Sunt mama!

Pot să utilizez Nurofen în timpul sarcinii?

O femeie responsabilă, de îndată ce își dă seama că este însărcinată, își schimbă imediat atitudinea față de ea însăși. Refuză de obiceiurile rele - dacă au fost, încearcă să includă în dietă mai multe fructe și legume proaspete, reduce vitalitatea, încearcă să se limiteze la contactele cu cei care s-au îmbolnăvit în perioada de tranziție.

Nu este întotdeauna posibilă evitarea repetării bolilor cronice și a apariției unor boli noi. Dacă o femeie este folosită pentru a deteriora sănătatea "Nurofen", când sunteți gravidă, puteți utiliza mijloacele obișnuite?

Cum influențează medicamentul dezvoltarea fătului și cum poate fi înlocuită?

"Nurofen"

Acest medicament se referă la medicamente nesteroidiene care au proprietăți analgezice și antipiretice. Substanța activă activă este ibuprofenul.

Pot să utilizez Nurofen în timpul sarcinii?

Produs sub formă de comprimate solubile și efervescent solubile în apă, suspensie, sirop, supozitoare rectale, unguent și gel pentru uz extern.

În funcție de formă, poate fi utilizat pentru copiii de la vârsta de 3 luni - în sirop, suspensie și sub formă de lumanari, sub formă de tablete - pentru adulți și adolescenți.

Proprietăți farmacologice: prin pătrunderea în sânge, ibuprofenul blochează apariția reacțiilor inflamatorii, stimulează producerea interferonului natural, crește activitatea organismului și capacitatea de a rezista la dezvoltarea proceselor patologice.


Indicatii pentru prescrierea medicamentului sunt urmatoarele boli si conditii:

 • boli virale de natură infecțioasă;
 • eliminarea durerii cu radiculită, nevrită, reumatism, miozită;
 • ameliorează durerile musculare după leziuni sportive și menstruale la femei.

Folosit pentru ameliorarea afecțiunii cu durere de dinți și, uneori, este prescris pentru tulburări vasculare.

În ciuda popularității în rândul medicilor și pacienților și a frecvenței utilizării, acest remediu nu este considerat sigur. Principalul efect advers este pe mucoasa organelor digestive - stomacul și duodenul. Dacă există o istorie a leziunilor erozive sau ulcerative ale acestor organe, se recomandă utilizarea altor analgezice.

În plus față de bolile sistemului digestiv, contraindicațiile pentru utilizarea Nurofen sunt:

 • insuficiență cardiacă severă și hipertensiune;
 • boli ale sistemului hematopoietic;
 • boli ale organului de viziune;
 • încălcarea funcției de urinare;
 • hipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • aspirină triadă;
 • vârsta de până la 3 luni.

Doza de medicament și frecvența de primire depind de vârsta și greutatea pacientului - adulților li se recomandă o doză zilnică de 1200 mg, împărțită în 3-4 doze.

Cu un curs de tratament pe termen scurt - până la 3 zile - riscul de efecte secundare este minim.

Deoarece pot apărea evenimente adverse în utilizarea medicamentului:

Pot să utilizez Nurofen în timpul sarcinii?
 • reacții alergice cutanate de diferite tipuri și manifestări;
 • amețeli, somnolență sau insomnie, dureri de cap;
 • modificarea tensiunii arteriale;
 • insuficiență cardiacă;
 • afectată funcția hematopoietică;
 • scurtarea respirației, bronhospasmul;
 • vedere încețoșată;
 • zgomot în urechi;
 • tulburări digestive de natură diferită;
 • dureri abdominale;
 • leziuni erozive ale tractului gastro-intestinal;
 • icter mecanic.

Instrucțiunea spune că nu o poți folosi categoric "Nurofen" gravide în trimestrul III. Pot aplica aceasta în primele etape?

"Nurofen" în timpul sarcinii

Să se îmbolnăvească devreme, femeia începe să se panică și nu știe ce medicamente pot fi folosite și dacă ar trebui să fie făcută?

Unii cred că lăsa organismul să lupte împotriva virusului pe cont propriu - natura știe ce să facă și medicamentele pot provoca un prejudiciu grav viitorului copil când se așează sisteme organice.

Dar este necesar să se constate că infecția cu virus influențează negativ formarea fătului și este capabilă să provoace diferite patologii și ar trebui eliminată într-un timp scurt. Adesea, medicii, proporțional cu riscul de a utiliza un medicament și o boală pe corp, decide să prescrie un medicament, în ciuda "Special" de stat. Se aplică această regulă "Nurofen".

Acest medicament este considerat periculos pentru numirea în primul trimestru, deoarece are un impact negativ asupra dezvoltării sistemului reproducător, în special pentru băieții viitori. Pentru fete, utilizarea este, de asemenea, periculoasă - are un efect deprimant asupra sistemului hematopoietic. Prin urmare, în primul trimestru, nu este posibil să se utilizeze chiar și un copil în timpul sarcinii "Nurofen". Observațiile au arătat că un efect negativ poate apărea chiar și în cazul unei singure aplicații.

În al treilea trimestru de acest medicament trebuie să fie aruncate complet. Crește contractilitatea uterului, care în acest moment poate provoca sângerări uterine și naștere prematură.

Pot să utilizez Nurofen în timpul sarcinii?

Este posibil să utilizați un medicament pentru copii "Nurofen" când este gravidă ca antipiretic și analgezic în trimestrul II?

Dacă într-adevăr au folosit-o, atunci da, de aceea? Este puțin probabil ca dozele copiilor să aibă un efect pronunțat asupra unei femei adulte, a cărei greutate - datorită „Interesant“ poziția - a crescut semnificativ. Dozajul va fi inadecvat, iar efectul de a lua medicamentul este minim.


Deci merită riscul?

Este necesar să părăsiți copilul "Nurofen" copiii și cei mai mulți consumă anestezice și antipiretice, care nu sunt atât de agresive.

Cel mai sigur antipiretic și analgezic în timpul sarcinii

Unul dintre cele mai sigure medicamente pe toată perioada sarcinii este paracetamolul. Ea are simultan proprietăți anti-inflamatorii, reduce temperatura, scade durerea.

Dar acest lucru nu înseamnă că poate fi luat în cantități nelimitate. Doza maximă este de 4 comprimate pe zi - până la 2000 mg. Nu ar trebui să fie tratată de curs - imediat ce simptomele nefavorabile cauzate de reapariția unui proces cronic sau o nouă infecție - temperatura și durerile - vor trece, medicamentul trebuie abandonat. Va fi necesară recuperarea după naștere.

În timpul gestației, pot fi utilizate următoarele preparate care au compoziția paracetamolului: "Dolamin", "Efferalgan", "Panadol", "Alvedon" și "Tylenol."

Dacă compoziția medicamentului include nu numai paracetamolul, ci și alte componente ale cofeinei, maleatului de fenilamină sau fenilefrinei, medicamentul trebuie aruncat.

Este permisă într-o condiție specială pentru o singură aplicație "Analgina" cu durere de altă natură sau cu utilizare de până la 3 zile la temperaturi ridicate. Utilizați medicamentul cu prudență - provoacă dezvoltarea anemiei în corpul mamei.

Din dureri de natură spasmodică se va ușura "No-Spa" - afectează favorabil tonul uterului, reducându-l. Dacă efectul dureros este exprimat puternic, atunci poate fi folosit "Baralgin" sau "Spazmalgon" sub formă de injecții.

Pot să utilizez Nurofen în timpul sarcinii?

Dar, cu dureri musculare cauzate de întinderea mușchilor și a ligamentelor care apar datorită stresului crescut asupra sistemului musculo-scheletal, în timpul sarcinii "Nurofen Gel" utilizarea este permisă.

Gelul acționează local, nu este absorbit în sânge, nu intră în circulația placentară și nu afectează dezvoltarea fătului.

Cu toate acestea, în cazul în care zona afectată se află în apropierea uterului - partea inferioară a rănii - atunci medicul poate decide dacă se aplică gelul sau nu.

Gelul este aplicat nu mai mult de 4 ori pe zi, fiind frecată cu grijă în piele. Roșeața și senzația ușoară de arsură sunt considerate o reacție naturală la acest remediu, dacă arderea este intolerantă, apar reacții respiratorii, este mai bine să refuzați remedia.

Gelul este cel mai sigur, deoarece practic nu are nici un efect asupra sarcinii și a fătului. Cu toate acestea, el trebuie să numească un medic. Se aplică extern, nu mai mult de patru ori pe zi, frecându-se cu grijă în piele.

Unul dintre cele mai sigure mijloace pentru sarcină este "Nurofen" unguent. Dar tratamentul ei este limitat.

Medicamentul "Nurofen" poate fi utilizat în al doilea trimestru de sarcină, dar în instrucțiune această afecțiune este de obicei evaluată ca contraindicație. Deci, de ce risc, există analogi mai sigure care ajută la eliminarea problemei și nu au efecte adverse asupra fătului.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

99 − 91 =