Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe | pangudownloads.com
Sunt mama!

Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe

Sarcina este un proces dinamic care se termină odată cu nașterea. Cursul sarcinii afectează cursul și tactica de livrare. Unul dintre parametrii importanți este poziția copilului în uter.

Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe

Poziția fătului este raportul dintre axa corpului său de-a lungul lungimii și axa lungă a uterului. Preposition – raportul dintre o parte a fătului, direcționat către ieșirea din cavitatea uterină. Poziția și prezentarea pot fi corecte și greșite.

Posibilitatea nașterii în mod natural depinde de poziția copilului în uterul mamei. Dacă copilul este în poziția greșită, este indicată o secțiune cezariană.

Clasificarea pozițiilor și prezentărilor:

 • Poziția corectă – longitudinală, oblică, instabilă;
 • Poziția greșită – transversală;
 • Prezentare corectă – dureri de cap;
 • Prezentarea incorectă – șuncă, mică, pelviană.

Această clasificare este generalizată, deoarece există mai multe sub-specii de prezentare pelviană și necorespunzătoare. Aceste subspecii nu afectează semnificativ tactica nașterii. O situație instabilă este o variantă a normei, deoarece este limitată la un interval de timp prin termenii de gestație.

Transmiterea prezentării fetale transversale

Relația axei longitudinale a copilului cu axa longitudinală a uterului, cu formarea unui unghi drept, se numește poziția transversală. În acest caz, bebelușul este situat în pelvis.

Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe

Dacă o astfel de poziție este observată până la nașterea în sine, atunci aceasta din urmă este posibilă numai într-un mod operativ. Sarcina poate curge favorabil, dar există o posibilitate de naștere prematură, care reprezintă o amenințare pentru viața unei femei și a unui copil.

Destul de des, poziția transversală a bebelușului în uter este denumită prezentare transversală. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Preposition este doar cap și pelvis.

Cauze de prezentare transversală a fătului

Acest fenomen poate fi provocat de mai mulți factori. Mai întâi de toate, acestea includ condițiile în care copilul se poate deplasa în mod activ excesiv: copilul hipotrofie, prea multă apă, slăbiciune musculară peretelui abdominal, Etc .. (pr la sarcina repetată.)

Pe de altă parte, o astfel de stare se poate datora lipsei de activitate fetale, cum ar fi oligohidramnios, un copil mare, a crescut tonusul muscular uterin, amenințat avort, structura de anomalii uterine (sau șa cu două coarne), fibromul, etc.

În plus, prezentarea laterală cefalică sau pelviană a fătului poate rezulta din cauze anatomice care împiedică formarea capului în pelvisul mamei. De exemplu, cu un pelvis îngust clinic, localizarea placentei în peretele abdominal anterior, tumori ale oaselor pelvine sau segmentul inferior al uterului.

În plus, cauzele pot fi ascunse în anomaliile dezvoltării copilului (hidrocefalie, anencefalie pr.).

Diagnosticul patologiei

Prezentarea frontală pelviană sau cefalică poate fi stabilită prin examinarea obstetrică, palparea abdomenului și examenul vaginal. În acest caz, abdomenul devine transversal întins (oblic-întins) de formă neregulată.

Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe

Uterul are o formă sferică, care nu ar trebui să fie. Norma circumferinței abdomenului, de regulă, depășește norma în funcție de perioadă, în plus, înălțimea fundului uterului este inadecvată.

În procesul de palpare, medicul nu poate determina partea prezentă a miezului: capul este cercetat departe de axa mediană a corpului femeii, iar pelvisul copilului se află în părțile laterale ale uterului. În acest caz, bătăile inimii copilului se aud în zona ombilicului.

Dificultăți în determinarea posturii copilului pot apărea cu naștere multiplă, policilamică, hipertensiune a uterului. Confirmarea sau respingerea prezenței unei afecțiuni patologice poate fi cu ajutorul ultrasunetelor obstetrice.

examen ginecologic standard, care se realizează în timpul sarcinii, precum și în faza inițială a forței de muncă, atunci când un sac salvat, este uninformative. Acesta vă permite să instalați numai ceea ce este în femeia pelvisul nu este partea de prezentare. După apă și se îndepărteze de col uterin a relevat 4-5 degete în poziție transversală poate părea umăr pentru copii, coaste, umăr, subsuoară, procesele spinoase ale vertebrelor, cot sau o perie mâner.

Ceea ce este periculos pentru o femeie și un copil este prezentarea transversală a fătului

De obicei, sarcina în acest caz este favorabilă. Există deseori o deversare prematură a apei și, prin urmare, o naștere prematură. Dacă la toate acestea există și o previa de placentă, se dezvoltă sângerări abundente.

Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe

La rândul său, separarea bruscă a apei limitează grav mobilitatea copilului în uter, ceea ce poate duce la atingerea umărului de miez în pelvisul mic al femeii, prolapsul mânerului sau cordonul ombilical.

Atunci când părțile corpului copilului cad, corioamnionita, peritonita difuză, septicemia se poate dezvolta. În cazul în care intervalul anhidru durează mai mult de 12 ore, probabilitatea de hipoxie acută și chiar asfixia unui copil este mare. Poziția transversală care începe cu creșterea forței de muncă este periculoasă din cauza posibilității ruperii uterine.

Destul de rar, dar se întâmplă că în procesul de livrare există o întoarcere spontană a copilului în poziția capului sau a pelvisului sau nașterea unei miezuri cu un trunchi dublu. Un rezultat similar este foarte rar și este posibil cu tulburări severe, prematuritate adâncă sau un fruct mort.

Nașterea cu o prezentare transversală diagnosticată a fătului

Până la 34-35 săptămâni de sarcină, o poziție oblică sau transversală este considerată instabilă, deoarece se poate schimba la cea corectă. În detectarea unei astfel de patologii, este necesar să examinăm cu atenție femeia gravidă și să determinăm cauza anomaliei, să alegem tactica femeii și metoda de administrare.

De obicei, în perioada de 30-34 săptămâni de sarcină este numită o gimnastică specială, care va contribui la transformarea copilului.

Contraindicații la gimnastica corectivă:

 • Amenințarea cu avortul;
 • Cicatru pe uter;
 • fibrom;
 • Defecte decompensate ale inimii la o mamă viitoare;
 • Descărcări de sânge etc.
Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe

Aproximativ 4-5 săptămâni înainte de naștere, copilul are o poziție stabilă, astfel încât dacă starea patologică persistă, femeia este spitalizată pentru a determina tactica de livrare.

Anterior a recurs la versiunea externe cefalic, dar acum această raritate, deoarece această metodă este ineficientă și poate duce la desprinderea de placenta, rupturi uterine, hipoxie fetală.

Metoda optimă pentru apariția frimițelor în lumină în astfel de circumstanțe este o secțiune cezariană. Indicații pentru acestea din urmă sunt: ​​placenta previa, deversarea prematură a apei, cicatricea uterului, deficitul de oxigen la copil, o sarcină gravidă. Când părțile fătului cad, direcția lor este inacceptabilă.

Când uterul este deschis pentru 10 degete, un copil viu și mobil poate fi rotit la picior și apoi extras. Cu toate acestea, astfel de manipulări și naturale naștere poate fi efectuată numai în cazul sarcinii multiple, prematurității.

Dacă a existat o lungă perioadă de uscat, iar mai târziu a fost alăturat de o infecție, după femeie livrare chirurgicală a face o histerectomie, si este nevoie de drenaj al cavității abdominale.

Exerciții dacă există o prezentare transversală a fătului

Prezentarea transversală a fătului: cauze și consecințe
 • Mergi pe partea ta pe canapea, pe canapea, dar nu pe un pat moale. Pe o parte se află un sfert de oră, apoi se întoarce. În mod similar, rotiți de 3-4 ori. Acest exercițiu ar trebui să se facă de două ori sau de trei ori pe zi. De obicei, beneficiile lor apar deja în prima săptămână după începerea orelor;
 • Luați o poziție înclinată, puneți o pernă sub talie. Efectuați-o ar trebui, ca în cazul precedent. Pernele mici trebuie să fie așezate sub picioarele tale, așa că sunt ușor deasupra capului tău și sub spatele tău inferior;
 • Întindeți mușchii și ligamentele pelvisului, contribuiți la formarea capului, veți ajuta la acest exercițiu: într-o poziție așezată pe podea, diluați genunchii în lateral și apăsați picioarele una la cealaltă.
 • Poziția cotului la genunchi. Un astfel de exercițiu ar trebui să fie efectuat, ca și cele anterioare, de două ori sau de trei ori pe zi timp de un sfert de oră.

Va ajuta la transformarea bebelușului și exercitarea în apă. Trebuie remarcat că orice exercițiu trebuie efectuat pe stomacul gol. În plus, se recomandă să dormiți pe partea unde este capul copilului.

Când se produce lovitura de stat, este recomandat să purtați un bandaj special și să îl purtați pe tot parcursul zilei. Livrarea cu succes și rapidă pentru tine, sănătate pentru tine și copilul tău!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 26 = 36

Adblock
detector