Sunt mama!

Sarcina după eliminarea OK – consecințele încetării admiterii

Contraceptive orale (OC) - una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni sarcini nedorite. Multe femei care utilizează contraceptive se tem că sarcina după abolirea OC nu ar putea să apară. Este într-adevăr ceea ce vom înțelege în acest articol.

Ce sunt contraceptivele orale?

OK sunt medicamente care interferează cu procesul de maturare a oului, ceea ce duce la suprimarea procesului de ovulație. Ca urmare a efectului contraceptivelor orale, nu există ruptură a foliculului dominant și eliberarea ulterioară a oului gata pentru fertilizare. Astfel de metode permit crearea condițiilor în care o femeie devine temporar incapabilă de a concepe.

Care este întreaga gamă de măsuri contraceptive?

Înainte de a utiliza aceste metode de prevenire a sarcinii, merită luate în considerare următoarele aspecte:

Sarcina după eliminarea OK - consecințele încetării admiterii
 1. Ca urmare a expunerii la medicamente hormonale, intensitatea contracției trompelor uterine este semnificativ redusă;
 2. Contraceptivele in mod inevitabil afectează structura endometrului, ceea ce duce la imposibilitatea de implantare a unui ovul fertilizat în uter;
 3. Aportul regulat de OK modifică pH-ul microflorei vaginului și uterului, ceea ce duce la o scădere semnificativă a posibilității de penetrare a spermei active în uter.

Este demn de remarcat faptul că contraceptivele nu sunt folosite întotdeauna în scopul propus. Multe medicamente ajută la tratamentul afecțiunilor ginecologice, oncologice și chiar dermatologice.

Consecințele eliminării contraceptivelor

Pot să rămân imediat după încheierea administrării contraceptivelor orale? Destul de des, în caz de respingere a OC, există o încălcare a ciclului menstrual. Cu toate acestea, acest lucru nu este încă un motiv serios de îngrijorare. Într-o astfel de situație, corpul este forțat să producă hormoni feminini care au fost importați din afară nu cu mult timp în urmă.

Majoritatea medicilor avertizează că sarcina după o anulare bruscă a OK în prima lună nu poate să apară. Acest lucru se datorează muncii inhibate a ovarelor, care "A pierdut obiceiul lor" produce în mod independent progesteron și estrogen. Numai în caz de imposibilitate de concepție a copilului în următoarele două-trei luni este necesar să se adreseze ginecologului.

Alegerea OK pentru fenotip

Adesea, incapacitatea de a concepe în prima lună după abolirea contraceptivelor este cauzată de o selecție necorespunzătoare a medicamentului.

Pentru a exclude posibilitatea complicațiilor, atunci când se achiziționează contraceptive orale, este necesar să se țină seama de caracteristicile fenotipice ale unei femei:

Sarcina după eliminarea OK - consecințele încetării admiterii
 • Tipul estrogenic. Femeile aparținând acestei categorii au forme feminine, o perioadă ușoară și excesivă. Ei preferă să acorde preferințe unor astfel de tipuri de droguri precum Norilov sau Minulet;
 • Tipul endogen. În mod obișnuit, femeile din această categorie fenotipică au șolduri înguste, construcție atletică și descărcare neimplicită în timpul zilelor critice. Pentru ei, cea mai bună opțiune ar fi comprimatele Yarina, Ovidon sau Non-ovlon;
 • Tipul mixt. La astfel de femei, conținutul de hormoni masculini și feminini este normal. Cele mai bune mijloace contraceptive în acest caz vor fi Tri-Mersey sau Regulon.

După cum arată practica, cu o selecție competentă de contraceptive, sarcina apare aproape imediat după ce a refuzat să ia medicamente.

Efectul secundar al contracepției

Experții avertizează că chiar și cele mai sigure OK pot afecta negativ bunăstarea și funcția de reproducere a femeilor. Potrivit statisticilor, procentajul modificărilor patologice din organism este destul de scăzut, însă există riscuri.

Ce pot fi atribuite posibilelor consecințe ale consumului de droguri hormonale?

 • Încălcarea ciclului. Utilizarea pe termen lung a contraceptivelor orale poate afecta durata ciclului menstrual, precum și abundența secrețiilor;
 • O stare de rău. Folosind pastile contraceptive, unele femei se plâng de greață și amețeli, diaree și lipsă de apetit;
 • Incapacitatea de a rămâne gravidă. Utilizarea OC timp de mai mulți ani reduce semnificativ riscul de a concepe un copil;
 • Creșterea în greutate. Aportul de medicamente hormonale contribuie la întreruperea proceselor metabolice, care este plină de un set de exces de greutate.

Grupul de risc pentru complicații este în primul rând persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani. De regulă, luarea de droguri de către femeile mai tinere are loc pentru majoritatea „Asimptomatică“, astfel încât sarcina poate să apară imediat după eliminarea OK.

statistică

Sarcina după eliminarea OK - consecințele încetării admiterii

Primirea contraceptivelor este un exercițiu responsabil, astfel încât foarte multe fete care au decis să utilizeze OK sunt interesate de statistici.

Care este probabilitatea de fertilizare după respingerea medicamentelor hormonale și dacă crește riscul nașterii unui copil inferior?

Potrivit statisticilor verificate, desființarea sarcinii de OK pentru procentul de avorturi spontane și nașterea copiilor infertili după administrarea de medicamente nu crește în comparație cu nivelul obișnuit.


Majoritatea femeilor, chiar și după utilizarea prelungită a OC, pot rămâne gravide în câteva luni - jumătate de an.

În același timp, medicii spun aproximativ 1-2% dintre femeile care sunt capabile să facă față unor astfel de probleme:

 • anovulație (absența modificărilor ciclice ale ovarelor);
 • amenoree (absența menstruației, provocată de lipsa de hormoni feminini în organism);
 • infertilitate.

Planificarea sarcinilor

Sarcina privind abolirea OC este o practică obișnuită în ginecologie, care crește semnificativ șansele de fertilizare. Conform multor medici, un aport temporar de contraceptive orale nu numai că nu reduce, ci mărește semnificativ șansele de concepție. De ce?

Se numește un fenomen similar în cercul medicilor "Rebound efect" sau pur și simplu efectul de anulare. Potrivit statisticilor, femeile care utilizează pilule contraceptive orale, au rămas însărcinate aproape imediat după renunțarea la medicamente. Un fenomen similar este cauzat de stabilizarea fondului hormonal, care apare când "Disconnected" ovar.

După ce a refuzat să utilizeze contraceptivele, ovarele sunt incluse în muncă cu forță mai mare. Adesea, aceasta duce la maturarea nu a unuia, ci a mai multor foliculi dominante. Prin urmare, cu efectul de rebound, probabilitatea unei sarcini multiple sănătoase după abolirea OC este semnificativ crescută.

Consecințe plăcute de a lua OK

Luarea de medicamente hormonale pe corp are un efect pozitiv?

Femeile care au utilizat contraceptive orale au observat următoarele modificări pozitive ale stării organismului:

 1. Tratamentul infertilității. "Reset" sistemul reproductiv cauzat de normalizarea fondului hormonal și forțat "Rest" ovarele, duce la eliminarea formelor ușoare de infertilitate;
 2. Sarcina multiplă. Includerea în activitatea ovarelor după abolirea OC are mult mai multe șanse de a provoca maturizarea mai multor ouă simultan, ceea ce duce la o sarcină multiplă;
 3. Scăderea probabilității de endometrioză. Femeile care utilizează o doză redusă OK suferă mult mai puțin din cauza endometriozei și a altor boli ginecologice.

Contraceptivele orale sunt medicamente hormonale sigure care împiedică concepția. Adesea ele sunt folosite în planificarea sarcinii, datorită efectului de rebound, care crește șansele de a concepe un copil.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

87 − = 82