Sindromul de insuficiență piramidală la copii

Simptomul balerinei, care merge pe șosete sau pe vârfuri, se oprește la stadiul echinus – toate acestea sunt denumiri ale unei singure patologii – un sindrom de insuficiență piramidală. Încălcarea poate fi declanșată de un număr mare de cauze, dar este întotdeauna însoțită de o distonie moderată / severă a mușchilor cu hipertensiune a piciorului și a piciorului inferior. Insuficiența piramidală cu distonie bilaterală, de regulă, se observă la nou-născuții și copiii mici din primul an de viață, este mai puțin diagnosticată la copiii cu vârsta de 2-3 ani.

De ce apare deficiența piramidală?

Sindromul de insuficiență piramidală la copii

Medulla oblongata este responsabilă pentru reflexele complexe. Este parte a creierului și îl conectează pe acesta din urmă cu dorsalul. Organul constă din celule anatomice – piramide. Prin urmare, numele – piramida.

Când aceste celule sunt deteriorate, apar tulburări de mișcare. Trebuie remarcat că în medicină nu există nici un diagnostic de “piramidal sau insuficiență piramidală“. Cu toate acestea, mulți copii au pus-o și nu este întotdeauna justificată.

Cauza dezvoltării patologiei la un copil este trauma perinatală mecanică sau ischemică a măduvei spinării cervicale. Când circulația îngroșării cervicale și tulpina creierului este perturbată, se formează o deviație grosieră a tonusului muscular al flexorilor din membre.

Severitatea depinde de severitatea leziunii. Brațele devin înlănțuite și, cu o ischemie mai frecventă, există o încălcare a picioarelor – când copilul este așezat pe picioare, acesta rămâne ferm pe șosete (părțile distanțate ale piciorului).

Simptome și semne

Simptomele cheie ale insuficienței piramidale:

 • Tremurând bărbia;
 • Tremurat de mana;
 • Înclinarea capului înapoi;
 • Reflex refuzat slab;
 • Dificultate cu menținerea obiectelor;
 • Împingând degetele de la picioare în “în picioare„;
 • Mergând pe șosete.
Sindromul de insuficiență piramidală la copii

La copiii de până la 2-3 luni, această afecțiune nu provoacă teamă, deoarece au o hipertonie musculară naturală. Atunci când poziția verticală a corpului devine o vârstă fiziologică, un copil nu este un pași normali, aveți nevoie pentru a determina distonie musculară – un simptom major al insuficienței piramidale și pareză spastică a membrelor inferioare.

  Pete roșii pe obrajii copilului: principalele cauze ale apariției și metodelor de prevenire

Diagnosticul este confirmat prin prezența reflexelor tendinoase mari persistând 2-3 luni Babinski reflex, treziri reflexelor tendinoase mâinilor, reducerea întârziere celelalte (mersul automat, crawling automat, Moreau și așa mai departe.).

Sindromul insuficiență Piramidal poate fi detectat la sugari prin utilizarea unui fel de test: copilul culcat pe burtă, pe jumătate îndoit la tibie genunchi palpa profund (uverturi), mușchi de vițel, fese explorarea ton. În stare normală, tensiunea musculară este aceeași.

Dacă încălcați mușchi de vițel fese tensionate capabile la hipotensiune arterială sau ton normal. Patologie afecteaza de multe ori femoris rectus: îndoiți excesiv picioarele de la articulația șoldului, atunci când pentru a le aduce la nivelul peretelui abdominal, acestea sunt greu pentru a îndrepta un copil, culcat pe spate.

Caracteristicile abaterii

Insuficiența insuficienței insuficiente, diagnosticată la copii, este periculoasă, deoarece implică tulburări funcționale numite sindromul invalidității motorii (VOS). Acești copii au reflexe adaptive întârziate și abilități motorii, adică vor întârzia dezvoltarea (copilul va sta mai târziu, se târăsc, va pleca etc.).

Sindromul de insuficiență piramidală la copii

În esență, un astfel de diagnostic înseamnă o încălcare a sferei motorii, dar tratamentul poate fi prescris numai pe baza altor simptome și după ce a fost identificată cauza tulburării.

Aproape întotdeauna diagnosticul de “insuficiență piramidală“Puneți cazul atunci când alte semne de patologie nu s-au manifestat sau deloc. Asta este, de a prescrie orice tratament este lipsit de sens.

Tumorile, procesele inflamatorii, unele patologii congenitale și infecțiile, hemoragiile sunt principalele cauze ale insuficienței, mai precis, este simptomul lor și o tulburare secundară. Având în vedere ce parte a corpului sa oprit în mod normal, neurologul determină cu precizie zona afectată a sistemului piramidal.

  “Nazonex” în timpul sarcinii: când și cum pot aplica medicamentul?

Principala metodă de diagnostic este tomografia computerizată. Procedura vă permite să determinați precis leziunea în câteva minute.

În orice caz, înainte de a numi un tratament, medicul trebuie să furnizeze un diagnostic precis sau, se poate spune, un diagnostic oficial. De exemplu, tulburările de mișcare pot fi declanșate de disfuncția minime a creierului, encefalopatiile, sindromul hipertensiunii cerebrospinale.

Pot exista patologii neurologice reale:

Sindromul de insuficiență piramidală la copii
 • traumă la naștere;
 • boli congenitale ale sistemului nervos;
 • afectarea creierului datorată hipoxiei în timpul travaliului (deficit de oxigen);
 • boli infecțioase;
 • umflare;
 • abcese în măduva spinării sau în creier;
 • producția și debitul redus de lichid cefalorahidian;
 • encefalita și meningita, provocând hidrocefalie.

Toate patologiile enumerate prezintă simptome caracteristice și metode specifice de tratament, prin urmare este imposibil să se prescrie măsuri medicale grave numai pe baza unei singure încălcări a mișcărilor. De exemplu, înclinarea capului înapoi este unul dintre semnele de meningită, dar numai pe simptom, nimeni nu pune diagnosticul.

Tratamentul copiilor cu insuficiență piramidală

Dacă niciuna dintre diagnosticele enumerate nu este confirmată, încălcarea poate fi eliminată fără medicație. În general, sunt prescrise diferite proceduri de fizioterapie. Masaj utilizat pe scară largă. Aceasta necesită atât ajutorul unui specialist calificat, cât și implicarea părinților.

Sindromul de insuficiență piramidală la copii

Un maser cu experiență va tonifica și întări mușchii. Cursurile de masaj au loc de obicei la fiecare șase luni. Părinții trebuie să facă exerciții speciale de prevenire în fiecare zi cu copilul.

Gimnastica, înotul, exerciții de coordonare a mișcărilor afectează în mod pozitiv organismul în ansamblu și, în special, activitatea motoarelor.

Acest lucru se aplică atât adulților, cât și copiilor. Se pot prescrie vitamine și preparate care îmbunătățesc metabolismul energetic. Merită menționat faptul că trebuie să alegeți o încălțăminte specială ortopedică, atunci când bebelușul va încerca să meargă. Ar trebui să aibă o spate tare și închis înainte.

  Este posibilă sarcina în prezența unui chist ovarian?

Dacă se constată o boală care a condus la o tulburare, tratamentul este îndreptat atât spre eliminarea sa, cât și spre tulburările secundare, este necesar să se oprească simptomele insuficienței piramidale, în special la copii.

Următoarele medicamente pot fi prescrise:

 • Îmbunătățirea proceselor metabolice în celulele nervoase, de exemplu, “Nootropil“”encephabol“”ceroma“”Aminalon“, Acid glutamic;
 • Pentru a îmbunătăți conducerea unui impuls nervos, un “Dibazol“”neostigmină metilsulfat„;
 • Mijloace vasoactive pentru microcirculare;
 • Substanțele care normalizează tonusul muscular (Ave “baclofen“”Mydocalm“”Lioresal„);
 • Vitamina E și grupa B.
Sindromul de insuficiență piramidală la copii

Masaj punct și relaxant, terapie exercițiu, reflexoterapie ajută la reducerea tonusului. Măsurile ortopedice, balneoterapia pot fi, de asemenea, necesare. În fiecare caz, metodele de tratament pot fi diferite.

Prin recurgerea la proceduri chirurgicale atunci cand diagnosticat leziuni / creierului sau măduvei spinării tumori, accidente vasculare cerebrale grele, care nu pot fi eliminate prin metode conservatoare (tromboza, stenoza arterelor extracerebrale, malformație vasculară cerebrală, hematom intracerebral, etc.).

La cea mai mică suspiciune a bolii, părinții ar trebui să caute imediat diagnosticarea și numirea unui tratament unui specialist. Sănătate pentru tine și copiii tăi!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector