Sunt mama!

Temperatura apei pentru scăldatul unui nou-născut, recomandări generale părinților

Odată cu nașterea copilului există probleme plăcute și incitante. Copilul se naste absolut neajutorat, toate grija pentru el se afla cu parintii sai.

Înotarea este o parte importantă a procedurilor de igienă, astfel încât nou-născutul să se simtă confortabil, temperatura apei în baie ar trebui să fie plăcută pentru corpul său.

Regulile de bază ale scăldării unui nou-născut

Procedurile de apă sunt utile pentru sănătatea și bunăstarea nou-născutului.

Acestea contribuie la:

Temperatura apei pentru scăldatul unui nou-născut, recomandări generale părinților
  • eliminarea tonusului muscular crescut;
  • menținerea stării normale a pielii;
  • întărirea imunității;
  • relaxarea sistemului nervos.

Pentru copiii de baie, de obicei, cumpărați o baie pentru bebeluși, dar puteți folosi băile comune, spălați-le bine înainte de fiecare umplere. Tratamentul trebuie să fie cu utilizarea de bicarbonat de sodiu. În prima lună, rana ombilicală este vulnerabilă la infecție, așa că se recomandă scăldarea în apă fiartă.

Decocatiile de ierburi - mușețel, șir, plantain ajută la ameliorarea inflamației, promovează vindecarea pielii. O alternativă la plante este manganul, soluția sa slabă dezinfectează perfect apa. Nu abuzați aditivi, acestea sunt permise o dată pe săptămână. Pielea delicată a unui nou-născut este sensibilă la orice iritant, iar utilizarea frecventă a decocturilor devine supra-uscată.

Când beți un copil, trebuie să urmați anumite reguli:

  • temperatura camerei nu trebuie să fie mai mică de + 24º;
  • procedurile de apă ar trebui, de preferință, să fie efectuate seara, înainte de culcare;
  • timp de baie - 5-10 minute;
  • în timpul procedurii, capul și umerii copilului trebuie menținute;
  • trebuie să spălați cu atenție toate pliurile în care se colectează particule de murdărie - sub gât, în vintre, sub arme, între degete.

Care este temperatura optimă pentru îmbăierea unui nou-născut?

Organismul nou-născutului se află în stadiul de formare, nu este capabil de termoreglarea normală. Apa caldă sau rece va provoca cu siguranță disconfort la nou-născut. Stresul cauzat de îngheț sau supraîncălzire va afecta atitudinea copilului la scăldat.

Care este temperatura optimă pentru înotul unui nou-născut? Fiind în uterul mamei, copilul se obișnuiește cu temperatura de 36.6-37 ° C. Imersia într-un mediu similar va fi familiară și plăcută pentru copil.

Ce este supraîncălzirea periculoasă a copilului?

Din cauza faptului că este în apă caldă, pielea se înroșește la copii, temperatura poate crește, respirația devine dificilă. La apariția unor astfel de semne, este necesar să se ia copilul dintr-o baie. În plus, pielea încălzită deschide porii, permițând infecțiilor să atace corpul copiilor. Pentru a nu face greșeli, fiecare mamă trebuie să cumpere un termometru pentru apă și să monitorizeze cu atenție citirile sale. Termometrul nu trebuie să fie ridicat peste 37 ° C

Apa rece este folosită de părinți ca modalitate de temperare a unui copil. Dar această procedură necesită o scădere treptată a gradei. Diparea într-o baie rece va provoca disconfort, copilul va plânge. Supraîncălzirea amenință un corp fragil cu răceli și probleme cu sistemul urinar la copii.

Prima baie este un eveniment important pentru tinerii părinți

Prima imersiune a bebelușului în baie devine un eveniment mic, dar de neuitat pentru tinerii părinți. Pentru a lăsa doar amintiri plăcute, este necesar să faceți totul corect.

Pediatrii nu dau un răspuns clar atunci când se recomandă să se îmbăieze pentru prima dată nou-născutul. Anterior, medicii au sfătuit să șterge copilul cu șervețele umede în primele două săptămâni, înainte de supraaglomerarea plăgii ombilicale. Acum se recomandă să se spele copilul după ce a venit de la spital.

Achiziționarea unei băi separate ar trebui să simplifice viața unei tinere mame. Este mult mai ușor să spălați copilul prin stabilirea capacității la o înălțime confortabilă. Copilul se va simți mai sigur într-un spațiu mic, iar mama nu va trebui să se îndoaie.

La prima baie folosiți apă fiartă, răcită la o temperatură de 36,5-37 ° C. Dacă se adaugă permanganat de potasiu, este mai bine să înfășeri copilul într-un scutec. Țesăturile vor exclude contactul cu pielea delicată cu cristalele corozive nedizolvate. O atenție deosebită trebuie acordată alegerii unui termometru pentru apă, deoarece va fi necesară pentru utilizarea zilnică.

Temperatura apei pentru îmbăierea unui nou-născut este măsurată cu un termometru special pentru alcool. Spre deosebire de mercur, acesta nu are componente toxice periculoase. Dispozitivul este închis într-o carcasă din material plastic durabil care nu se încălzește și nu se rupe. De obicei este făcută sub forma unei jucării strălucitoare care îi place copilul în timpul îmbăierii. Pentru ca mamele să nu uite care este temperatura băii nou-născutului, pe o scară de aproximativ 37 °, există un semn special.

Temperatura apei pentru scăldatul unui nou-născut, recomandări generale părinților

Unii părinți verifică temperatura apei cu un cot. În ciuda faptului că pielea este mai sensibilă, senzațiile unei persoane adulte nu sunt obiective. Pentru a asigura 100% siguranța copilului, este mai bine să utilizați un termometru de alcool.

Când umpleți cada, mai întâi se toarnă apă rece, apoi se diluează fierbinte. Temperatura trebuie măsurată după amestecare. Când termometrul arată 36.6-37º, puteți aduce un copil.


Prima baie ar trebui să dureze nu mai mult de 5 minute, iar durata fiecărei zile crește. Până la vârsta de 6 luni, copilul este lăsat în baie timp de 15 minute, iar în anul - cu 40 de ani. Pentru a coborî copilul în apă trebuie să fie precaut, calmându-l cu cuvinte curajoase.

Mijloacele optime pentru spălarea unui copil sunt mănuși moi, pot fi ușor spălați. Șamponul la prima baie nu este necesar, dacă bebelușul are un puf ușor, atunci puteți să vă spălați capul cu săpun pentru bebeluși. Prosopul pentru copii este pregătit în prealabil, este înfășurat imediat, dar nu este frecat, dar ușor înmuiat în piele.

Parintii ar trebui sa aleaga timpul de baie, concentrandu-se pe caracteristicile copilului. Dacă procedura de apă acționează asupra ei este relaxantă, atunci ar trebui să se facă înainte de un somn de noapte. În cazul în care îmbăierea stimulează activitatea, este mai bine să o faceți în timpul zilei.

Temperarea unui nou-născut - când pot începe procedura?

Încălzirea este benefică pentru copii, această procedură ajută la întărirea imunității. Copilul este mai puțin bolnav de răceală, își întărește sistemul nervos. Un organism puternic va face față mai ușor virușilor și bacteriilor care atacă bebelușul în sezonul rece. Pentru a face întărirea benefică și nu a face rău, procedura ar trebui să fie graduală.

Temperatura apei pentru scăldatul unui nou-născut, recomandări generale părinților

Temperatura pentru îmbăierea unui nou-născut ar trebui redusă cu 1 ° timp de 4-5 zile. Nu uitați că în 15 minute de scăldat, apa se va răci. Modul blând de întărire nu va deveni stres pentru copil. El va fi activ în apă rece, dacă se va obișnui cu ea treptat.

O atenție deosebită trebuie acordată întăririi copiilor slabi. Se recomandă începerea procedurii atunci când copilul este în stare bună, dacă plânge și se potrivește, înotul în apă rece este mai bine să amâne.

În primele trei luni, temperatura apei nu trebuie să scadă sub 28º. Eficacitatea temperării este influențată de natura sistematică a procedurilor.

În procesul de îmbăiere, principalul lucru este de a asculta sensibil starea de spirit și dorințele copilului. Nu puteți lăsa copilul singur în baie decât atunci când se află în mod confident.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

70 − 69 =