Temperatura bazală cu sarcină ectopică | pangudownloads.com
Sunt mama!

Temperatura bazală cu sarcină ectopică

Fiecare mamă viitoare încearcă să se pregătească pentru debutul sarcinii, colectează informațiile necesare și deja știe ce este temperatura bazală și ce indicii ei se află în diferite perioade de viață.

Temperatura bazală cu sarcină ectopică

Nivelul hormonilor din ciclul menstrual se schimbă constant, afectând indicele de temperatură bazal.

După debutul ovulației, norma nu este mai mică de 37,2. În primele etape, temperatura poate fi de importanță diagnostică. De exemplu, creșterea sau scăderea acesteia poate indica o amenințare la nașterea normală. Și, de asemenea, poate depune mărturie despre amenințarea cu avortul spontan sau cu pierderea sarcinii.

În ce cazuri se efectuează măsurătorile:

 • Nu toate femeile și nu întreaga perioadă;
 • Dacă mama viitoare a suferit deja o dezvoltare fetală sau un avort spontan;
 • Cu risc de avort spontan.

Ghidat de indicatori, puteți detecta o amenințare și o puteți elimina în timp util.

Întârzierea înainte de sarcină

Dacă temperatura bazală este menținută timp de 18 zile la același nivel, atunci aceasta indică debutul sarcinii. Chiar și în prezența menstruației, medicii recomandă efectuarea unui test. Temperatura din această perioadă crește datorită efectului asupra progesteronului asupra corpului.

Valori normale

Dacă indicatorii se abat de la normă, acest lucru poate însemna că organismul are un proces inflamator sau a dezvoltat o patologie. Intervalul mediu de fluctuație este de 37,1-37,3. Există momente când ajunge la 38 de grade. Aceste valori sunt considerate norme. Ele depind de caracteristicile și structura corpului femeii.

Temperatura bazală cu sarcină ectopică

În ciuda faptului că WB - patologia ginecologică, hormonul progesteron continuă să fie activ dezvoltat. Aceasta înseamnă că temperatura continuă să crească. Cu toate acestea, nu este un indicator precis și nu este recomandat ca instrument de diagnosticare să îl utilizați.

În acest caz, concentrați-vă asupra altor semne care apar cu sarcină ectopică înainte de întârziere:

 • Test negativ / slab pozitiv;
 • Analiza HCG. Nivelul gonadotropinei corionice este dublat în fiecare zi la femei "în poziție", dar nu și la VB;
 • Semne: întârzierea menstruației, toxicoza, etc;
 • ultrasunete;
 • Durerea din abdomenul inferior.

Auto-diagnosticul nu se poate face, deoarece doar un specialist calificat știe ce să facă și să utilizeze cu o sarcină ectopică.

Ridicarea este un motiv de îngrijorare

Temperatura bazală cu sarcină ectopică

Norma este de 37,2-37,3, dar creșterea este posibilă până la 38. Dacă numărul este mai mare, atunci este necesar să solicitați ajutor de la un specialist, deoarece acesta poate fi un indicator al proceselor inflamatorii. În orice caz, nu ar trebui să căutați singur cauza.

Orice curs de tratament și terapie trebuie monitorizat de un medic. El examinează pacientul, îl trimite la teste, diagnozează și prescrie medicamentele și procedurile necesare. În plus, la domiciliu, condus doar de febră, diagnosticul este dificil de stabilit, aproape imposibil.

Motivele declinului

Dacă indicatorul este sub 37 de grade, acest lucru poate indica faptul că există riscuri pentru cursul normal al sarcinii.

În acest caz:

 • O femeie care este acasă ar trebui să își măsoare din nou temperatura;
 • Apoi, după câteva ore, repetați procedura. Acest lucru se datorează faptului că starea corpului se schimbă;
 • Dar dacă indicatorii sunt tot timpul sub norma, se recomandă să consultați urgent un specialist;
 • Dacă, după un examen medical, este detectat un deficit al organismului de progesteron, pacientul este internat în spital. Cel mai adesea, sarcina poate fi salvată;
 • Un scor scăzut poate indica o evoluție estompată a fătului - o sarcină moartă. În acest caz, progesteronul încetează să se dezvolte în mod activ, deoarece corpul galben nu-și mai îndeplinește funcțiile. În consecință, procesul este însoțit de o scădere a temperaturii. Dar există excepții, când sarcina sa oprit și temperatura a rămas ridicată. Deci, această metodă de diagnosticare ar trebui utilizată numai într-o abordare integrată.

Cât de corect este măsurată temperatura bazală:

 • Puneți seara un termometru lângă pat, astfel încât să nu trebuie să vă ridicați dimineața;
 • După trezire, lubrifiați vârful cu o cremă de grăsime;
 • Apoi, introduceți-l în deschiderea anală pentru 2-3 cm;
 • Măsurați 5-7 minute.

Dacă trebuia să te ridici înainte de măsură, poți deja spune că indicatorii vor fi eronați.

Starea temperaturii bazale este afectată de:

 • Sarcini fizice de orice fel. Recomandă nu numai să nu se ridice dimineața din pat, dar să nu se întoarcă. O femeie ocupă o poziție convenabilă și nu ar trebui să o schimbe pe tot parcursul procesului;
 • Poziția orizontală a corpului (minciună). Nu stați jos, afectează fluxul de sânge în pelvisul mic. Astfel de factori afectează citirile termometrului, ceea ce le face nesigure;
 • Dacă visul a durat mai puțin de 4 ore, atunci ar fi inutil să se ia măsurători, deoarece mărturia ar fi falsă;
 • Sex înainte de măsurare. Dacă este necesar să verificați programul de schimbare a temperaturii pentru o perioadă, atunci pentru această perioadă este necesar să refuzați să faceți sex. În orice caz, pauza dintre aceste acțiuni nu trebuie să fie mai mică de 12 ore. Uneori intimitatea sexuală poate provoca un avort spontan;
 • Luați hrană imediat după somn. Cele mai multe femei gravide suferă de toxicoză. Ar trebui să aibă o gustare imediat după trezire. Dar, înainte de măsurare, nu se recomandă să mâncați, deoarece acest lucru va afecta indicatorii;
 • Preparate medicale. Există o serie de medicamente care pot schimba valorile, cum să le ridice și să le micșoreze. Este recomandat să nu se angajeze în auto-medicație și să se ofere medicului posibilitatea de a determina cauza adevărată a schimbărilor de temperatură;
 • Infecții și răceli. Dacă femeia gravidă este bolnavă, cu atît mai mult, nu se bazează pe indicatori de temperatură, deoarece vor fi cu siguranță incorecte. În acest caz, trebuie să contactați un specialist.

Multe femei sunt interesate de cum să rămână gravide după o sarcină ectopică, deoarece riscul de patologie repetată este destul de ridicat în acest caz.

Un medic calificat poate ajuta, ceea ce va elimina factorii de risc și va ajuta pacientul să planifice o sarcină. Și înainte de această dată doamna este recomandată să fie bine protejată.

Temperatura bazală cu sarcină ectopică

Deoarece cea mai frecventă cauză a WB este obstrucția tuburilor uterine, atunci pentru început ele lucrează cu eliminarea acestei patologii. În acest caz, se numește o procedură specială - histerosalpingografie sau GHA.

Esența lui este de a determina prezența aderențelor. Prin cervix, se injectează o substanță specială, care umple tuburile, apoi se fac raze X. Dacă obstrucția persistă, atunci este ușor de eliminat printr-o procedură chirurgicală simplă.

Dar există o posibilitate că trebuie să scăpați de întreaga conductă. Înlăturați complet tubul poate fi efectuat și cu sarcină ectopică, pentru a opri dezvoltarea patologiei și, în consecință, pentru a exclude posibilitatea reapariției acesteia.

Deși metodele moderne, de exemplu, laparoscopia pentru sarcină ectopică, permit conservarea acestui organ, dar există cazuri în care este mai bine să scapi de el.

În consecință, astfel de femei ar trebui să urmeze un curs de recuperare și să crească șansele de a rămâne însărcinate în mod normal, purtând și dând naștere unui copil. După aflarea stării conductelor, ele trec la ceilalți factori de risc.

De exemplu, ele tratează infecțiile care intră în organism prin contact sexual, precum și alte boli ale sferei ginecologice.

Dacă o femeie a experimentat laparoscopie, atunci recuperarea ei va fi mult mai rapidă și ea poate deveni rapid gravidă. Această metodă este acum practicată pe scară largă și evită îndepărtarea tubului uterin.

În timpul efectuării operației, se fac mici perforări și, cu ajutorul unor unelte speciale, se extrage un ou, care este întărit într-un loc greșit.

Dacă îndepărtarea tubului uterin a fost efectuată prin metoda laparotomiei, recuperarea unei femei după o sarcină ectopică va dura mult mai mult timp, deoarece această metodă implică o autopsie a peretelui abdominal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

37 − = 28