Ticuri nervoase: unde sunt copiii mici? | pangudownloads.com
Sunt mama!

Ticuri nervoase: unde sunt copiii mici?

Tic nervos al copilului - o încălcare destul de comună, dar părinții nu o pot observa imediat, copiii bolnavi aproape că nu diferă de colegii lor, cu excepția faptului că de multe ori clipește, tuse și așa mai departe.

Mulți oameni cred că acesta este un fenomen temporar care nu necesită tratament. După examinarea de către un specialist, de exemplu, un otolaringolog sau oftalmolog, nu se găsesc patologii grave.

Ce este un tic nervos?

Ticuri nervoase: unde sunt copiii mici?

Boala este o contracție reflexă a mușchilor, care apare spontan și nu poate fi controlată. Practic, tulburarea apare pe față și pe gât, sub formă de mișcări ale pleoapelor, buzelor, nasului, mișcărilor capului sau ale umerilor. Foarte rar, fenomenul atinge mâinile și picioarele. Adesea, un tic nervos începe cu o înțepătură a ochiului la copil și apoi trece la buze.

Tipuri de încălcări

Experții împărtășesc această patologie în mai multe moduri:

 • Local - când este implicat doar un grup muscular;
 • Generalizate - mai multe grupuri musculare sunt afectate;
 • Simplu - mișcările constau dintr-un element (cap prervnivny tik, observat la copil);
 • Complex - implică un grup de mișcări coordonate necontrolate (de exemplu, viguros).

Împărțirea bolii în grupuri

Grup de Patologie este împărțit în funcție de tipul de manifestări: faciale (ticuri faciale implică un copil mic) - cadou, ochi din lemn de tec, clipind frecvent, zvârcolindu buzelor și a altor mușchi faciali contracție; voce (voce) - pronunția unor sunete individuale, fraze sau cuvinte; ticurile membrelor - mângâind mâinile, trăgând și bătând.

Explicarea medicală a fenomenului

Medicii clasifică abaterile pentru mai multe subspecii:

 • Transit - nu mai mult de un an;
 • Motor cronic - durează mai mult de un an;
 • Sindromul Gilles de la Tourette - există mai multe ticuri motorice și una vocală.

Potrivit statisticilor, această patologie este prezentă la 20% dintre copii, băieții fiind bolnavi mai des decât fetele.

Când apare abaterea?

Anterior sa crezut că o încălcare are loc în timpul crizelor de vârstă, adică în 3-4 ani și 7-8 ani. În acest moment, pentru prima dată, copiii se confruntă cu crize de dezvoltare: dobândesc noi competențe, schimbări de comportament.

Principalul lucru în acest moment este că orice criză a copilăriei este o nouă etapă a independenței. De aceea, aceste perioade reprezintă un pericol deosebit pentru starea mentală a copiilor.

Dar acum medicina nu poate determina în mod clar limitele crizelor legate de vârstă, deci, și indică perioadele de apariție a unui tic nervos. În cazul copiilor moderni, crizele de independență pot apărea mult mai devreme.

Cauzele ticurilor nervoase la copii

Desigur, părinții sunt interesați în primul rând de întrebarea de ce a avut loc încălcarea. Este de obicei dificil să se determine evenimentele specifice care au condus la apariția unei căpușe, deoarece această boală este, de obicei, provocată de un întreg complex de cauze.

Ereditatea este primul motiv pentru care vorbesc medicii. Dacă într-o familie cineva a avut tulburări psihoemoționale, atunci probabilitatea este ridicată că vor fi moștenite. Merită să luați în considerare acest factor, deși locația nu poate intra într-o boală deplină.

În plus, specialiștii tind de multe ori să creadă că cauza tulburării ticotice este creșterea. De exemplu, dacă o mamă are probleme psihologice, ea, în contact cu bebelușul, nu-și ascunde emoțiile și are o anumită influență asupra lui. Adică, sursa bolii nu este genele, ci o reacție la anumiți factori, evenimente.

Stresul - o destul de complexă în ceea ce privește înțelegerea motivul, pentru că părinții și copiii văd lumea în mod diferit, de exemplu, se va certa cu un prieten pentru un copil o situație stresantă, dar pentru părinți acest timp - destul de obișnuite.

Ticuri nervoase: unde sunt copiii mici?

Trebuie remarcat faptul că stresul nu este întotdeauna negativ, ceea ce înseamnă că poate fi pozitiv, cum ar fi încălcări ale simptomelor apar, uneori, din cauza experiențelor pozitive, de exemplu, după o excursie la grădina zoologică sau o sărbătoare ziua de nastere.

Vizionarea lungă a televizorului sau petrecerea timpului la calculator. Imaginea de pe monitoare și ecrane este luminată și clipește, astfel încât poate afecta intensitatea celulelor nervoase din creier.

Dacă petreceți cu regularitate mult timp în fața unui ecran TV sau la un computer, atunci se pierde așa-numitul ritm alfa, responsabil pentru calm și pacificare.

Activitatea fizică scăzută, care este adesea însoțită de o suprasolicitare a încărcăturii intelectuale. Din moment ce toți părinții doresc ca copiii lor să fie inteligent și mai deștept, ei să acorde mai multă atenție la dezvoltarea inteligenței, dar în același timp, uita complet despre faptul că tânărul organism are nevoie în activitatea motorie, in activitati fizice.

Vă reamintim că un tic nervos este o contracție reflexă a mușchilor, deci motivul poate fi și faptul că energia nu este consumată în timpul liber, se acumulează și se formează într-o boală.

Factori de educație. Starea emoțională a părinților poate afecta copilul. De exemplu, neliniștea, constrângerea în manifestarea sentimentelor, controlul strict și solicitările umflate afectează negativ starea mentală.

Mai mult decât atât, există așa-numitele ticuri secundare sau simptomatice care apar din cauza un prejudiciu (inclusiv generice), tumori, încălcându metabolismului creierului, adică ele sunt un simptom al unei alte boli.

Practic, tulburarea provoacă boli ale sistemului nervos și ale creierului, dar de multe ori cauza poate fi chiar patologii pe termen scurt care au cauzat hipoxie cerebrală, de exemplu, infecții virale.

Foarte adesea, aceste motive foarte devin provocatori ai unei căpușe la sugari. În amigdalita cronică, copilul înghite adesea, dar după îndepărtarea amigdalelor trece boala care stă la baza și bifarea sub formă de înghițire rămâne.

Tratamentul ticurilor nervoase la copii

Dacă apar simptome, vizitați un neurolog. În viitor, este necesară consultarea unui psiholog, deoarece ticurile sunt un grup de boli psihosomatice.

Studiul exclude în primul rând bolile cerebrale și ale SNC, precum și tulburările psihice.

De obicei, după confirmarea diagnosticului, medicul îi prescrie pastilelor de îngrijire a bebelușului, cu efect ușor. Tratamentul cu droguri este în primul rând necesar în cazul în care încălcarea nu are loc mult timp singură. Dar, uneori, astfel de măsuri nu sunt suficiente. Deoarece cauzele tulburărilor de bifurc pot fi diferite, este necesară o reacție multifactorială și există cazuri când aceasta este eficientă chiar și fără utilizarea medicamentelor.

În cazul în care afecțiunea este un simptom al unei alte boli, tratamentul este acela de a elimina cauzele profunde, cum ar fi un tic cauzat copilul cel mai adesea cauzate de leziuni suferite în timpul nașterii, astfel încât tratamentul va consta tocmai în eliminarea lor.

Cum de a evita o defecțiune?

Aceste recomandări vor fi utile nu numai în scopuri preventive, ci și în tratamentul complex al bolii:

Ticuri nervoase: unde sunt copiii mici?
 • Respectați modul corect al zilei, alternanța lucrului și odihna;
 • Creșterea activității fizice;
 • Luați serios în considerare factori precum stresul și educația, analizați acțiunile dvs. și apoi elaborați o strategie de eliminare a greșelilor și de corectare a situației;
 • Eliminați anxietatea copilului. În acest caz, diverse băi liniștitoare, plimbări lungi în natură, masaj relaxant vă vor ajuta;
 • Anxietatea la nivel fiziologic poate fi eliminată cu ajutorul modelării sau terapiei cu nisip;
 • Când un copil cu un teak este implicat în mușchii corpului, atunci trebuie să veniți cu mișcări amuzante care să permită copilului să se aplece. De asemenea, o scutire de tuse va ajuta relaxarea și tensiunea musculară;
 • Nu atrage atenția bebelușului asupra căpuței, deoarece se va concentra asupra ei și va încerca să preia controlul. Ca rezultat, mușchii se vor tulpina, iar căpușele se vor intensifica. Merită să ne amintim că controlul este întotdeauna o presiune. De asemenea, o reamintire a unui defect va întări anxietatea și frica copilului.

Când există simptome de tic nervos la un copil sau un copil mai în vârstă, este absolut necesar să se consulte un medic. El va efectua un diagnostic, va identifica cauza și va prescrie tratamentul adecvat, în funcție de sursa bolii.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 2