Bagaimana untuk membuat poket rahsia dalam pakaian dan aksesori | pangudownloads.com
Tangan dibuat

Bagaimana untuk membuat poket rahsia dalam pakaian dan aksesori

Poket rahsia boleh digunakan sebagai repositori untuk wang, barang kemas dan lain-lain yang ingin disembunyikan oleh orang lain. Hari ini, cukup banyak model pakaian, beg dan aksesori menyediakan pilihan sedemikian. Jika seluar atau beg pakaian kegemaran anda tidak dilengkapi dengan poket dalaman, anda boleh menjahit sendiri. Proses ini tidak mengambil banyak masa jika anda mengikuti arahan kami.

Mengenai pelantikan poket rahsia

Sebelum perjalanan panjang atau peristiwa lain yang melibatkan pengangkutan barang-barang berharga, persoalan mempunyai "tempat bersembunyi" sangat akut.

Poket rahsia adalah perkara yang ketat dan serius. Hakikatnya, semua tempat rahsia yang disediakan oleh pengeluar pakaian dan tas tangan telah lama diketahui oleh pengetip profesional dan untuk menghasilkan sesuatu yang baru sangat sukar. Buat poket yang tidak kelihatan dengan tangan anda sendiri - lebih dipercayai.

Pilihan tempat tertentu untuk menyimpan nilai bergantung kepada faktor dan peluang peribadi:

Bagaimana untuk membuat poket rahsia dalam pakaian dan aksesori
 • Ketersediaan. Untuk wang dalam perjalanan perlu akses yang benar-benar selesa, pengembara pada bila-bila masa dan di mana-mana tempat harus dapat mendapatkan wang atau memastikan keselamatan mereka;
 • Tak dapat dilihat sebagai perompak atau pencuri. Sesetengah orang sendiri mencabar penyerang dengan memaparkan perkara berharga, memegang mereka, sebagai contoh, di dalam saku luar jaket atau beg terbuka. Kecurian dalam kes ini hanyalah masa.

Walau bagaimanapun, pejabat rahsia dalam pakaian adalah perlu bukan sahaja untuk melindungi diri mereka daripada kehilangan nilai. Dalam banyak kes, poket memainkan peranan fungsi penting dan melegakan seseorang daripada keperluan untuk sentiasa membawa beg.

Sesetengah orang agak selesa menyimpan barang berharga dalam pakaian yang tersembunyi, yang pada asalnya dijangkakan ketika merancang model, tetapi kebanyakan menganggap kaedah ini tidak boleh dipercayai dan lebih suka menembus poket tersebut dengan sendirinya. Selain itu, proses ini tidak memerlukan kemahiran khas dan tidak akan mengambil banyak masa.

Bagaimana untuk menjahit poket rahsia dalam pakaian

Cara paling mudah untuk membuat poket rahsia dalam seluar atau jaket adalah untuk menjahitnya dalam jahitan:

 1. Untuk membuat lipit di rak, pintu masuk ke poket tidak boleh dibiarkan jahit;
 2. Jahit kain poket berhampiran jahitan sampingan;
 3. Sambungkan sisi rak ke muka tisu saku. Letakkannya dengan setengah sentimeter;
 4. Matter untuk poket untuk meletakkan ke pusat rak, tahap yang berhati-hati. Jika perlu, ia boleh diperbaiki dengan jarum;
 5. Sejajar dan menjahit di pinggir, meninggalkan margin 1 sentimeter;
 6. Letakkan kain poket, menunjuk ke arah tengah rak;
 7. Jahit bahagian dengan mesin jahit di sekitar sekeliling pinggir rak.

Sekiranya dikehendaki, cawangan boleh dilengkapi dengan ritsleting.

Bagaimana untuk membuat poket rahsia dalam pakaian dan aksesori

Jika pakaian dipenuhi, maka tidak perlu mengendalikan hujung poket.

Pemprosesan poket rahsia dalam produk tanpa lapisan dijalankan dengan mematuhi keperluan serius terhadap kualiti firmware bukan sahaja di bahagian depan, tetapi juga di sisi yang salah, kerana dalam satu lapisan, pakaian ringan semua kekurangan akan sangat ketara.

Pertama, semua hirisan mesti disapu atau ditepi. Kedua, kita tidak sepatutnya melupakan ketepatan garis kedua dari luar dan dari dalam. Di samping itu, tidak ada gasket yang kelihatan, jika tidak, ia akan merosakkan rupa produk dan memberikan rupa yang tidak pantas.

Memilih kain untuk poket rahsia, anda perlu mempertimbangkan beberapa ciri:

 • Ketumpatan fabrik. Untuk memakai ikatan kunci atau sebilangan duit syiling, kain kabung atau flaks lebih sesuai, kapas sintetik atau cahaya sesuai untuk wang kertas;
 • Saiz sekeping bahan. Telefon pintar atau kad kredit padat akan menangguhkan kain dan merosakkan rupa produk jika ruang simpanannya jauh lebih besar daripada saiznya.

Bagaimana untuk membuat poket rahsia dalam beg atau ransel

Sekiranya anda ingin menjahit poket rahsia ke dalam lapisan beg itu, sebaiknya anda membuat overhead. Dalam kes ini, ia akan bertahan lebih lama, terutamanya jika lapisan beg itu nipis dan rapuh.

Algoritma ini agak mudah:

 1. Tandai tempat di mana saku itu dirancang, dan menjahit satu sisi ritsleting ke kawasan ini;
 2. Kepada bahagian kedua ritsleting, dari sisi yang salah, pasang kain ke saku dan menjahitnya ke lapisan kunci.

Menurut skim yang sama, mungkin untuk membuat saku slotted dalam ransel:

Bagaimana untuk membuat poket rahsia dalam pakaian dan aksesori
 • Pasang bahagian sokongan ke beg galas dari sebelah yang salah. Pin-pin;
 • Tandakan tempat masuk yang dikatakan ke dalam saku anda dan jahitnya di sekitar perimeter;
 • Pusatkan lubang lubang, pasangkan lapisan di dalamnya;
 • Dari sisi dalaman, pasang gesper ke kawasan lubang dan pasangkan kedudukannya dengan pin;
 • Dari luar, buat jahitan berganda dengan benang padat. Jika kualiti fabrik lapisan meninggalkan banyak yang dikehendaki, maka di bawah jahitan poket, jalur kain tebal atau kain bukan tenunan boleh digunakan;
 • Hujung runcing ritsleting dipotong dan ditutup dengan segitiga kulit atau kain untuk menetapkan berjalan kaki anjing supaya tidak terbang gigi.

Dengan prinsip yang sama, anda boleh membuat poket rahsia di belakang ransel, hanya pada langkah pertama butiran lapisan mesti digunakan pada bahagian depan produk.

Poket rahsia, yang dibina di belakang ransel, dijamin melindungi pemiliknya daripada risiko kecurian barang peribadi berharga.

Poket rahsia untuk stash

Lebih sering daripada tidak, persoalan cara menyembunyikan sampah berlaku pada lelaki yang, paling banyak, tidak mempunyai kemahiran jahit dan kerja jarum. Anda boleh keluar dari keadaan seperti berikut:

 • Sebagai poket rahsia gunakan tali leher. Kedua-dua hujungnya biasanya terbuka, jadi objek berbentuk rata, seperti bil, boleh disembunyikan di sana tanpa banyak kesukaran. Untuk kebolehpercayaan, lampiran boleh diamankan dengan klip kertas atau sepasang jahitan jahitan, membentuk sejenis poket.
 • Varian yang lebih kompleks dari poket yang tidak kelihatan boleh menjadi pad bahu di mana tempat penyimpanannya dijahit.
 • Cara yang baik untuk menyembunyikan perkara yang berharga ialah dengan menggunakan tali pinggang dengan poket rahsia untuk wang. Jahit atau menyempurnakan barang almari pakaian yang sedia ada untuk pemula yang tidak mempunyai kemahiran teknikal dan peralatan khas akan menjadi agak sukar. Walau bagaimanapun, ia tidak akan menjadi sangat sukar untuk membeli barangan tersebut di kedai untuk pelancong.

Walaupun setiap hari manusia datang dengan lebih banyak adaptasi yang memudahkan kehidupan, poket rahsia yang digunakan untuk melindungi wang, tidak kehilangan kaitannya. Ini adalah cara yang baik untuk menyimpan, membolehkan anda menyimpan barang berharga dalam akses peribadi serta keterpencilan langsung kepada mata yang bersuara, dan pelbagai pilihan untuk pembuatan cache tersebut membolehkan semua orang memilih cara peribadi menggunakan kaedah ini.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

75 − = 67