Bagaimana untuk mengikat dengkuran? Merajut baju dengan jarum mengait pekeliling | pangudownloads.com
Tangan dibuat

Bagaimana untuk mengikat dengkuran? Merajut baju dengan jarum mengait pekeliling

Baru-baru ini, produk buatan tangan sekali lagi dalam fesyen. Oleh itu, kanak-kanak perempuan dan wanita gembira dapat merangkul perkara asal, yang menekankan gaya dan keunikan mereka. Di kalangan pengikat, merajut di seluruh dunia semakin popular. Ini kerana ia mempunyai banyak kelebihan berbanding baris berpusing konvensional.

Tidak ada jahitan pada produk, tidak perlu menjahit bahagian, tidak perlu membuat gelung purl. Bagaimana dengan betul menaip gelung pada bicu bulat?

Apa yang istimewa tentang jarum mengait pekeliling?

Rangka logam disambungkan bersama oleh tiub sintetik atau garis memancing.

Bagaimana untuk mengikat dengkuran? Merajut baju dengan jarum mengait pekeliling

Ketebalan jari dan bahan penghubung mungkin berbeza-beza. Mereka perlu dipilih bergantung kepada jenis produk yang akan anda buat. Pada garis terlalu panjang, gelung akan terbentang, dan pada satu pendek – tumpukan.

Kesenangan utama adalah bahawa berat produk jatuh di tengah tiub, jadi terletak pada lutut anda dan anda tidak perlu memegangnya di tangan anda. Menguasai mengait pekeliling tidak sukar, jika anda mengikuti peraturan asas.

Prosedur

Untuk memahami bagaimana merajut pada jarum mengait pekeliling, anda perlu bermula dengan satu set sejumlah gelung tertentu. Ini boleh dilakukan secara berkala tetapi nombornya mesti sepadan dengan nombor bulat yang akan digunakan untuk mengait. Kemudian anda perlu memindahkannya ke pekeliling.

Mengedarkan semua gelung sama rata sepanjang garis. Jarum perlu dibebaskan. Semak bahawa gelung tidak berputar dalam arah yang berbeza, mereka harus mempunyai satu arah.

Di sebelah kanan, ambil yang bercakap, di mana anda menaip gelung terakhir. Lebih mudah untuk menjejaki bilangan baris, jika anda meletakkan label. Untuk tujuan ini, mudah untuk menggunakan cincin plastik atau benang warna yang lebih gelap. Bersatu dalam bulatan ke tempat tanda itu diletakkan. Selepas ia boleh dipindahkan ke hujung jarum mengait yang lain dan meneruskan prosesnya.

Tips Berguna

Bagaimana untuk mengikat dengkuran? Merajut baju dengan jarum mengait pekeliling

Selalunya wanita rompi mengadu bahawa garis itu dipintal. Ini melambatkan proses dan menyampaikan
ketidakselesaan. Elakkan masalah ini, jika anda terlebih dahulu menurunkan garis dalam air yang sangat panas, sehingga ia meluruskan.

Gelung awal, yang dibuat di sepanjang baris pertama, perlu diikat dengan akhir percuma dan kerja benang. Kemudian tidak akan ada pembukaan ketika mengendalikan. Anda boleh menggunakan cara lain. Taip gelung tambahan di baris permulaan dan pindahkannya ke yang lain bercakap tanpa mengikatnya.

Tutup bulatan dengan mengikatnya dengan lubang pertama. Terdapat beberapa cara untuk bersatu: terbalik dan baris lurus. Kaedah ini sangat berguna jika produknya berat. Ketiadaan jahitan ditambah lagi.

Kami bersatu sweater

Merajut sweater dengan jarum mengait pekeliling mudah dan mudah. Anda akan memerlukan benang, jarum mengait tetap dan bulat. Ia perlu bermula dari leher. Taip pada 4 bilah 120 gelung dan bersatu dengan jalur elastik 2 muka, 2 purl. Mengedarkan untuk 4 spokes: 2 hingga 20 lengan untuk lengan dan 2 hingga 40 untuk belakang dan ke hadapan.

Dengan cara ini, bersatu 26 cm. Anda boleh beralih ke jarum mengait pekeliling apabila meningkatkan engsel – ini lebih mudah. Lengan hendaklah dilakukan pada 4 keping (42 cm, 4 jalur elastik). Selepas setiap 4 baris, keluarkan 1 gelung. Anda boleh menghiasinya dengan berkas 6 gelung. Di antara mereka perlu membuat dua purlins.

Sebelum dan belakang bersatu bersama. Picture-putanka: wajah ganti dan purl, 20 gelung.

Kami merajut tembakau

Rok kerudung sekali lagi datang ke fesyen, kerana ia adalah panas, ia melindungi dengan baik dari angin dan sejuk, dan, selain itu, ia boleh digunakan sebagai aksesori yang bergaya. Oleh itu, wanita rompi sedang berfikir tentang bagaimana untuk mengikat haus moncong, atau selendang bulat, dengan jarum mengait.

Bagaimana untuk mengikat dengkuran? Merajut baju dengan jarum mengait pekeliling

Perbezaan utama selendang ini adalah bahawa ia tertutup dalam cincin. Ia boleh menjadi tidak dapat dilepaskan dan ditutup dengan bantuan cangkuk dan butang. Benang sangat penting. Jika anda mengambil benang lembut, ia akan menjadi hangat dan besar. Benang halus membolehkan anda membuat dengkuran feminin dan lembut.

Guru yang berpengalaman mengesyorkan bahawa pendatang baru menghubungkan sampel ujian untuk memastikan corak itu akan kelihatan seperti yang anda bayangkan. Salah satu lukisan yang popular – “Nasi”. Adalah lebih baik untuk memilih benang yang ketat, termasuk bulu. Anda juga akan memerlukan jarum mengait No. 10.

Untuk membuat syal panjang 60 cm, anda perlu memanggil 72 gelung. Selepas anda mengikat satu baris, anda tidak perlu menghidupkannya. Baris kedua dibuat di bahagian depan.

Pertama – ganti gelung depan dan belakang, dan di tempat kedua di bahagian depan lakukan purl, dan sebaliknya.

Kami bersatu beret

Ia mudah untuk bersatu dengan pekeliling, kerana ia tidak diperlukan untuk mengumpul butir-butir produk dalam satu bahagian. Semua model berdasarkan skema beret klasik.

Ukur jumlah kepala dan dail bilangan gelung yang dikehendaki. Band elastik boleh dari 3 baris. Selepas menambah 1 gelung setiap 8 keping. Untuk mengurangkan, setiap gelung kelima harus terikat dalam dua.

Skim mengait beret pada jarum mengait pekeliling boleh dicipta secara bebas, jika anda menyambungkan fantasi, atau melihat di Internet.

«Gusi Bahasa Inggeris»

Untuk mengikat gusi bahasa Inggeris, perlu mengambil benang bulu nipis, nombor 9 jari. Dail bilangan gelung yang dikehendaki, bergantung kepada panjang dan lebar produk.

Skim gambar:

Bagaimana untuk mengikat dengkuran? Merajut baju dengan jarum mengait pekeliling
  • Baris pertama: muka, bengkok, pelepasan tanpa mengikat;
  • Yang kedua: bungkus, dump tanpa melonggarkan, gelung dan tanjung;
  • Yang ketiga: gelendong, gelung dari barisan lain, tanjung, dump tanpa melonggarkan;
  • Siri seterusnya ialah penggantian kedua dan ketiga.

Setiap wanita mandul yang menghormati diri sendiri harus tahu bagaimana untuk menyusun karet Inggeris pada jarum mengait pekeliling.

Kemudian dia dapat mengejutkan orang lain dengan karya-karya beliau. Anda boleh menggabungkan beberapa cara mengawan – maka perkara-perkara bukan sahaja praktikal dan tahan lama, tetapi juga asal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

68 − 64 =

Adblock
detector