Bagaimana untuk menjahit seluar lebar? | pangudownloads.com
Tangan dibuat

Bagaimana untuk menjahit seluar lebar?

Seluar baik, seperti pakaian lain, harus menekankan martabat dan menyembunyikan cacat angka itu. Malangnya, perkara-perkara yang sudah sedia dibuat tidak selalu sempurna pada kita, kita perlu menyelesaikan sesuatu yang kita sendiri.

Sekiranya anda berminat untuk menjahit seluar panjang, maka saran dan petua yang anda akan dapati dalam artikel ini.

Seluar jahitan dengan betul

Bagaimana untuk menjahit seluar lebar?

Sebelum anda pergi ke perniagaan, anda mesti menilai keupayaan anda. Jika semuanya dilakukan mengikut peraturan, maka pada prinsipnya, tidak ada yang rumit dalam menjahit. Anda hanya perlu tahu cara menuliskan mesin jahit atau sekurang-kurangnya mempunyai jarum yang baik.

Di samping itu, disyorkan untuk menutup seluar dengan tidak lebih daripada 2 saiz. Sekiranya anda tidak mempunyai keyakinan terhadap kebolehan anda, lebih baik mengambil produk tersebut dengan cepat, kerana penetapan selalu lebih sulit daripada melakukan terlebih dahulu.

Seluar yang sangat luas disyorkan untuk dijahuk segera dari dua sisi: dari sisi dan pada sendi langkah. Ini akan membantu mengelakkan rupa gangguan dan "berlebihan»Lipat. Biasanya teknik ini digunakan untuk mengurangkan lebar pinggul.

Untuk menukar saiz tali pinggang, anda boleh menggunakan beberapa pilihan:

  • Keluarkan terlipat pada lipatan sisi;
  • Keluarkan terlalu banyak di jahitan tengah atau bawah;
  • Buat ceruk baru atau lipatan;
  • Tanamkan lebihan.

Dalam versi yang terakhir, tali pinggang itu perlu dilucutkan. Satu lagi cara untuk menukar butang atau zip. Semuanya bergantung kepada model seluar dan kemahiran anda.

Urutan kerja apabila menukar lebar seluar

Bagaimana seluar menjahit? Lebih mudah untuk melakukan kerja ini bersama-sama. Lebih-lebih lagi, pembantu hanya perlu pada peringkat pertama. Seluruh proses boleh dibahagikan kepada 4 langkah.

Yang pertama adalah yang paling bertanggungjawab: definisi tapak yang memerlukan jahitan. Untuk ini, seluar dihidupkan dan memakai pakaian yang dipakai pada masa akan datang. Seterusnya, tentukan tempat yang memerlukan jahitan. Menggunakan jarum dan benang cahaya, buat nota, alih keluar milimeter yang berlebihan di sisi.

Langkah kedua ialah merobek jahitan di tempat sulaman masa depan. Lakukan dengan teliti. Pada sesetengah tisu, lubang dari benang yang dituai boleh kekal. Ia adalah yang terbaik untuk menggunakan ripper khas, jika tidak, maka sesuai dengan pisau atau kuku tajam gunting. Jahitan merebak sedikit di luar segmen bertanda.

Dalam sesetengah keadaan, masuk akal untuk membubarkan kaki sepanjang keseluruhannya. Jika anda perlu mengambil dalam seluar bukan sahaja di sisi, anda akan mempunyai untuk unpick semua sesak. Selepas itu, jika ia adalah perlu untuk mengeluarkan lebih daripada 1 cm, ia adalah lebih baik untuk menggunakan label sabun cetek atau kering dan dipotong, meninggalkan 0.5 cm pada jahitan dan mendung.

Bagaimana untuk menjahit seluar lebar?

Langkah ketiga adalah untuk mengumpul seluar dalam anda. Untuk melakukan ini, sapu mereka di sepanjang garis yang ditandakan. Cuba jangan tarik bersama di mana-mana sahaja. Jahitan mestilah jarang, tetapi tidak jarang. Jangan buat mereka terlalu besar, jadi ia akan menyusahkan untuk mencuba.

Selepas menandakan, letakkan seluar dan lihat jika semuanya hilang, jika terdapat lipatan yang berlebihan. Cuba duduk untuk memastikan bahawa seluar tidak menarik dan anda selesa.

Pada peringkat terakhir, seluar dijahit di sepanjang garis baki dan pemprosesan pada overlock. Selepas itu, benang tambahan dijangkau, ujung-ujungnya terikat, supaya lipit tidak berpisah. Ia tetap patah dan anda dengan selamat boleh mengatakan bahawa anda tahu bagaimana untuk meluruskan seluar lebar.

Sekarang kita akan memikirkan cara membuat pinggang.

Cara mengurangkan pinggang (tali pinggang)

Bagaimanakah saya boleh memasukkan seluar di pinggang? Ia semua bergantung kepada jenis tali pinggang. Cara paling mudah untuk mengatasi tali pinggang pada jalur anjal, dan tidak perlu mengelakkannya - mereka mengetatkan ketat dan itu sahaja. Jika ia luas, dijahit beberapa baris dan diregangkan, anda perlu memotong jahitan dari sisi. Antara garisan, tarik jalur getah tambahan, menggunakan pin.

Jika tali pinggang dijahit pada seluar bahagian dan luas di pinggang, anda boleh cuba untuk menarik mereka dari sisi, menjadikannya lebih jahitan. Kaedah ini sesuai jika perlu untuk membersihkan agak terlalu banyak dan hanya jatuh di bahagian sayap. Dalam kes lain adalah wajar untuk memisahkan tali pinggang.

Selepas pemisahan dari tali pinggang seluar, mengurangkan saiz pinggang boleh disebabkan oleh peningkatan makan bawah ada, meletakkan bahagian baru dan prisborivaniya. Semuanya bergantung pada gaya. Sekiranya model mengikut angka tersebut, adalah disyorkan untuk menambah sedikit saiz reses. Untuk melakukan ini, menyapu pertama yang lama, berapa banyak yang perlu dikeluarkan, dan kemudian jahitan.

Bagaimana untuk menjahit seluar lebar?

Seluar panjang yang suturing seperti berikut. Tali pinggang itu dihilangkan, kelebihannya dikeluarkan dari sisi. Bahagian atas seluar melalui jahitan tentatif dan ringan prisborivaete ke ukuran yang dikehendaki. Cuba untuk menjaga lipatan sama rata. Sapu kedua-dua bahagian bersama-sama dan cuba. Jika semuanya baik-baik saja, letakkan pada mesin taip itu.

Dalam model yang dipasang, selepas memasang tali pinggang yang terpesong, mungkin untuk mengurangkan jumlah dengan meletakkan pasangan lebih banyak. Mereka harus terletak secara simetri dan sama sekali sama. Ini memerlukan ketepatan dalam pengukuran dan ketepatan apabila menyapu. Cuba, jika semuanya baik-baik saja, buat jahitan dan besi akhir.

Sendiri atau atelier

Cuba terlebih dahulu hanya untuk mengeluarkan sedikit dari sisi, tanpa merobek jahitan. Sekiranya anda mahu memotong seluar anda sepenuhnya, mulailah dari bahagian atas, dengan lancar mengulangi baris yang ada. Dan jangan takut untuk mencuba, sapu dan cuba, jika semuanya baik-baik saja, selarinya.

Seperti yang dapat anda lihat, tidak ada yang mengerikan. Ia hanya perlu mempunyai keinginan dan tidak tergesa-gesa. Sekiranya anda faham pada satu masa bagaimana cara menjahit seluar di sebelah kanan, maka anda boleh mengambil pakaian yang lebih serius dengan selamat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 3