Beg tidur untuk bayi baru lahir dengan tangan mereka sendiri: perkara yang sangat penting dalam almari pakaian

Jika anda mengumpul mas kahwin untuk bayi anda atau berfikir apa yang hendak dibeli sebagai hadiah kepada saudara-mara atau sahabat yang baru-baru ini menjadi ibu bapa, beri perhatian kepada beg tidur untuk bayi. Produk ini adalah versi purata antara selimut dan beg tidur, tetapi lebih banyak kemudahan dan praktikal.

Di dalamnya, kanak-kanak itu bergerak kaki dengan bebas, tetap hangat, dan ibu bapa dapat melupakan tidur yang tidak selesa, apabila beberapa kali malam anda perlu melompat untuk memeriksa sama ada selimut itu ada.

Apa dan apa yang baik

Ini mengenai produk yang tidak ada hubungannya dengan beg tidur, yang mereka ambil dengan kenaikan. Ia lebih hibrid dari kedai pakaian dan sampul surat. Di bahunya, dia terus mengikat tali, seperti slider, diikat dengan Velcro, butang atau butang, dan kaki diletakkan di dalam poket yang luas. Produk sedemikian tidak akan menghalang pergerakan bayi dalam mimpi, tetapi pada masa yang sama tidak ada risiko bahawa ia akan meluncur dan membuka kaki telanjang bayi. Jadi, bayi tidak akan membekukan dalam cuaca sejuk.

Tetapi bukan sahaja harta ini menarik ibu bapa apabila membeli:

Beg tidur untuk bayi baru lahir dengan tangan mereka sendiri: perkara yang sangat penting dalam almari pakaian
  • Beg tidur untuk bayi lebih selamat daripada selimut. Lagipun, apabila menggunakan yang terakhir
    terdapat risiko bukan sahaja hipotermia, tetapi juga akibat yang lebih teruk, apabila selimut itu terbentang di muka bayi. Dengan beg tidur, kebarangkalian kelekapan dikurangkan kepada sifar;
  • Di samping itu, pakar mencatatkan satu lagi ciri berguna dalam subjek ini: kepompong ini mewujudkan keadaan yang hampir kepada mereka yang diperhatikan dalam kehidupan pranatal. Kanak-kanak merasakan perlindungan di sekelilingnya dan tidur dengan lebih tenang;
  • Satu-satunya keadaan adalah membiasakan kanak-kanak itu ke beg tidur sebaik sahaja pulang dari hospital, jika tidak, dia boleh menahan inovasi sedemikian.
  Kelas induk pada sampul surat bertulis untuk bayi baru lahir

Ramai ibu mencatatkan ketidakselesaan menggantikan lampin.

Walau bagaimanapun, sepanjang hari bayi tidak akan berada di dalam beg tidur, dan lampin itu, dipakai untuk malam, akan mengatasi tugasnya, dan tidak perlu mengubahnya beberapa kali semasa tidur.

Bagaimana untuk menjahit diri sendiri

Malah ibu-ibu yang tidak terlalu akrab dengan mesin jahit itu boleh menjahit beg tidur untuk bayi baru lahir dengan tangan mereka sendiri:

Beg tidur untuk bayi baru lahir dengan tangan mereka sendiri: perkara yang sangat penting dalam almari pakaian
  • Untuk membuat corak, anda boleh, tanpa berlengah lagi, cukup menggariskan bahagian atas mana-mana slider, tanpa lupa menambah beberapa sentimeter dari setiap tepi ke lipit, dan menjadikan bahagian bawah artikel itu lurus atau bulat, berdasarkan pertumbuhan anak anda. Apabila membina corak beg tidur dengan tangan anda sendiri, gunakan selembar kertas yang besar dan ambil perhatian bahawa panjang produk harus melebihi ketinggian kanak-kanak sebanyak 15-20 cm;
  • Bahan yang sesuai untuk menjahit beg tidur ialah kapas, bulu, pakaian rajutan, kain flanel, dan lain-lain. Ia bergantung kepada suhu di dalam bilik dan masa kelahiran bayi. Sekiranya anda menjahit beg tidur untuk kanak-kanak dengan tangan anda sendiri untuk berjalan di luar rumah, maka anda boleh membuat lapisan beberapa jenis penebat, sebagai contoh, sintepon atau holofayber. Walau apa pun, anda lebih tahu apa keperluan bayi baru lahir. Corak yang anda dapatkan akan digunakan untuk memotong kain. Dalam kes ini, beg boleh menjadi satu keping, iaitu, dipotong dari kain tunggal, dan terdiri daripada rak overhed;
  • Bagaimana untuk betul menjahit beg tidur dengan tangan anda sendiri? Semua lapisan dijahit muka. Di tempat di mana ia dirancang untuk memasukkan kunci, elaun untuk jahitan hendaklah tidak kurang dari 2 cm, supaya lebih mudah untuk bekerja;
  • Sekiranya anda bercadang untuk menjahit beg tidur untuk anak anda dengan tangan anda sendiri, anda boleh melakukannya dari lapisan dua flanel, ia akan menjadi lebih selamat untuk bayi dalam erti kata kunci “Sembunyikan” antara lapisan tisu dan tidak akan menggaru kulit halus bayi. Bahagian atas produk dapat dirawat dengan overlock, dan hanya setelah itu menjahit knalp knitted rajutan dirajut kain rajutan;
  • Tidak dianjurkan untuk menggunakan balok yang sempit, kerana sukar bagi para profesional tidak meletakkan garis datar dan tidak meninggalkan lintasan yang dituju.
  Perkara-perkara lama atau tidak perlu di rumah: bernafas kehidupan kedua ke dalamnya!

Itu sahaja – beg tidur yang dibuat oleh diri sendiri, bersedia. Pakar berpengalaman berpendapat bahawa belakang produk lebih baik untuk dilakukan dari seluruh kanvas, supaya bayi itu dapat tidur dengan aman dan dia tidak mengganggu jahitan dan unsur-unsur lain pada kain itu. Tetapi di depan anda boleh membuat pewarna yang indah atau menghiasi produk dengan pelbagai jenis, pita, dll.

Tetapi yang paling penting, apa yang akan beg ini – ia adalah kehangatan cinta ibu saya, yang mampu memanaskan serbuk lebih daripada apa-apa penebat. Semoga berjaya!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector