Tangan dibuat

Jahit baju renang mudah

Untuk menari di pantai dengan baju renang yang bergaya dan asli, setiap gadis suka, tetapi biasanya pilihan model adalah terhad kepada apa yang dibawa ke pasar dan ke kedai terdekat. Wang untuk perkara reka bentuk tidak dapat mencari setiap gadis, dan kelihatan menarik dan seksi seperti semua orang.

Jahit baju renang mudah

Cara paling mudah ialah menjahit baju renang sendiri, terutamanya kerana tidak ada kemahiran khusus yang diperlukan untuk ini.

Bagaimana untuk menjahit baju renang terbuka tanpa corak?

Untuk kerja ini kita perlu:

  • kain elastik dan cepat kering (lycra, pakaian rajut) dan bahan lapisan;
  • benang;
  • sebuah jalur anjal;
  • cawan busa (mungkin dari bra lama);
  • strap;
  • Aksesori jahit (kapur, gunting, pin);
  • hiasan (hiasan, manik, reben).

Untuk memastikan kit adalah saiz yang sesuai, sebaiknya gunakan seluar dalam yang selesa untuk membuat tiub berenang. Mana-mana seluar yang robek di pinggang sampingan dan dalam bentuk diperluas tersebar pada bahan dari mana mereka akan menjahit benda itu dari sisi yang salah. Sempurna menggariskan kontur.

Pada bahan untuk lapisan crotch merangkak (sekeping kecil tisu, dijahit di kawasan groin). Gunting dipotong pada kontur. Jadi anda boleh meneka bukan hanya dengan saiz, tetapi juga dengan bentuk produk masa depan.

Bagaimana untuk menjahit baju renang, iaitu bahagian bawahnya? Untuk bermula, perhatikan dan jahitan gusset itu. Selepas itu, jahitan jahitan sampingan. Di sekeliling bulatan lubang untuk kaki dilampirkan sebuah jalur anjal dan dilampirkan dengan jahitan seperti zigzag.

Di bahagian atas batang renang, pintu pagar dibentuk, di mana jalur elastik atau tali pinggang akan dimasukkan. Ia tidak perlu menjahit seluar di tepi. Mereka boleh dihubungkan dengan cara cincin logam atau plastik atau ikatan, maka bahagian atas band elastik tidak akan diperlukan. Cair siap!

Anda boleh membuka kancing dalam 2 cara.

Pertama: 4 jalur dipotong dengan lebar sekurang-kurangnya 15 cm + 0.7 cm per baris. Mereka dijahit antara satu sama lain di bawah satu sisi. Selepas itu, ambil cincin logam atau plastik dan lulus bahagian bodice, jahitan akan berada di selekoh. Oleh kerana bahagian atas akan dengan cawan, ia diletakkan di antara dua jalur dan dijahit sepanjang tepi.

Jahit baju renang mudah

Untuk kaedah kedua, anda memerlukan sentimeter. Ketebalan dada diukur. Panjang ini diletakkan di atas kain. Potong 2 jalur dengan lebar 30 cm + 0.7 cm pada jahitan, lipat separuh dan jahit sepanjang sisi yang salah. Hidupkan bahagian muka dan masukkan cawan busa. Di tengah-tengah, bahan itu dilampirkan dan dijahit, menyambungkan dua bahagian kancing itu.

Di bahagian bawah bra adalah wajar untuk memasukkan sebuah jalur elastik, jadi ia akan menjadi lebih padat untuk duduk di atas badan. Kini ia tetap melampirkan tali dan mengepit bahagian. Sebagai pengikat, anda boleh menggunakan cangkuk dan kunci khas.

Jika mereka tidak hadir, maka bahagian lateral dibuat sedikit lebih lama dan melaksanakan fungsi tali pengikat. Berikut adalah bagaimana untuk menjahit baju renang bando, pada dasarnya, tidak ada yang rumit. Masa yang diperlukan tidak lebih daripada satu jam, tetapi ia akan menjadi asal!

Jika dikehendaki, batang dan korset dihiasi dengan busur, manik-manik atau manik-manik. Anda boleh melampirkan kerongsang cantik dan menenun braids dari kain, menghias mereka dengan cawan.

Bagaimana untuk menjahit tanjung dan baju renang dalam corak?

Bagaimana untuk menjahit baju renang dengan cawan segitiga? Ini juga mudah, tetapi anda memerlukan corak. Untuk pembinaannya, akhbar lama sesuai. Pertama, anda perlu mengukur ketinggian dada (jarak dari titik tertinggi hingga terendah - VG) dan kepenuhan cawan (saiz dari kiri ke kanan - JIKA).

Lukis segitiga isosceles dengan tip yang dipotong. Ketinggiannya adalah SH, saiz asas adalah JIKA, dan lebar hujung ialah 5-6 cm. Dua keping dipotong untuk corak, menambah 1 cm ke saiz yang diperolehi ke pintu dan lubang untuk kaset.

Bagaimana untuk menjahit baju renang dengan tangan anda sendiri, mempunyai kedua-dua butiran kancing itu? Kain itu terselip di sisi dan dijahit. Bahagian atas dan bawah dibuat daripada jib dengan lubang untuk pita. Dari segi itu, sepasang jalur dengan lebar 1 cm dan panjang sama dengan lilitan dada + 30-40 cm dipotong.

Riben dijahit dari sisi yang salah dan ternyata. Ia kekal untuk mengumpul korset. Untuk melakukan ini, reben ditarik dengan pin ke lubang bawah dan atas cawan.

Cair dijahit sama dengan kaedah yang dinyatakan di atas. Daripada mengubahnya adalah mungkin untuk menggunakan pita majalah saling berkait dalam bentuk tali leher, tali dan tali berwarna. Anda juga boleh menghiasi mengikut budi bicara anda.

Dengan cara yang sama, anda boleh menjahit baju renang saiz besar. Hanya perlu menggunakan saiz dan padat bahan lapisan atau buih cawan. Untuk melengkapkan ensemble pantai, anda boleh menjahit skirt atau jubah cahaya kain telus.

Bagaimana mereka menjahit jubah untuk baju renang? Pilihan yang paling mudah ialah mengambil kain yang telus pada saiz yang betul dan menggulingkan semua potongan. Ternyata pareo, yang anda boleh mengikat dengan cara yang berbeda: skirt, pakaian, sarafan. Anda boleh menjahit jubah.

Jahit baju renang mudah

Untuk tujuan ini, kain dengan lebar sekurang-kurangnya 70 cm, lipatan separuh. Di tengah, lubang untuk kepala dipotong dan terjejas. Pada sisi yang sedikit jahitan, meninggalkan bukaan untuk tangan, atau hanya terikat dengan ikat pinggang. Secara umum, sesiapa yang mempunyai imaginasi yang cukup dan kemahiran untuk melakukannya akan melakukannya.

Beli atau menjahit?

Sebagai tambahan kepada model terbuka, anda boleh memilih pakej tertutup. Benar, kerana jahitannya memerlukan sedikit lagi kemahiran dan kemahiran. Ia perlu untuk memahami pembinaan corak dan penyingkiran lebih banyak ukuran.

Tetapi produk tersebut boleh bukan hanya pantai, tetapi juga sukan untuk perjalanan ke kolam renang, atau menari, misalnya, untuk tarian ballroom. Cara menjahit pakaian renang dalaman mudah dicari di majalah dengan menjahit. Dalam "Bourde"Terdapat corak yang sedia ada, anda hanya perlu meneka dengan saiznya.

Kelebihan utama membuat pakaian renang dengan tangan anda sendiri adalah keaslian. Setelah datang ke pantai atau ke gym, gadis itu pasti akan tahu bahawa tiada siapa yang mempunyai kit sedemikian. Ini akan membantu untuk tidak hilang dalam massa dan menarik perhatian kepada orang anda, dan juga bermegah dengan tangan emas anda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

82 − 78 =