Kelas induk: kita belajar cara menjahit beg kerusi dengan tangan kita sendiri | pangudownloads.com
Tangan dibuat

Kelas induk: kita belajar cara menjahit beg kerusi dengan tangan kita sendiri

Kerusi berlengan tanpa bingkai adalah ciri penting dalam banyak bahagian dalaman moden. Pengisi longgar membuat beg sampah yang selesa - dengan kerusi lembut, bahkan anak yang paling gelisah dapat duduk dengan nyaman. Ia mengambil bentuk tubuh manusia, mengulang semua selekohnya.

Buat beg kerusi mudah dengan tangan anda sendiri, kelas induk akan membantu anda memahami kerumitan.

Penyediaan

Kelas induk: kita belajar cara menjahit beg kerusi dengan tangan kita sendiri

Jumlah kain bergantung pada seberapa besar beg kecil anda. Setelah menguasai kelas tuan, anda boleh menjahit kerusi beg bersaiz sederhana dengan tangan anda sendiri.

Anda memerlukan 3.5 meter kain lurus, lebar 150 cm. Ia adalah yang terbaik untuk mengambil cincin, satin, baz. Perlindungan yang boleh ditanggalkan perlu dibuat lebih sedikit - kira-kira 3.6 m. Beg dalaman dengan granul harus diletakkan di dalam cangkang tanpa komplikasi.

Untuk memastikan bahawa kerusi itu kuat, anda mesti mengambil tanggungjawab untuk memilih bahan tersebut. Ia mestilah berkualiti, menyenangkan untuk disentuh.

Pilih pewarna supaya objek ini harmoni menyatu menjadi pedalaman keseluruhan.

Busa busa boleh digunakan sebagai pengisi. Ketumpatan pecahan harus 3-5 mm. Anda juga memerlukan dua ritslet yang sesuai dengan panjang, gunting, jarum dan benang.

Selalunya, bin-beg terdiri daripada enam baji yang sama saiz, asas dan atas. Buat corak untuk memudahkan penyediaan butiran. Lakukan corak bersaiz dengan serta-merta, maka anda tidak perlu membuang masa pengiraan semula. Di tempat yang melampau, ketinggian baji hendaklah 120 cm dan lebar baji hendaklah 45 cm. Bahagian atas akan menjadi segi enam dengan lebar 18.2 cm dan ketinggian 21 cm.

Untuk membuat corak bahagian atas untuk beg kerusi dengan tangan anda sendiri, bengkokkan kepingan milimeter pada separuh, dan kemudian letakkan separuh corak. Potong templat, kemudian mengembangkan lembaran - anda perlu mendapatkan segi enam simetri.

Pemotongan

Langkah 1

Bahan untuk penutup dalaman diletakkan di atas lantai, "Wajah" turun. Terapkan templat supaya anda boleh menggunakan kain secara ekonomi. Untuk kemudahan, corak boleh disematkan untuk mengelakkannya daripada beralih. Lingkaran dengan margin kira-kira 1 cm dan kemudian potong. Dengan analogi, buat bahagian atas dan bawah. Sekarang lakukan manipulasi yang sama untuk menyesuaikan beg luar.

Langkah 2

Anda boleh mula menjahit bahagian.

Anda perlu bermula dari bawah:

Kelas induk: kita belajar cara menjahit beg kerusi dengan tangan kita sendiri
  • Sapu bahagian bersama, simpan simetri;
  • Jahitan boleh dijahit dan dicetak;
  • Sambungkan semua baji, jahit pinggang sampingan, meninggalkan 1 cm, dan besi dengan besi;
  • Jahitan terakhir tidak diperlukan lagi.

Langkah 3

Tanggalkan produk dan lepaskan semua lipit dari bahagian depan lagi. Ini adalah untuk memastikan bahawa beg kerusi itu kukuh. Baji melampau menjahit 40 cm dari bahagian bawah dan dari atas. Hidupkan bahan kerja ke sebelah kanan dan menjahit kunci, meletakkan kaki khas.

Sekali lagi, belikan produk di dalam dan sapu bahagian atas ke pangkalan. Kilat tidak perlu ditekan - maka akan mungkin untuk menolak tangan anda dan sesuatu untuk meluruskan atau menarik. Selepas bahagian atas dijahit, seret semua rentetan berlebihan.

Langkah 4

Sapu asas, pastikan semua baji sepadan. Tanggalkan penutup selesai di sebelah kanan dan menjahit bahagian. Buka zip dan masukkan penutup dalaman. Sekarang beg kerusi Pear hampir siap.

Langkah 5

Potong dua hujung botol plastik untuk membuat tiub lebar. Tolak beg kertas dengan pengisi untuk kerusi beg dan masukkan tubule buatan sendiri ke dalamnya, menggunakan pita melekit. Letakkan ujung yang lain di kerusi dan tuangkan granul dengan perlahan, selepas itu anda boleh zip.

Bin-beg untuk kanak-kanak

Kelas induk: kita belajar cara menjahit beg kerusi dengan tangan kita sendiri

Beg tempat duduk bayi dibuat oleh analogi. Kain untuk kes luar mestilah kuat dan praktikal.

Adalah dinasihatkan untuk memilih bahan yang mudah dibersihkan dan bersih. Dan tentu saja, bin-beg harus berwarna-warni dan cerah. Ciri-ciri seperti di dalam bilik kanak-kanak tidak akan meninggalkan mana-mana kanak-kanak yang acuh tak acuh.

Untuk kemudahan, anda boleh menjahit pen itu.

Potong saiz yang sesuai dan lipat separuh, buat jahitan. Jari pemegang untuk membawa kerusi kacang, meletakkannya di antara bahagian-bahagian beg.

Kami berharap beg tangan dijahit akan membawa banyak keseronokan kepada anda dan anak-anak anda. Jahit semoga berjaya!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 47 = 54