Rok adalah berbilang: cepat, bergaya, selesa | pangudownloads.com
Tangan dibuat

Rok adalah berbilang: cepat, bergaya, selesa

Dan sekali lagi dalam fesyen skirt pelbagai peringkat yang lebar. Berwarna-warni dan monophonik, dijahit dan dirajut, dengan dan tanpa frill, panjang dan pendek. Di dalam tarian yang sangat bagus dalam tarian dan mudah untuk berjalan di sekitar bandar pada hari musim panas. Mari cuba menjahit dan mengikat skirt berjalur dengan tangan anda sendiri.

Kami menjahit skirt dari beberapa peringkat

Rok adalah berbilang: cepat, bergaya, selesa

Bahan yang dipilih adalah diputuskan secara individu. Ia boleh menjadi renda gin, linen atau kapas, chintz dan satin. Perkara utama yang dia suka dan mudah.

Untuk memotong skirt berjalur tidak memerlukan kehadiran pendidikan jahit. Semua komponennya adalah jalur segi empat tepat kain, berbeza dengan panjang dan lebar. Berapa banyak komponen yang semua orang akan memutuskan sendiri.

Pengiraan anggaran akan kelihatan seperti ini:

  • kerinting: lebarnya 12-18 cm, panjangnya lilit pinggul + 6 cm (100 + 6 = 106 cm);
  • lebar komponen = panjang skirt - lebar karet: dengan jumlah tier (100 - 15 = 85: 5 = 17 cm);
  • panjang setiap "lantai"Yang lebih tinggi daripada yang sebelumnya dengan faktor 1.5 (100 x 1.5 = 150 cm, 150 x 1.5 = 225 cm, dan lain-lain).

Potongan itu diperbuat daripada kain lebar 150 cm, produk kami memerlukan kira-kira 2.5 m kain, kami mengambil sisi yang salah. Di setiap bahagian, kita meninggalkan elaun pada lapisan 1.5-2 cm. Dari atas kotoran kita mengukur jarak untuk gusi dan bengkok (3 cm + 2 cm = 5 cm). Kami sepatutnya mempunyai 2 bahagian karikatur, 2 jam - 1 tier, 2 jam - 2, 3 jam - 3, 3 jam - 4 dan 5 baris 4 jam.

Menjahit lapisan dan kikuk dari sebelah yang salah pada mesin di sisi. Anda boleh membuat nota dengan tangan anda supaya bahagian-bahagian tidak runtuh. Adalah wajar untuk memproses semua bahagian pada overlock atau zigzag. Di bahagian atas cawangan kami membuat hem, kami menjahit, yang paling penting, jangan lupa untuk meninggalkan lubang untuk memasukkan band getah. Seterusnya, teruskan untuk mengumpul skirt kami.

Selepas menjahit bahagian individu, kami mendapat 5 bahagian pepejal (bulatan). Jahitan dicetak dengan teliti dan disetrika. Sekarang tepi atas tiang dipasang pada rentetan (mereka dijahit dengan jahitan percuma dan sedikit ditarik bersama) supaya mereka dapat disapu. Lipatan tersebut diedarkan secara merata sepanjang keseluruhan baris. Kini bahagian-bahagian itu saling berkaitan.

Rok berbilang tingkat boleh dijahit dengan beberapa cara. Satu produk yang diperbuat daripada bahan ringan adalah bertindih, jahitan seperti itu akan melaksanakan fungsi hiasan tambahan, hanya perlu untuk memproses pra tepi.

Kain tebal disambungkan dengan jahitan. Puncak atas satu lapisan disambungkan ke bahagian bawah yang lain, sementara kain itu dilipat muka ke muka. Ia adalah perlu untuk mencatat dari sisi yang salah, tetapi lebih baik menyapu semuanya sebelum ini.

Sekarang kita licin lipit. Ia adalah masa untuk memasang band elastik. Selepas itu, anda boleh menyeterika seluruh produk dan meletakkannya. Kami mendapat skirt berjongkok di lantai. Mudah dan cantik, eh? Yang paling penting, ia mudah dan dibuat dengan tangan sendiri.

Rok yang dikait

Rok adalah berbilang: cepat, bergaya, selesa

Sebagai tambahan kepada kain, untuk pembuatan skirt berjalur, anda boleh menggunakan dan merajut benang yang terbuat dari kapas asli. Produk ini akan menjadi sangat pintar dan mudah untuk hari musim panas yang panas. Untuk merajutnya, anda perlu bekerja dengan paku dan mengetahui asas-asas mengait (bagaimana untuk menaip gelung dan apa yang mereka ada).

Rok ini akan menjadi pendek. Pertama kita merajut pangkalannya. Kami bermula dengan menaip rantai dari gelung udara. Panjangnya bergantung pada lilit pinggul, ditambah 2-3 cm pada elaun. Setelah menaip jumlah yang diperlukan gelung kita gelung rantai dan kemudian kita mengikat baris pertama dengan bar.

Kemudian berikut yang kedua, kita akan mempunyai tali pinggang yang dipasang di dalamnya, yang kemudiannya akan kita hubungkan secara berasingan. Untuk menjadikannya lebih mudah untuk dimasukkan, kami menyusun lajur dengan 3 huruf. Baris ketiga biasanya terikat. Bermula dari keempat dan sehingga ke akhir kami bersatu dengan satu cuff.

Panjang skirt berongga berjalur boleh sewenang-wenangnya. Hanya patut dipertimbangkan bahawa benang itu diregangkan dan ditambah lagi dengan pakaian lebih. Oleh itu, kita mengambil 7 cm dari panjang yang dikehendaki. Ini akan menjadi saiz asas. Selepas ia terikat, kami teruskan untuk membongkar kedalaman.

Kami bermula dari peringkat bawah. Setiap frill akan terdiri daripada 4 baris. Kami bersatu begitu. Yang pertama: 4 gelung udara, 2 batang dengan 2 serbet dari gelung atas (sebelumnya) baris, 1 tiang dengan 2 nakidami dan satu lagi kolom dengan 2 nakidami. Dari 3 gelung baris sebelumnya, kami mendapat 4 tiang dengan 2 nakidami.

Dalam baris kedua lajur yang telah diperoleh sebelumnya, kami membuat 5 helai dengan 2 helaian. Untuk melakukan ini, lakukan manipulasi berikut: 4 gelung udara, 2 batang dengan 2 capes dari gelung di atas baris dan 3 kali 1 tiang dengan 2 penutup.

Yang ketiga: 5 gelung udara, 2 tiang dengan 3 tiang dari gelung baris sebelumnya, dan tiang dengan 3 huruf. Dalam barisan ini, kita dapat dari 2 gelung barisan atas 3 barisan 3 jahitan.

Sekarang barisan akhir frill pertama. Gelung udara 5 pertama untuk mengangkat, kemudian 4 lagi gelung udara. Kami lulus 3 gelung baris sebelumnya, kami membuat 2 lajur dengan 3 bertindih dari satu gelung baris atas dan satu lagi lajur dengan 3 nakidami.

Dalam urutan ini semua frills bersatu. Di dalam pengiraan skirt berbilang tingkat ini tidak dilakukan, semua orang mengetuk seberapa banyak yang mereka inginkan. Keadaan utama adalah untuk menyusunnya secara merata sepanjang keseluruhan produk.

Rok adalah berbilang: cepat, bergaya, selesa

Selepas produk siap, teruskan ke tali pinggang. Pengeluarannya tidak mengambil banyak masa. Lebar adalah 4 lajur, bersatu dengan tepat, tanpa bungkus. Panjangnya sewenang-wenang, cukup untuk mengikat dan mengikat busur. Belt dimasukkan ke baris kedua, meregangkannya melalui 2 jawatan.

Produk siap boleh dibilas dalam sabun kemudian air bersih. Selepas itu, rok kering dan disetrika. Jika perlu, penyelewengan dan ruffles dirawat dengan stim.

Buat sendiri atau beli di kedai?

Apabila anda belajar bagaimana untuk menjahit rok berbilang tingkat diri anda sendiri, menjadi jelas bahawa kes ini tidak terlalu memakan buruh dan pada kekuatan setiap pelayan wanita. Masa dan wang yang diperlukan sedikit, dan hasil akhir akan menyenangkan. Di samping itu, dana untuk sesuatu yang baru tidak selalu cukup, tetapi hampir semua rumah mempunyai kain yang berbeza atau benang yang terang.

Setuju, selalu menyenangkan apabila seseorang memuji pakaian anda, dan jika ia dibuat dengan tangan anda sendiri, maka kesempatan ini bangga dengan sendirinya.

Seorang suri rumah yang baik semua berhujah, dan kemampuan untuk menjahit telah lama dihargai oleh lelaki. Kenapa tidak cuba tangan anda dan menjahit skirt anda dan tidak semestinya di lantai, anda boleh dan lebih pendek.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 71 = 74