Удобна кућа

Цвеће за балконске кутије

Становницима приватних кућа и власницима кућних парцела много је лакше направити рај цвећа, што се не може рећи о власницима апартмана. Међутим, ако немате своју земљу, можете цветати цвеће на балкону у декоративним кутијама. Цвијет мини башта ће створити угодну атмосферу на балкону и декорирати фасаду теписом различитих боја.

Карактеристике слетања

Цвеће за балконске кутије

Сајење украсних биљака не траје пуно времена, а уз одговарајућу заштиту усева за неколико мјесеци, балкон се може потпуно трансформисати.

Како биљати цвеће и украсно-листопадне биљке у балконским кутијама? Заправо, процес је веома једноставан, па ће се и они који су први одлучили да култивишу прелепе цветне биљке.

Сакупљање декоративних усјева је једноставно, али пожељно је поштовати неколико једноставних правила која ће вам омогућити укусно украшавање цветних аранжмана. Само сејање цветова на балкону одвија се у три фазе:

Стварање дренаже

У посебним кутијама, по правилу, украшавају украсно цвеће. Због тога се на дну контејнера налазе мали комади цигле, проширена глина и шљунак. Треба осигурати да рупе у кутијама нису заптивне, у супротном вишак влаге неће имати излаз из контејнера.

Овај систем омогућава вам да уклоните вишак воде из земље, а такође помаже да је заштитите од сушења. Дренажни слој не би требало да буде превише дебео, не више од 4-5 цм. То је довољно да заштити коријене биљака од пропадања.

Бацкфилл

Расподјела земљишта у кутији такође треба урадити исправно, што ће омогућити декоративној вегетацији да се брзо корени.

Ово је учињено овако:

 1. Пре свега, мало слоја за храну се поставља на дренажни слој. За ово можете користити и земљиште купљено у радњи и сакупљено из баште;
 2. Следећа потреба "Покушајте" биљка. Истовремено хранљиве слоја мора бити испод ивице посуде за најмање 1-2 цм у овом поступку да се направи сока, јер слетања изнад нивоа, биљка се излаже ризику да се суши у наставку. - Рот.

Слетање

Цвеће за балконске кутије

Ова фаза је коначна, он предвиђа садњу усјева и дизајн цветних композиција.

У исто време, морамо узети у обзир висину биљке, нарочито ако се коришћењем широког поља, где су цвеће сади у редове. У првом плану је најбољи ће изгледати ампелние биљке у позадини - високих цвећа, а у средини - слабо расте украсног шибља.

Изгледајте добар састав, у којем нема јасне геометрије, па је пожељно да се биљка усева није чак ни редова, већ помешана. Затим, у острвима испуњеним грмовима, потребно је попунити тло у нивоу са ивицом кутије. А после тога, треба водити новоформирани цветни кревет, али само тако да земљиште није влажно, већ мокро.

Варијације композиција

За компетентну декорацију цвијећа на балконима пожељно је користити одређене слетне шеме које омогућавају стварање хармоничне атмосфере и удобности. Неопходно је одабрати праве биљке за исту композицију.

Издвајамо плантинг шеме, у даљем тексту,, ће вам помоћи не само да организује ивицу прозора или фасаде, али и да остваре своје креативне идеје:

Цвеће за балконске кутије
 • Састав за сунчана места: Недавно, асиметрична аранжман
  декоративне културе. Црвена зона на десној страни показује пеларгоније и Куфа, коју мешавину складно са жуте мрље у центру светле јагорчевине. Посебна атракција према овој идеји је причвршћена за бесмртну с сребрним цветовима;
 • Мирисна композиција: Магента и ароматичне инфлоресценце геранијум (1) савршено поклапају са плавим тепих Сцаевола (2) и њихове допуне бледо пинк ханг-обарање геранијум (3), који је први пада у очи;
 • Минимализам цвећа: ампелијска петунија нежних тонова изгледа очарљиво окружена љубичастим цветовима. Ове културе се практично не плаше лошег времена, тако да ће вам задовољити њихову лепоту чак иу кишним данима. Импресиван акценат минималистичке идеје је жута бесмртна, која цвета до последњих месеци јесени;
 • Ампелнаиа ансамбл: Лусх грмље лепо контраст и стварају прелепу композицију. Ова фантастична изведба из биљке ампел је идеална за полутамна места.

Који усеви расте на балкону?

Многи флористи, однети процесом узгајања украсних грмова, заборављају да је за нормалан развој усева потребно пуно простора. Али ова посебна карактеристика не дозвољава стављање великог броја различитих биљака на балконе. Стручњаци не препоручују благо губљење цвијећа, јер се земљиште у кутијама брзо исцрпљује, а култура не даје обиље цвјетања.

Цвеће за балконске кутије треба да се поклапају са умом, тако да им је украшена улога у унутрашњости била 100% потпуна:

Цвеће за балконске кутије
 • Годишњи усеви. Цвеће као што су мариголдс, годетс или настуртиумс су идеалне за
  регистрација лође или балкона. Упркос чињеници да су културе годишње, њихов брз развој ће вас само задовољити. За узгој цвећа најбоље је користити купљене саднице. Тада ће се цвјетање појавити брзо. У супротном морате купити семе које треба да посејете око марта и складиштите на хладном и свијетлом месту прије него што се појави кукуруза;
 • "Тепих" култура. За прекрасну декорацију фасада најбоље је користити украсне врсте украсне вегетације. За ове сврхе, једногодишњи пужеви су савршени. Да им дате праву правац раста, користите посебне решетке и подлоге.

Балкон цвијеће - диван начин украшавања балкона, логгиас и прозорских прагова. Ова лекција доноси не само забаву већ и добробит. На крају крајева, уз помоћ декоративне вегетације, можете лепо декорирати балконске ограде, стварајући оригиналне композиције цурли и бусх култура.

Цветнарство ће подсјетити на многе мајсторе, који желе да створе хармонију и удобност у свом дому.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 35 = 37