Да ли је могуће смањити величину прстена? | pangudownloads.com
Удобна кућа

Да ли је могуће смањити величину прстена?

Омиљени прстен за девојку и декорацију, и драгуљ, а можда и незаборавни поклон. Када прсти губе тежину и прстен почиње да се клизи, страх се додаје физичком нелагоду - шта ако се изгуби? Због тога је неопходно да не одгодите, већ да решите проблем било код куће или у специјализованом сервису за производе од племенитих метала.

Да ли је могуће смањити величину звона?

Пре свега, сложимо се да ће се дискусија односити само на накит. Многи у знању да се продавнице накита никада не обавезују да поправљају накит.

И не саветујемо вам да се бавите монтажом и мењањем накита, ако није направљен од злата, сребра или платине, а постоји и више разлога:

Да ли је могуће смањити величину прстена?
  • костим накит може се направити из једног од стотина легура, од којих се сваки непредвидиво понаша током обраде и грејања;
  • накит у 90% случајева изгуби свој изглед у било ком покушају да промени свој облик;
  • За разлику од злата и сл., не-накитне легуре се сруше под компресијом и постају црне или зелене када се загреје;
  • Непозната легура након третирања може неочекивано постати извор штетних оксида, покварајући кожу.

Једном речју, само племенити метали се могу безбедно обрадити. Дакле, имате златни или сребрни прстен који вам изненада постаје не величине. Ситуација се може исправити једним од метода описаних у наставку. Само треба да одлучите колико сте паметни да то учините сами, питајте човека или се обратите професионалном драгуљару.

Како златари смањују величину златног прстена

Да би постигао овај циљ, чаробњак може користити два начина:

  • Исеците комад метала и смањите ивице круга;
  • стисните метал на специјалној опреми.
Да ли је могуће смањити величину прстена?

Овај поступак се односи на рад лаког накита, али у њему постоје ограничења. На пример, немогуће је стиснути орнамент дебљине више од 8 мм, с обзиром да се његови крајеви деформирају неједнако у односу на средину. Из широког производа морате искључити комад материјала.

Исто важи и за ситуацију када клијент тражи да смањи величину дијамантског прстена. Чињеница да су Мозаик камење и деликатан ковање погоршава током компресије и, самим тим, један излаз - да је видео, цут право и лемљење ивице.

Веома је једноставно стиснути прстен за ангажовање, било какву сложеност и било који дизајн, само да би избегли камење и ажур. Сви такви производи за ангажовање су такође једноставно смањени, чак и типкање.

Да ли се питате како професионалци стисну метал? Јевелер, да бисте смањили величину прстена, морате га загрејати и охладити. Затим се производ ставља у посебан конус, покривен сличношћу преса - са лоптом ударца - и ковани од чекића.

Са сваким потезом, метални круг се спушта ниже на конусу, јер се дуктилни метал компактира и смањује запремина. Када се постигне жељени обим, ковање се зауставља и стране се полирају.

Дакле, ако сте одлучили да се обратите услугама златара, дајући му, на пример, дијамантски прстен који ће се смањити, питајте како ће тачно приступити овом задатку.

Како смањити величину звона код куће

Јесте ли сигурни да нећете отићи на златара? Затим изаберите један од начина на који народни мајстори деле.

Силиконска облога

Да ли је могуће смањити величину прстена?

То значи да ћете спречити клизање, прстен неће пасти и притиснути суседне прсте. Међутим, тешко је наћи, упркос очигледној корисности и релевантности. Не покушавајте да направите облогу од непознатих материјала!

На месту као што је фаланга прстију, на објекту постоји веома висок механички напор. То значи да било који гумени материјал који је сигуран за кожу неће трајати више од мјесец дана.

Трик је у томе што се фабричке плочице (понекад продају у великим продавницама накита) треба направити од силикона, као сигурне и издржљиве, као и транспарентног и невидљивог материјала. Ако пронађете такву ствар, будите сигурни да ћете сами и вашег пријатеља - доћи ће вам згодно!

3Д штампање резервног прстена

Технологије не стоје мирно, а данас можете наручити резервну копију у напредној штампарији, коју ћете производити за 15 минута од транспарентног фотополимера. Ова опција је нешто другачија од претходне, јер је фотополимер мање издржљив - живот таквог производа је око 1 године. Од професионалаца - ниска цена 3Д штампања и идеалан ударац на слијетању на прсту.

Мањи прстен

Како смањити величину, ако је прстен са каменом, а ви се плашите да га донесете римејку мајстора? Начин на који се прибјегао у све вријеме, када још није било силикона и фотополимера - је носити већи прстен преко већег. Врхња декорација ће задржати дно, тако да ћете се ослободити страха од губитка накита.

Лак за нокте

Код куће, девојка ће доћи у спашавање чистог лакирања. Да смањите обим са унутрашње стране, са унутрашње стране прстена мора се доследно нанијети лак, неколико десетина слојева. Колико слојева ће бити довољно, из искуства ћете сазнати.

Да ли је могуће смањити величину прстена?

Најважније је чекати да се сваки слој темељито осуши како не би покварио посао. Ако се опоравите, а драгуљ је постао прави за вас, слојеви лака могу се спрати течностм за уклањање лака, сјај златног производа неће трпјети од тога.

Ако ниједан од метода не одговара вам, можете одлучити да је драгуљ однесете мајстору. Где могу да смањим величину ангажованог прстена? - У било којој продавници накита, ако је без камења и без декорације емајла.

У супротном, и ако постоји обруцхалки гравирање (натпис на дан венчања и тако даље.), Декор ће бити уништен, а камење испасти веома брзо, јер њихово причвршћивање ће бити прекинуто.

Да бисте исправили недостатак накита са овим функцијама, потребне су вам услуге професионалаца, боље са препорукама ваших пријатеља.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =