Удобна кућа

Како и на којој температури производе свиле

Ствари из природне свиле никад не излазе из моде. Хаљине и блузе изгледају сјајно и паметно, у летњем дану пријатно хладна кожа. Да би покварили такву лепоту, биће веома несретно, нарочито зато што су све ове ствари скупе.

Како и на којој температури производе свиле

Предлажемо да сазнате више о компликацијама прања и бриге о свиленим стварима.

Мало о тканини

Природна свила се производи од предива, испружене од кокоса свилене црве. Веома су танки и јаки. Због троугластог попречног пресека навоја, светлост се одражава добро, тако да свилена тканина сија и преплави.

Свилена одећа дозвољава кожи да удише. Материјал савршено упија влагу и помаже у одржавању удобне телесне температуре. Такође има антибактеријска својства, тако да никада неће имати мрље плесни. Не изазива алергијске реакције и пријатно је на додир. Ствари из овог племенитог материјала изгледају елегантно, помажу прикривању недостатака и наглашавају врлине.

Ткани материјал има просечну отпорност на топлоту, под утицајем високих температура губи снагу. Такође, он се плаши директне сунчеве светлости, која уништава његову структуру. Неосетљив је на органске раствараче, алкохол, али се плаши киселина и база.

Дакле, поставља се питање: "Да ли је могуће и како прање свиле?". Наравно, овај материјал је избрисан, али са посебним деликатношћу. Хајде да сазнамо како да водимо рачуна о производима направљеним од овог материјала.

Зар не треба опрати природну свилу?

Сви свилени производи су веома зрачни и светли. Они не толеришу злостављање, не воле високе температуре и плаше се хлора. Пре почетка прања пажљиво размотрите ознаку и изаберите одговарајући детерџент.

Могу ли опрати ствари од природне свиле обичним прахом? Наравно да не! За то се стекну посебна средства. Паковање треба да назначи да су намијењене за осјетљиво прање, су погодне за свилене тканине и не садрже хлор. Доступне су у облику течности и праху.

Ако одговарајући производ није на располагању, можете користити беби или тоалетни сапун, али не и алкални. Погодни шампони за косу и гелове за туширање. Само они требају бити без боје и хемијских адитива. Боље је да их пре-бичите у пену водом и користите.

Како прање свиле?

Како и на којој температури производе свиле

Како очистити природну свилу? Прво, такве ствари не захтевају свакодневно прање. Овај материјал је релативно отпоран на загађиваче и дуго задржава мирис свежине.

Због тога, уместо следеће испирања, боље је обући ћебад или листове на свеж ваздух, само у сенци. Не препоручује се да их опере више од 2 пута месечно.

Друго, ако одлучите да оперете у машини, изаберите посебну функцију - деликатно прање и свила, један од њих ће учинити. Најважније је знати на којој температури је могуће прање свиле. Можете га видети на ознаци, ако је недостаје, а затим користите воду не више од 40 степени. Када се вртите, не можете ставити више од 400 обртаја.

Ако је материјал неприродан, након првог третмана у машини, на њему се могу појавити следећи недостаци:

  • Губитак боје;
  • Изглед пуффова и рупа;
  • Едукација кастела;
  • Стратификација нити;
  • Тканина ће постати чврста.

Зато је боље да не експериментишете и оперите руке.

Како они излију ствари из свиле? Посматрајући режим температуре, вода се сакупља у слив. Ако се ствари испадне, што указује на лош квалитет производа, онда вода не би требала бити већа од 30 степени - једва топла. Додајте мало детерџента за осјетљиво прање и баците више пјене. Треба да опере одећу. Овим третманом стручњаци препоручују употребу куване воде.

Како да оперете одећу од свиле? Постељина се може помицати у машини у "свила". Одећа испуњена свилом не препоручује се да се пере, али је боље ставити их у хемијска средства за чишћење. Само треба проветрити ове производе чешће, јер ће им бити кориснији.

Познавање људи саветује да не журе да у потпуности потапају производ, ако се на њему појављује мрље. Прво покушајте да је уклоните скробом. Кромпирни скроб се одводи водом до стања паста и наноси се на запрљано место. Након тога, морате чекати док се паста не осуши. Затим се уклања и одећа се опере на ниским температурама.

Следећи корак је испирање. Почните топлом водом, завршите хладно. Посљедњи пут када се веш опере у киселој води, 5 литара ће захтевати 1 кашичицу сирћета. По жељи, можете допунити меки крпу (усисивач).

Како прање и сушење ствари од свиле

Како и на којој температури производе свиле

Након испирања, немојте снажно притиснути и извлачити. Само лагано стисните веш и обесите га на свеж ваздух, тако да се вода одводи и тканина се суши. Пошто свила не воли директну сунчеву светлост, неопходно је да се осуши у хладовини, никако на батерији.

Пеглање се препоручује при ниским температурама, најчешће је ознака од 1-2 поделе на гвожђу. Гвожђе гвожђе са погрешне стране, не можете паре тканине - од овога бледи. И опет, гвожђе не би требало да буде веома вруће.

Ако сте у складу са свим овим правилима, онда ће вам омиљене ствари задовољити вашу светлину и лепоту дуго времена!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

72 − 64 =