Како правилно напунити лаптоп батерију | pangudownloads.com
Удобна кућа

Како правилно напунити лаптоп батерију

У последњих неколико година, велику популарност добио разне компактних мобилних електронских уређаја да користе све услуге и забаву на интернету без "везан" посебно место - паметне телефоне, таблете и комуникатора, посебно лаптоп.

Како правилно напунити лаптоп батерију

Наравно, да би мобилни уређаји били у потпуности способни, неопходно је да буду опремљени сопственим изворима напајања.

Конкретно, ово се односи на мобилне уређаје који потроше највише енергије - лаптоп рачунаре. Извор енергије за готово све модерне лаптоп рачунаре су литијум-јонске батерије.

Литијум-јонске батерије замијениле су никл-кадмијумске батерије и готово потпуно освојиле тржиште мобилних уређаја због бројних предности, укључујући:

  • дуг век трајања;
  • мала тежина;
  • компактна величина;
  • нижи трошкови;
  • кратко вријеме пуњења;
  • дуже време рада на једном пуњењу;
  • нижа цена.

Међутим, у литијум-јонских батерија, постоје одређене нијансе које треба узети у обзир ако желимо да лаптоп нам сервирали мало дуже без замене батерије, јер је нова цена батерија може да достигне једну трећину трошкова целог мобилни рачунар. Дакле, схватамо како правилно напунити лаптоп.

Тајне правилног пуњења

Сазнајте како правилно напунити лаптоп батерију, није било тако једноставно. Постоји пуно мишљења о овом резултату. Као што знате, сви знају како играти фудбал, лечити било коју болест и довести дјецу других људи. Данас ова листа "опште знање"Можете додати и сазнати како напунити лаптоп батерију.

О чему се ово не може чути, укључујући потпуно различита мишљења. На пример, да се батерија мора поново напунити тек након пуног пражњења, или, обратно, батерија никада не сме да се испразни испод одређеног ограничења. Па коме верујете?

Чини се да је лакше узети и прочитати упутства произвођача, која нужно прати производ. Само овде је проблем - инструкције су, по правилу, лаконске у овом аспекту једноставно у непристојности. Понекад је информација о пуњењу ограничена чињеницом да за ову сврху батерију треба прикључити на мрежу. Ништа што треба рећи, вредне информације.

Постоје разлози за сматрати да ова ситуација није случајна: приход од продаје компонената и резервних делова понекад може премашити добит од продаје главног производа.

На пример, можете да запамтите да не објављују, али никако тајни податак: лавовски од производних штампача компаније доносе профит не поседују штампаче. Максимална добит се извлачи из продаје кертриџа и потрошног материјала.

Наравно, проценат профита од продаје батерија на основу укупног промета није тако велика, али ако говоримо о милијарду, макар делић проценат износио би милионе или стотине хиљада. Време за помоћ произвођачима не може да рачуна, обратили смо се стручњацима за помоћ.

Пуњење батерије - савет стручњака

Како правилно напунити лаптоп батерију

Ради одржавања извора енергије мобилног рачунара у радном реду, експерти саветују следеће.

Пре тога, ас причајте о исправном пуњењу лаптоп батерије, неопходно је додирнути општа питања експлоатације. За литијум-јонску батерију, режим температуре је важан, оптималне вредности температуре околине су + 15-25 степени, граничне вредности су + 5-45 степени.

Никада не користите батерију која се хлади испод нуле степена Целзијуса. Ако се лаптоп или батерија доведу са улице, уређај мора да се загрева најмање сат времена.

Када користите мобилни рачунар на температурама од 30 степени или више, препоручљиво је користити посебне постоље. Поред пасивног ефекта - обезбеђивање додатног начина приступа зраку за хлађење. Такви штандови могу бити опремљени додатним хладњаком, који се напаја енергијом батерије и прикључен на уређај преко УСБ уређаја.

Што се тиче чињенице, ас треба произвести исправно пуњење лаптоп батерије, овде стручњаци су готово једногласно: и они који саветују да потпуно испразне батерију, а они који предлажу одржавање извора напајања који се константно напуњују, подједнако су погрешни.

Оптимални ниво батерије је 40-80%. Одржавање нивоа напуњености унутар ових граница може повећати животни век елемента 3-4 пута, до 1200-1500 циклуса потпуног пуњења празњења.

Са праћењем доње границе пуњења нема проблема, довољно је да конфигуришете одговарајућа обавештења. Али како да ухватите тренутак када ће лаптоп бити наплаћен на 80%? На крају крајева, чак и посебан софтвер који ограничава ниво пуњења биће бескористан, у случају да се пуњење гаси (овако се обично догоди).

На ово питање не постоји ниједан одговор. Неки препоручују кориштење тајмера, на примјер, на мобилном телефону, како би се открило вријеме пуњења батерије и накнадно кориштење ових вриједности. Слажем се, такође није најприкладнији начин.

У сваком случају, треба узети у обзир да је ниво наплаћивања и (посебно) остатак времена пре него што се батерија испразни, што ми "показује"Рачунар може бити другачији од стварности. Да разјаснимо слику, операција под називом "калибрација батерије".

За калибрацију довољно је континуирано радити на лаптопу од стања извора напајања "потпуно напуњен"До"заврши нулу"(Иако је боље зауставити 2-3% и завршити посао у редовном режиму). Цијели пун циклус пуњења једном на сваких неколико мјесеци неће много нанети штету батерији.

Ова тачка такође треба узети у обзир приликом рада са уређајем. Да бисте исправно напунили нови лаптоп, не стављајте га у њу. Након тога, када укључите уређај, 100% наплата на екрану ће бити 100% у складишту енергије.

Такође је могуће користити посебне програме - калибраторе, који без људског учешћа "возе" рачунар на пар сати и извршиће калибрацију.

Како правилно напунити лаптоп батерију

И има ли смисла у овим савјетима уопште? На крају крајева, границе оптималног пуњења (40-80%) остављају корисника мање од половине могућег времена рада уређаја, односно, у зависности од извршених задатака, 1,5-2,5 сата. Има ли смисла на мобилном рачунару који је у могућности да буде мобилни у пар сати у најбољем случају?

Ако се лаптоп користи као стационарни "машине", Боље је да одспојите напуњену батерију од 50-70% и похраните га засебно. Не заборави да се повеже батерију уређаја најмање једном месечно и пустите га да у режиму пуног пуњења-потпуног пражњења-пре-задужена до 50-70%.

Важно! Ако користите мини-рачунар повезан на акумулатор, будите сигурни да се брине о непрекидно напајања до наглог прекида напајања није било штетно за уређај и неспасеним података.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 41 = 42