Машина за плетење – научите радити рукотворине!

Једном ручно плетење је готово једини начин за куповину топлих одјећа и сезонских додатака. Сада је ово занимање више хоби, јер захтева знатно губљење времена, а због тога доноси мали финансијски приход.

Машина за плетење је агрегат који ће помоћи да се комбинује хоби и изврсна додатна зарада, али све због тога што је способна да плетене тканине буде квалитативно и много брже него што то раде руке.

Због чега?

Заправо, такав аранжман штеди вам пуно времена и новца. Размислите о томе: чак и ако се не плете за продају, онда ће сви чланови ваше породице дефинитивно играти у новој одјећи која је повезана са машином.

Уз њу је сасвим могуће ткати:

Машина за плетење - научите радити рукотворине!
 • зимска и јесенска одећа: џемпери, кардигани, пуловери, шешири, јакне и шалови;
 • сукње и високе хаљине;
 • купаћи костими и столице;
 • чарапе, рукавице, панамки;
 • торбе и ствари.

За све ово захтевају ручне машине за плетење “Исплати” чињеницу да их треба инсталирати на посебно опремљеном месту, гдје ће бити добро освјетљење, удобан намештај у облику стола и столице.

Такође, вреди се и припремити за чињеницу да издувају униформни шум и физички напори ће и даље бити учињени.

Други се манифестују као неопходност прилагођавања процеса ткања или померања вагона.

Све ове непријатности могу се толерисати, имајући у виду чињеницу да машине за плетење нису само створене за рукавице, већ су и способне за производњу професионалних и моделских производа од трикотаже. Присуство аутоматизованих функција даје им могућност да имплементирају сложене обрасце ткања, који у ручном извршењу узимају пуно времена, напора и живаца. Поред тога, слична јединица је увек спремна да декорише готове одеће са еластичним тракама, обрасцима и другим уметцима из плетене тканине.

  Направићемо еекбану: како и од чега да направимо букет?

Које врсте везивања су доступне власницима машина?

Свака, чак и најелементарна машина за плетење великих димензија и чарапа, може да створи платно, повезано у технику кулинарске глаткости. Већ на основу тога постоји могућност да се постигну отворени радови, рељефи и боје слике, као и изумити њихове комбинације.

У другим аспектима, на располагању су такве врсте преплитања нити:

Машина за плетење - научите радити рукотворине!
 • плетење и плетење;
 • жакард и махр;
 • крст и платтинг;
 • штампе и заштитне ограде;
 • ноге и комбиноване;
 • интарсион и кружни;
 • неуједначен и цроссовер;
 • купон (еластичан) и цртеж;
 • са распадом петље и још много тога.

Индустријске кружне машине за плетење су импресивне и бучне јединице, потпуно не оријентисане на кућну употребу.

У том циљу створени су посебни равни механизми за плетење, а ткана тканина у којој се појављује као резултат кретања кочнице. Она се креће дуж линије локације чесме, односно непокретног кревета.

У случају да вам је потребан широк спектар врста плетења, вреди размислити о куповини дводелног алата. У овом случају, могуће је ткати не само истовремено на пар иглених кревета, већ и у кругу, само у замку.

Машина за плетење - научите радити рукотворине!

Ако говоримо о томе која врста предива се може користити за рукавице, вањску одјећу, љетне хаљине или чарапе, онда су различите врсте нити, од најтањих до најмањих, у потпуности прихватљиве.

У случају да су нитови веома грубе и густе, може им се допустити да заврше готов производ или исту влажност. Опет, све ово зависи од модела машине за ткање.

На пример, неке модификације не могу у потпуности да раде са мохером и снопом, које чекирају и покварују игле.

  Како се потиснути својом кућом?

На шта и како брзо можемо да ткамо на машини?

Машина за плетење - научите радити рукотворине!

Плетење на истим фонтовима омогућује примање само детаљног обрасца производа, који се онда још увијек треба сјећи. Због тога ће све рукавице, чарапе или друге ствари имати пуно шавова.

Ако их учините уредним, онда ће занат бити леп, у супротном је вредно размишљати о куповини машине на два фонта. На њој плетене ствари лутају около у кругу, и стога им је потребна минимална ручна модификација.

О времену: то у потпуности зависи од величине изабраног модела, нити, сложености образца и других параметара. На пример, стандардни пар чарапа или рукавица заправо је направљен за само 1,5-2 сата.

Пуловер ће трајати 4 сата, не мање, а затим са одређеним способностима руковања. У производњи, двострука машина производи 4-6 полутрајних џемпера (празна, без монтаже) за један радни смен.

Коју машину бира?

Машина за плетење - научите радити рукотворине!

Од домаћих игличара, остало је неопходно оптимизирати свој рад уз помоћ машина за плетење.

Ако нема искуства о сарадњи са тим јединицама, боље је почети са најједноставнијом, једнофонетичком сортом.

Опет, чак и такви домаћи механизми су веома тешки и тешко прилагођени, имају доста техничких мана и нијанси.

Због тога, многи желе одједном “Промени” на увезену варијанту са двије пантоне, узимајући пуно додатних додатака.

Много је лакше учити, а упутства су написана на приступачан и интуитиван начин.

У сваком случају, немојте заборавити на потребу да напуните уређај са непрекидним напајањем. Сачуваће јединицу од напајања на мрежи и смањује ризик од квара електронског пуњења машине.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector