Начини да се визуелно шири мањи ходник | pangudownloads.com
Удобна кућа

Начини да се визуелно шири мањи ходник

Мали ходници, уски ходници – ово је типичан распоред стамбених зграда. Уз помоћ одговарајућег окружења и пажљиво одабраног дизајна, можете га учинити тако да је мали ходник функционалан и садржи све потребне предмете: ормариће, полице за ципеле, огледала. 

Главни циљеви дизајна

Начини да се визуелно шири мањи ходник

Главне идеје које имају за циљ дизајнирање веома малих коридора у ходнику, морају бити подређене једном циљу – визуелно повећавају простор. 

Постоје одређена правила која помажу у реализацији овог задатка:

 • Не користите у дизајну тамних боја. Што је већа просторија, то више изгледа;
 • Визуелно смањите величину великих светлих украса. Такође је пожељно одбити их;
 • Визуелно повећава корисну површину светлости. Стога је вредно размислити о инсталацији додатног осветљења;
 • Прекомеран огроман намјештај, чак и простор са великом површином може се претворити у “складиште“. Морате пажљиво размишљати о томе који ће намјештај бити у ходнику, без којих можете без њега;
 • Дизајн малих ходника нужно подразумева постављање огледала или неколико огледала. Ово је неопходан детаљ ентеријера;
 • Простор коридора не би требао бити преоптерећен малим детаљима. Ове љупке ствари изгледају добро у спаваћој соби, или у женском боудоиру. 

Све врсте патрона, патоса, играчака које би требало да дају личност, чак и уз добро осветљење, не могу се правилно процијенити. Једноставно их не могу видети. Истовремено, они могу створити осећај опште нереда у соби. 

Архитектонски трикови, визуелно повећавајући простор

Модеран дизајн уског ходника у малом стану помаже у проширивању простора захваљујући новим технолошким решењима.

Где да инсталирате огледала како бисте додали лакоћу? У унутрашњим вратима се могу уметнути витражни прозори, они такође украшавају врата ормарића ходника. 

Ниши, који се налази у зидовима, вероватно су дизајнери замишљени као место за чување ципела. Али у пракси, нише само спречавају: у њима се не може поставити ормар, чак и најтежи. Осим ако не ставите торбу на улаз са улице.

Ако уграде додатне изворе светлости, то ће створити осећај пространости и додатног удобности. 

У дизајну врло уског и малог ходника, врата се не уклапају увек. Само уклоните листове врата – ружно. Али, замените их закривљеним отворима – модерно. 

Неки дизајнери сугеришу демонтажу меззанина. У малом стану таква одлука ствара непријатности за своје становнике – нема места за стављање ствари.

Модерни материјали – на пример, гипс картон, из којег се изводе спуштени плафони – истовремено ће прикрити овај детаљ унутрашњости и визуелно повећати висину коридора. 

Зидни декор и осветљење

Лагани зидови, лагане тапете, лагани плафони и подне облоге. Све ово ће учинити простор визуелно ширим, али не смијемо заборавити да је то још увијек ходник, с друге стране, превише неоштећен.

Вилли-нилли ћете зграбити светле зидове и комаде намештаја са одећом и рукама, биће загађење, цјелокупни изглед ће постати непривлачан. 

Та места која се не могу додирнути, можете задекорироват. Кутеви на зидовима покривени су пластичним или металним угловима, изложени детаљи ормара су светли, лако се могу прати, пластика. 

Начини да се визуелно шири мањи ходник

На улазу у стан, на самом дну врата и зидова, боље је монтирати плочице или пластичне плоче. Ово ће вам помоћи да се заштитите од прљавштине, која долази од уличних ципела. 

Додатно освјетљење ће вам омогућити боље навигирање у простору ходника и избјећи контакт са зидовима и намјештајем. 

Створити модеран дизајн неугодних малих ходника може бити на рачун модерних и удобних акустичких уређаја. Која је њихова предност?

Главне позитивне тачке:

 • они раде од батерија, тако да не захтевају електрични кабл;
 • Они нису стационарни – они се могу пребацивати са једног мјеста у други када је намјештај преуређен;
 • Укључите звук корака, који ће помоћи избјегавању непотребног контакта са објектима;
 • имају регулатор јачине светла. 

Недостатак – батерије се често морају поново напунити. Ако мењате употребу извора светлости: када укључите светло батерије, а затим их искључите и идите на стационарно осветљење, биће потребно мање пуно пуњења. 

Осим тога, ове сијалице могу бити уграђене у ормане, што је врло згодно. 

Завршетак малих просторија

Када уређујете зидове у малој просторији, најбоље је користити тапете. Представљени су у смислу карактеристика квалитета, текстуре и боја у широком опсегу. Као што је већ поменуто, у врло мале собе светле боје и велики украси за наношење непожељних. Опоравити општи поглед помоћи ће текстури материјала. 

Није потребно покривати ходнике са тапетама за папир. Ако се перљива варијанта не изгледа модерно, онда можете нанијети метализирану завршну обраду, фибергласс, куартз, линцруста.

Течне позадине се наносе на зид са лопатицом, дају шансу да експериментишу са цвећем. Модерни материјали су издржљиви, могу се опрати и усисати ако су прљави. 

Веома је згодно да се зидови коридора окрећу помоћу МДФ или ПВЦ панела. Они имају издржљивост, стварају ефекат додатне звучне изолације и изузетно су опрани.

Али приликом инсталације једите неколико потребних центиметара простора.  Сада је декоративни малтер постао модеран. Да ли је вредно користити у малом ходнику? Имитација под природним каменом чине простор уже уже. 

Без обзира на све идеје о дизајну за мали ходник, предност треба дати светлу сјајном плафону. Одлично проширите простор сјајног поклопца за истезање. Не постоји економска прилика за инсталацију овог дизајна, можете пазљиво изравнати плафон и обојити обичним бојама у бијелој боји.

Интересантан елемент је огледао плафон са осветљењем. Избор подних облога, неопходно је водити не само естетском, већ и практичном. Оптерећење на поду у ходнику је веће него у другим просторијама.

Паркет и дрвени под на улазу у стан – то је непрактично. Као савремени материјал који има довољно отпорност на хабање и лако одржавање, препоручује се ламинат. 

Немојте подити тепихе у малим ходницима. Светло – брзо се прља и мрачно – визуелно смањује волумен ходника.

Линолеум није много јефтинији по цени, иако је његова инсталација лакша. Али чак и специјални комерцијални линолеум брзо се погоршава од оштрих женских пете. Уштеде ће бити сумњиве. 

Идеални под за под у ходнику су керамичке плочице. Отпорно на оптерећења, лако се чисти. Али такође треба узети у обзир ову нијансу – мораћете да изаберете плочицу са грубом површином. У супротном, можете се повредити приликом уласка у стан. 

Како украсити угао улазни хол

Неопходно је рационално користити углове коридора. Могу се инсталирати на различитим нивоима, поправити огледала. Намештај по мери лепо се уклапа у дизајн ходника мале кутије. Наручивање намештаја, потребно је да узмете у обзир његову функционалност и могућност инсталације. 

Пожељно је да слушалице укључују:

 • кутни ормар за ствари;
 • полице за ципеле;
 • кутије за прибор: кишобране, кључеве и друге ситне предмете;
 • огледало;
 • вјешалица. 
Начини да се визуелно шири мањи ходник

Да би се избегло блокирање простора, кутија и ормари се могу комбиновати. Није неопходно направити врата у ормару – без њих ће улична одећа чак бити боља вентилација. 

Полице се налазе на различитим висинама, чиме се штеди простор. Угаони ормани са оригиналним полицама стварају панорамски ефекат, посебно ако су украшени неуредном огледалом. 

Када развијате дизајн ентеријера уски уски ходник, морате ценити сваки центиметар. Немојте злоупотребљавати стилове. На пример, земља захтева додатну опрему и заобљене углове. Модеран модеран или класичан стил – практичан, практичан и функционалан.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 6 =

Adblock
detector