Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима? | pangudownloads.com
Здравље жена

Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?

Брзо растућа грла на леђима представљају заједнички проблем и код младих и међу зрелим или старијим женама. Ако погледате позадину одрасле особе споља, можете наћи апсолутно природно, и до извесне мере атрактивне, кривине.

Шта доводи до кривине?

Али ако у профилу почне да личе на задњу страну грбавца, морате одмах урадити нешто, јер овај процес тежи напредовању. Природне криве људског кичме стварају специфичну “Амортизација” за цео торзо.

Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?

Ако постоји кривина кичме, атрофија корзетног мишића, подржавајући пртљажник. Постоји пуно физичког нелагодности и патологије која се не може адекватно третирати конзервативно. Торакални део кичме има донекле конвексан облик, а ако се појави њена кривина, то је уобичајена болест, попут кифозе. С обзиром на све очигледне опасности, доктори препоручују своје одјеле да исправи пад, чим се манифестирају први знакови.

Како уклонити грб на леђима? Наравно, овај задатак се не може решити без интервенције специјализованог специјалисте. Међутим, његови напори неће бити довољни, ако не наставите са неком помоћи. Нећете морати само да поступате према традиционалним методама које су класичне за овај проблем, већ и активно прилагођавате свој начин живота.

Дакле, ако сте забринути због све већег грла на леђима, хајде да схватимо разлоге за његов изглед и покушајте да се решите сами!

Када и зашто почне кипоза?

Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?

Кифоз, као запостављени случај срушења, често се осећа у пуберталном добу, тачно када особа пролази кроз раст. И он има специфичну медицинску дефиницију – Схеиерман-Мауов синдром.

Како је свако од нас чисто индивидуалан, адолесценција може бити од 11 до 17 година. Зависи од тога колико брзо људско тело расте и развија.

У овом тренутку, физичка хигијена је изузетно важна за сваку особу, јер је у томе “Тендер аге” Положај није само подложан деструктивним промјенама, већ је и фиксиран.

Ако укривљеност кичме и даље траје у периоду од 20-25 година, то ће бити много теже исправити, чак и уз помоћ доктора и редовних физиотерапијских вежби.

Зашто одрасла одрасла грбица на леђима? Појављује се из разних разлога. И одлучили смо да вам понудимо најрелевантније и најчешће међу њима, како бисте се заштитили од таквог дефекта.

Фактори провокације укључују:

Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?
 • Хиподинамија (нарочито седентарни начин живота). Можда нећете веровати, али сједење за нас је процес ванземаљаца. Примитивни људи никада нису проводили време у положају седења. Или су се преселили или лежали. Али након израде прве столице, људи су почели да проводе доста времена на овој позицији. Када седнемо, користимо 80% мишића у леђима. Пошто није физиолошки прилагођен таквој позицији, многи проблеми настају код мишићно-скелетног система, међу којима је и кифоза. Чврстоћа седла типична је за ученике и ученике, па родитељи треба свјесно бринути о заштити дјетета од таквих болести;
 • Слаба мускулатура дорзалног корзета. Пошто су наши мишићи дорзалног корзета дизајнирани да подрже пртљажник, они морају бити довољно јаки и развијени. Они чији су мишићи слаби могу потврдити да није лако држати чак и држање, нарочито када седите за столом. Ако осећате бол, грчеве и друге неугодне осећања од покушаја да седнете у положају, то је први и очигледан звонак чињенице да су ваши мишићи ненормално слаби. Дакле, време је да се ојачају и пумпају. Можете користити посебне лекције са Интернета, или још боље – посјетити инструктора физичке обуке да креирате индивидуални план лекције;
 • Висок раст. Супротно честим погрешним ставовима, високи људи су лупали не само зато што покушавају сакрити свој раст на овај начин или сложени у вези с тим. Чињеница је да је великим људима много теже развити леђа мишића, а ако се то не уради, проблеми са кичмом су гарантовани. Комплекс такође игра улогу, али у овом случају је секундарни;
 • Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?Психолошки разлози. Говорећи о комплексима, не можемо рећи да се нагиб често појављује у позадини психолошких аспеката. Обично је повезан са нервозним стресом уопште, тако да људи који су склони и склоне томе, често несвесно покушавају “Заштити” његово тело, повлачећи груди. Положај леђа се оштро мења кад смо под било којим притиском. И ако се то понавља често, стуб постаје банална навика;
 • Прекомјерна тежина. Још један разлог за појаву грба на леђима је вишак тежине. Ово се посебно односи на абдоминалну гојазност, у којој је лумбални регион буквално “Не успева” из неподношљивог терета. Кичмена кривина се често јавља током трудноће. Због тога је веома важно истоварити леђа и учинити превентивну масажу током боравка “У занимљивој позицији”.

Разлози за појаву грба на леђима могу бити:

 1. Одложено ракете;
 2. Парализа;
 3. Пост-трауматске компликације;
 4. Операција кичме;
 5. Радиацијска терапија у раном добу;
 6. Анатомске карактеристике структуре леђа.

Ми смо схватили зашто грб на леђима обично расте, и надамо се да ћете минимизирати све изазовне факторе који се могу елиминисати.

Лечење кривине кичме

Да се ​​утврди тачан узрок болести, и да почне свој адекватан третман, треба да добију објективно савете од неколико специјалиста – неуролог, трауматологист, вертебрологист, ортопед и неуролога. Они помажу да се успостави тачна дијагноза и прецизно утврдити узрок поремећаја, онда ће се дати препоруке за шта да ради ако растућег грбе на леђима.

За диференцијалну дијагнозу лекар може извести следеће манипулације:

Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?
 • Физички тест. У овом случају, стручњак ће вас замолити да се нагнорите напред и назад, јер је у овој позицији најбоље структуралне промјене у кичми;
 • Неуролошки тест. У овом случају, доктор ће провјерити вашу иннервацију на класичан начин (чекић);
 • Испитивање респираторних органа;
 • Радиографија кичме.

Суштина лечења грла на леђима је једноставна и у основи подразумева спољну стимулацију (физиотерапију).

Као медицинске мере, лекар вам може саветовати следеће процедуре:

Нежељени ефекти кифозе, или како се бавити растућим грлом на леђима?
 1. Шок талас терапија. Физиотерапеутска процедура, чија је суштина заснована на тачном ефекту енергетске јачине ударних таласа. Метод је добро подношљив од стране пацијената било којег узраста и даје очигледну позитивну динамику. УХТ је безбедна и безболна процедура која не захтева ни једну општу анестезију нити интравенозну седацију;
 2. Ручне масаже. Понекад нас могу спасити од различитих проблема везаних за здравље леђа. Али обратите пажњу – све манипулације треба обавити само искусни квалификовани стручњаци! Љубитељ или познаник који нема никакве везе са професионалном масажом може вам само повриједити и погоршати тренутну ситуацију!
 3. Гимнастика. Физиотерапија је такође интегрални корак у лечењу кифозе, па је прво вредно обратити пажњу. И боље је контактирати квалификованог инструктора како би избјегли фаталне грешке приликом извршења одређених вјежби;
 4. Носите корзет. Потпорни корзет за леђне мишиће је неопходан у случају да је ваша кифоза директно повезана са лоше развијеним мишићима. И изабрати га мора компетентан ортопедски доктор;
 5. Спот дарсонвализација. Садашњи третман је још један револуционарни начин борбе против кифозе, коју практикују бројни стручњаци. У овом случају мишићи и коштана ткива стимулишу строго усмерена високофреквентна импулсна струја.

Раст седла и грба је изузетно непријатан проблем међу представницима прелепе половине човечанства. Пратите једноставна превентивна правила и покушајте да ступите у контакт са доктором у предвиђеном року у присуству специфичних проблема, како не би дозволили да ситуација иде сам по себи.

Будите здрави!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 5 =