Синдром повлачења никотина, алкохола, антидепресива, дрога, дрога | pangudownloads.com
Здравље жена

Синдром повлачења никотина, алкохола, антидепресива, дрога, дрога

У медицини овај феномен назива се апстиненција. Реакција људског тела на престанак употребе одређених супстанци које је навикла да прихвати. Феномен је праћен прилично тешком симптоматологијом, која се може ослободити само путем реанимације супстанци које су престали да узимају.

Синдром повлачења може се наставити у различитим временима зависно од тога која супстанца која је изазвала зависност, условљена је. У многим случајевима, особа треба медицинску и, нарочито, психолошку помоћ како би се суочила са овом појавом.

Узроци

Стање повлачења је због чињенице да је тело тешко одмах поново изградити и наставити да функционише у нормалном режиму у односу на позадину прекида супстанце са које је зависно. Ово је због чињенице да су ови лекови психоактивни – способни да утичу на стање нервног система, психолошку и емотивну позадину.

Особа која је дуго користила такве психоактивне супстанце, осећа се непријатна и чак депресивна.

Честе врсте зависности које узрокују такав ефекат:

Синдром повлачења никотина, алкохола, антидепресива, дрога, дрога
 • Кокаин, зависност од опијума;
 • Психостимуланти, хипнотици, антидепресиви – сви ови лекови могу узроковати повлачење ако престану да их узимају;
 • Алкохолизам;
 • Пушење, зависност од хашиша.

На овој листи, провокатори зависности су дати у порасту времена које је потребно за зависност особе.

То значи да се људи навикну на опијум и кокаин много брже него на хашиш или цигарете. Ипак, степен зависности не зависи од тога – психолошки је тешко одустати од било ког од њих.

Да би изазвали зависност, односно синдром повлачења, може се примијенити низ лијекова. У овом случају, синдром се манифестује смањењем нуле од позитивног утјецаја на позадину навикавања на њега, а понекад и појаву нових симптома болести, борба против које се води.

Често такву слику дају хормонални лекови, чије спречавање често доводи до хормонског неуспјеха. Само једно подручје медицине је познато где синдром повлачења има позитиван ефекат – гинекологију.

Пацијент, када је немогуће затруднути другим методама, прими хормоналне лекове који смањују функцију јајника, али одмах након заустављања њиховог уноса, примећује се талас хормона неопходних за концепцију. Стога се стимулише овулација, а овај метод је један од најчешће коришћених у области борбе против репродуктивних проблема.

Када је прекид лекова, без обзира да ли је његов ефекат смањио током периода употребе или не, постоји синдром повлачења, који се у медицини назива и синдромом “Рицоцхет”.

Симптоми

Без обзира на то шта је супстанца зависност, дошло је до говора, с временом човек не може живјети без њега, тело губи способност да функционише у потпуности, што, међутим, у односу на позадину зависности, у принципу, не може се говорити.

Престанак уноса зависних супстанци прати симптоми који су уобичајени за било коју врсту апстиненције.

Изузетак може бити ако се одбијају узимати низ лекова, у којима се ови симптоми манифестују мање изражени.

 • Погоршање општег благостања, смањење активности, радни капацитет, депресија;
 • Уз повлачење средстава која узрокују зависност, постоји иритација, расположење се погоршава. Често је ово стање праћено депресијом;
 • Дисфункција унутрашњих органа. Ово се може доказати таквим манифестацијама као што су кратко удисање, брз откуцај срца, мучнина, тресење у мишићима, повећано знојење;
 • Лоопинг на једној мисли је да добијете супстанцу која је постала зависна. Током периода повлачења, ова жеља замењује све примарне потребе, укључујући потрошњу хране, сексуалну активност, комуникацију и тако даље.

Када чекати апстиненцију?

Све негативне манифестације овог стања могу се манифестовати у различитим временима, што је последица степена зависности, средстава која су га узроковала.

У просеку, говоримо о таквим условима:

Синдром повлачења никотина, алкохола, антидепресива, дрога, дрога
 • Пушач са искуством може осећати неодољиву жељу да пуши цигарету у року од сат времена након претходног дима;
 • Синдром повлачења алкохола може се појавити неколико сати након последњег пијења;
 • Апстиненција након укидања антидепресива се обично осећа након једног дана, у неким случајевима, 2 дана;
 • Уз зависност од дроге, повлачење се јавља око једног дана након узимања дозе.

Без обзира на врсту апстиненције која се јавља код особе, симптоми се не појављују истовремено. У исто време, они се повлаче, а први који нестају су последњи.

Када чекати апстинентни пад?

Ово питање је такође индивидуално, а одговор на њега зависи од много фактора. У многим аспектима то зависи од количине времена потребног за уклањање токсина из тела, производе распадања некада коришћених лекова.

С тим у вези, постоје запажања специјалиста који су приближно одредили трајање синдрома повлачења, праћено тешком манифестацијом симптома.

 • Апстиненција након одбијања алкохола може бити веома тешко стање, праћено психопатолошким поремећајима. Особа може да пати од несанице, напади анксиозности, неоснованог страха, халуцинација. Осјећај депресије прати ово стање, ау неким случајевима и мисли о самоубиству. Синдром алкохолне апстиненције у тешким случајевима је прилика за проналажење пацијента под надзором лекара. Такво стање траје обично до недеље, али у неким ситуацијама може трајати неколико месеци;
 • Укидање дрога обично је праћено снажним “Бреакинг”, који се манифестује повећаном телесном температуром, губитком апетита, болом по целом телу, анксиозношћу. Снажну грозницу у особи може се оштро заменити мразом, притисак на опадање, дијареја, повраћање, често се посматрају грчеви мишића. Ако синдром повлачења код људи има лаку форму, они не издају лечење, а након недељу дана се повлачи независно. У тешкој апстиненцији, пацијент може да се лечи у специјалној клиници и може трајати недељу дана или више;
Синдром повлачења никотина, алкохола, антидепресива, дрога, дрога

Синдром повлачења никотина обично не захтева терапију. Када се ослободите зависности и пратеће апстиненције, важно је подићи подршку блиских људи, имати позитиван и одлучан став, жељу да се уклони зависност. Најтежи периоди у овом процесу су први пар дана у којима бивши пушач не може издржати и поново постати квалификовани пушач.


До краја прве седмице штетне материје се ослобађају из тијела, а непријатни симптоми повлачења постепено се повлаче. До краја првог месеца особа се у потпуности може ослободити лоше навике;

 • Доктори кажу да се апстиненција након престанка употребе антидепресива може спречити. Да би се то постигло, његова доза се постепено смањује, а до краја треће недеље лек се зауставља.

Без обзира на то колико је тежак синдром повлачења, особи је лакше да се носи са њим ако осећа подршку блиских људи и има довољно воље, одлучност да напусти супстанцу која је изазвала зависност организма.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

76 − 75 =

Adblock
detector