Fesyen

Pakaian dan aksesori apa yang diperlukan untuk latihan di pylon?

Tarian separuh, atau menari di pylon adalah sejenis gimnastik yang bercampur dengan unsur-unsur koreografi, yang telah mendapat populariti yang tidak pernah berlaku sebelum ini di kalangan wanita yang berbeza pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Jenis kecergasan ini membantu bukan hanya untuk menguatkan otot-otot yang mendalam dan mengetatkan seluruh tubuh, tetapi juga mengembangkan harga diri yang baik.

Contents

Siapa dan mengapa anda perlu menari di pylon?

Pakaian dan aksesori apa yang diperlukan untuk latihan di pylon?

Beribu-ribu wanita didaftarkan dalam kelas yang sama selepas melahirkan anak untuk memulihkan keyakinan diri. Di samping itu, plastik yang sangat baik dan regangan tidak menghentikan sesiapa pun. Dan kesan kehilangan berat badan dan menguatkan otot – bersetuju, bonus yang sangat bagus untuk semua perkara di atas.

Tetapi walaupun anda bukan seorang profesional dan tidak memukul ketinggian atlet dari segi pencapaian separuh tarian, anda perlu menjaga pakaian yang berkualiti untuk latihan.

Sebarang beban sukan berat. Dan walaupun plastik plastik dalam hal ini tidak terkecuali. Terutamanya sukar untuk anda, seperti biasa, akan pada mulanya. Oleh itu, anda mesti menjaga keselesaan anda semasa pelajaran. Pakaian untuk latihan separuh tarian sepadan dengan semua ciri sukan ini, iaitu, selesa dan praktikal.

Anda perlu memahami bahawa menari di pylon tidak hanya menyeronokkan, ia agak sukar, jadi pergerakan anda tidak boleh dihalang dan dibelenggu. Bagaimana untuk memilih pakaian untuk latihan di pylon, dan apa yang harus dipertimbangkan ketika memilih di tempat pertama?

Pakaian keperluan utama

Jadi, jika anda berminat dengan sukan seperti separuh tarian, sudah tiba masanya untuk memulakan persediaan untuk pelajaran. Dan perkara utama dalam perniagaan ini adalah untuk mendapatkan kit keperluan asas. “Pintar” Borang ini akan diperlukan untuk anda hanya sekiranya anda akan terlibat dalam sukan ini secara profesional, dan, dengan itu, anda akan mempunyai pertandingan.

Pakaian untuk latihan rutin sepatutnya mudah, praktikal dan selesa untuk anda. Produk mesti sepadan dengan anda “Dimensi” dan muat saiznya. Jika mereka besar – anda hanya akan menjadi tidak selesa, dan jika kecil – anda menghadapi risiko mendapat trauma mikro.

  Keindahan beku: nilam merah jambu

Oleh itu, kami mengesyorkan anda membeli borang pertama anda “Hidup”, tetapi tidak di Internet. Hanya selepas, apabila anda tahu dengan tepat saiz anda, anda boleh menempah perkara dalam talian.

Pakaian harus dibuat daripada bahan khas – jersi sukan lembut. Untuk tujuan ini, microfiber poliamide, poliester, sapplex, elastane, microfiber, bilayer atau kapas sesuai. Sila ambil perhatian bahawa ciri-ciri kualitatif bentuk baru anda untuk latihan di pylon itu harus sedikit lebih tinggi daripada pembalut untuk berlari atau topik untuk aerobik.

Peralatan “baru” anda harus mematuhi piawai berikut:

Pakaian dan aksesori apa yang diperlukan untuk latihan di pylon?
  • Hypoallergenicity (pilih tisu yang tidak menyebabkan ruam, gatal-gatal dan lain-lain manifestasi yang tidak selesa terhadap tindak balas alergi);
  • Kebersihan (anda perlu memberi perhatian khusus kepada ini, terutamanya berkaitan dengan seluar pendek);
  • Breathability (semasa kelas anda dijamin berpeluh, mungkin agak kuat, jadi anda perlu memberi perhatian kepada bahan yang mempunyai struktur poros);
  • Sokongan payudara (masa ini penting dalam mana-mana bentuk sukan, terutamanya jika anda seorang pemilik yang bahagia dengan payudara megah);
  • Penyerapan kelembapan (supaya bahagian badan yang bersentuhan dengan kain tidak ditutup dengan ruam lampin, dan tisu itu sendiri tidak dipotong ke dalam kulit lembap);
  • Genggaman yang optimum dengan tiang (kerana anda perlu melakukan pelbagai helah, kadang-kadang sangat sukar, anda perlu berhati-hati bahawa borang anda tidak tergelincir pada pylon);
  • Mampatan di paha (pinggul anda akan menjadi bahagian utama badan yang terlibat, jadi anda mesti menyediakan mereka dengan mampatan yang mencukupi untuk mengurangkan risiko kecederaan);
  • Tahap rendah pakai (Sejak semasa latihan, pakaian akan mempunyai geseran kekal dengan logam, penting untuk menjaga kekuatan keseluruhan bahan dan kualiti yang tinggi).

Di kedai-kedai sukan, anda sering dapat mencari gaya seperti “Wrestling” (seperti untuk korset). Bras penyokong itu mempunyai armhole yang mendalam di antara bilah bahu. Bagi menari di pylon, sebagai kucing anda perlu istimewa “Wrestling” dengan lebih banyak potongan volume di tangan.

Juga katak atas (produk seperti biasanya dijahit untuk setengah padat) akan dilakukan. Ini penting untuk cengkaman yang betul dari tangan keenam dan bahagian tepi batang. Sebagai alternatif “Katak” anda boleh memilih gaya teratas “Carmen” – ini adalah baju pendek T-shirt dengan tali bahu asimetri. Walau bagaimanapun, jika payudara anda lebih besar daripada saiz kedua, anda mungkin tidak selesa dengan apa-apa perkara.

  Bra dengan belakang telus: ciri-ciri pilihan dan penggunaan

Pengilang peralatan sukan untuk separuh padat biasanya membina barisan mereka sedemikian rupa sehingga mana-mana bodice atlet permulaan dapat mengambil seluar pendek yang baik. Secara umum, seluar pendek penunggang untuk tarian separuh tidak berbeza dengan seluar mandi yang sama.

Sudah tentu, sebagai tambahan kepada bahan – dalam kes bentuk sukan ia lebih padat. Panjang produk, sebagai peraturan, adalah minimum. Ini adalah perlu untuk memastikan cengkaman kaki, pinggul dan punggung yang normal. Biasanya kanak-kanak perempuan memakai bodi dan seluar pendek warna, membeli pakaian dalam kit. Walau bagaimanapun, anda boleh mencuba dan mengambil barangan dari pelbagai warna dan perhiasan yang berbeza.

Aksesori

Apa lagi yang anda perlukan untuk latihan di pylon, kecuali pakaian sukan?

Pakaian dan aksesori apa yang diperlukan untuk latihan di pylon?

Sudah tentu, anda memerlukan aksesori khas. Dan keadaan ini adalah wajib, jika anda mahu latihan anda membawa hasil sebenar.

Perkara pertama yang anda perlukan dari aksesori adalah sarung tangan khas. Sebagai peraturan, mereka diperbuat daripada asas lakuer dengan sisipan microfiber dan pakaian rajut. Boleh dihiasi dengan renda atau guipure. Ini bukan hiasan yang mudah untuk penari, tetapi peralatan sukan benar yang menyediakan tahap keselamatan tertentu semasa pelaksanaan pelbagai manuver di tiang.

Anda juga akan menyelamatkan telapak tangan lembut dari kalus ketika melakukan kerja aktif dari elemen tarian. Biasanya, sarung tangan ini kurang bahan pada jari mereka. Tetapi jangan berfikir tentang membuat aksesori itu sendiri, hanya dengan memberikan bentuk yang tepat kepada sarung tangan kulit lama. Produk padat separuh mempunyai salutan gelongsor khas dan unsur-unsur yang meningkatkan komunikasi dengan logam digilap.

Sekiranya anda mempunyai kecederaan, anda harus berhati-hati membeli pembalut mampatan khusus. Dia boleh dipakai di lutut, bahu, siku, buku lali. Penyesuaian semacam ini amat relevan untuk pemula, serta mereka yang mempunyai otot yang sangat lemah atau ligamen. Memakai produk sedemikian akan membantu anda menyelesaikan unsur-unsur, seperti yang mereka katakan, “Seratus peratus”, tanpa rasa takut terhadap akibat dan sindrom kesakitan selepas beban.

  Bagaimana untuk mengurangkan saiz kasut? Cara mudah untuk mengurangkan saiz di rumah

Penari, mengamalkan unsur-unsur di studio, sering memakai seluar pada kaki mereka. Biasanya mereka sangat berguna semasa latihan, kerana tambahan “Pemanasan” tisu lembut, fascia dan tendon kaki. Walau bagaimanapun, mereka tidak boleh dikeluarkan sepanjang masa latihan. Jika anda merancang untuk menangkap pylon di tingkat lutut, mereka hanya perlu menggulung akordion. Sesetengah atlet juga menganggap gaiters “Pintar” atribut. Mereka memakainya terus-menerus, dan juga memakai sandal, meniru “Boots”.

Kasut: Adakah dia memerlukan setengah tarian?

Di sini semuanya bergantung pada pilihan peribadi anda. Sesetengah gadis suka memakai kasut berjalur tinggi dengan baji. Lain-lain lebih suka kasut yang serupa, tetapi lain-lain warna (atau umumnya telus, yang merupakan fesyen terkini di kalangan penari).

Pakaian dan aksesori apa yang diperlukan untuk latihan di pylon?

Dan wanita lain yang datang dengan tarian separuh, terhad kepada semi-Czech biasa, di mana gimnas terlibat. Bagaimanapun, pemula harus bermula dengan yang kedua, “Sederhana” pilihan.

Tetapi apa yang patut anda tinggalkan di rumah – jadi kasut. Tarian Paul, seperti mana-mana gimnastik, memerlukan langkah yang berterusan pada separuh jari kaki, serta menarik kait kaki. Kasut sukan berat di sini hanya boleh mengganggu. Sekiranya anda tidak mahu membeli Czech atau separuh Czech, ikut kaus kaki biasa yang dikait.

Menari di tiang sangat menarik dan berguna untuk wanita. Jangan menganggap bahawa ia hanya sesuai untuk gadis-gadis yang dibebaskan.

Sebaliknya – anda boleh membangkitkan kewanitaan, semangat dan pesona anda dengan menghadiri beberapa kelas.

Dan ingat – anda mempunyai jurulatih yang cekap dan berpengalaman yang akan memberi nasihat yang baik tentang peralatan sukan dan lain-lain “Inventori”.

Biarkan hobi anda membawa anda banyak emosi yang positif!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply