Frumusețe și sănătate

Beneficii și rău de miere de flori, aplicație în medicină și cosmetologie

Mierea este un depozit de proprietăți utile. Medicamentul dulce este utilizat în tratamentul diferitelor boli, pentru prevenire și pur și simplu ca un delicios tratament care poate înlocui zahărul, orice dulciuri.

Contents

Originea dulciurilor naturale

Beneficii și rău de miere de flori, aplicație în medicină și cosmetologie

Există multe soiuri ale acestui produs. Unul dintre ele este floral, care are o aromă specială, auriu, uneori maronie.

La rândul său, acest soi este împărțit în două alte tipuri: poliflora (colectată din nectar al diferitelor plante) și monoflern (colectată din nectar dintr-o familie de plante cu mai mult de jumătate).

Proprietățile utile ale mierei de flori au fost descoperite de mult timp de oamenii de știință, astfel încât nimeni nu le pune la îndoială. În oameni se numește un leac pentru patruzeci de boli.

Te-ai gândit vreodată la cât de “drăguț” miere? Acesta este un proces foarte interesant! În anterele florilor se formează polen, care este necesar pentru procesul de polenizare a plantelor. Acesta este colectat de albine, combinat cu nectar, care insecte sunt colectate din diferite culori. Prin amestecarea polenului cu nectar și salivă de insecte, se creează miere de flori.

Produsul este depozitat în faguri. În ele, polenul este dat procesului de fermentație, datorită căruia se formează pergul, care se numește și pâine de albine. Această substanță are multe proprietăți benefice, dar nu este inferior mierei cu polen, care este un produs natural care nu are analogii.

Structura de miere

Conținutul de substanțe poate fi variat în calitate și cantitate, în funcție de utilitatea dulce a nectarului din care plante.

În medie, procentul de substanțe care alcătuiesc drogul dulce este:

  • Zahăr inversat – 73,42;
  • Dextrine – 6,32;
  • Apă – 16,98;
  • Zaharoză – 2,38;
  • Cenușă conținând – 0,26;
  • Acizi – 0,12;
  • Azot conținând – 0,55.

Dar aceasta nu este întreaga compoziție. În utilitatea dulce conține vitaminele B (tiamină, acid folic, riboflavină, piridoxină, acid pantotenic), vitaminele C, H, PP. Produsul este, de asemenea, bogat în minerale: fluor, calciu, cobalt, cupru, mangan, zinc, fier.

În plus, 100 g conține 0,8-0,9 gr. proteine, aproximativ 75 de grame de carbohidrați. Dar nu există nici o grăsime în ea. Aceasta nu înseamnă că conținutul de calorii al mierei florale este scăzut. O cantitate mare de carbohidrați face ca acest produs să fie suficient de nutritiv. În ciuda faptului că, cu multe diete, li se recomandă să înlocuiască zahărul, în cantități mari acest medicament dulce nu poate fi consumat.

Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care conduc un stil de viață sedentar, care suferă de diabet, de femeile gravide, de cei care sunt înclinați spre plin. Înlocuirea produsului cu zahăr poate fi pentru că va satura corpul cu substanțele necesare, vitaminele, elementele, dar într-o dietă normală, cantitatea de medicină de flori consumată pe zi nu trebuie să depășească 3-4 lingurițe.

Pentru a vă face mai ușor să calculați conținutul său de calorii în porțiuni diferite, amintiți-vă că în 1 linguriță. Produsul conține 26,12 kcal, 1 lingură de zahăr. l. – 78,5 kcal, 200 ml – 1044 kcal, 250 ml – 1306 kcal. Valoarea calorică a unui vindecător dulce la o rată de 100 g este de 314 kcal.

Beneficiați de un produs de albine

Cea mai obișnuită este mierea florală din floră, adică un produs colectat de albine pe iarbă motley. De regulă, insectele industriale colectează nectarul de salvie, cimbru, trifoi, păpădie, pat, lucernă. Aceasta nu este o listă completă de plante, fiecare dintre acestea fiind utilă pentru sănătatea umană.

Cea mai renumită calitate medicală a produsului este capacitatea de a ajuta la lupta împotriva răceliilor și bolilor pulmonare. Având proprietăți diaforetice și diuretice, el cu un lichid deduce infecții de la un organism.

În cazul în care utilitatea dulce este colectată pe iarbă în luna mai (mai), proprietățile sale sunt cele mai valoroase în tratamentul bolilor hepatice și ale sistemului nervos. Cu ajutorul acestui medicament puteți scăpa de insomnie, stres, nervi.

Produsul are un efect pozitiv asupra imunității. Aceasta oferă organismului resursele necesare pentru a rezista bolilor și a combate cu succes cele existente.

Dacă compoziția include nectar de mușețel, mierele florale au proprietăți antiinflamatorii. Dacă există un geraniu în nectar, produsul va fi foarte util pentru rinichi, stomac, intestine, ficat.

Datorită conținutului mare de glucoză, aduce beneficii mari inimii, vaselor de sânge și vaselor de sânge. Se recomandă utilizarea sistematică a acestora pentru copii, vârstnici, care trebuie să-și reaprovizioneze în mod constant forțele de viață. Este foarte de dorit să-l utilizați în perioada postoperatorie.

Beneficii și rău de miere de flori, aplicație în medicină și cosmetologie

Merită acordată atenție acestui vindecător natural și femeilor, în special celor care au probleme cu sistemul reproducător.

Datorită prezenței polenului, medicamentul dulce conține antibiotice naturale care îi permit să facă față bolilor cauzate de microbi.

Se crede că acest produs este capabil să aibă un efect de întinerire asupra întregului corp. Dacă compoziția conține salvie, se recomandă utilizarea medicamentului în tratamentul bolilor dermatologice (ulcere, inflamații ale pielii, răni etc.).

Flori vindecător datorită prezenței multor substanțe utile în ea este folosit în cosmetologie pentru îngrijirea părului și a pielii.

Aplicarea în cosmetologie

Femeile vor fi interesate să învețe unele dintre cele mai populare rețete de frumusețe folosind acest ingredient natural.

Pentru mâini. Conectați 2 gălbenușuri de ou cu 2 lingurițe. l. produs, secolul I. l. suc de lamaie, secolul I. l. de ulei de măsline. Se amestecă bine amestecul, se întind mâinile timp de 30-40 de minute. După acest timp, clătiți cu apă caldă. Această mască trebuie utilizată de două ori pe săptămână. Utilizarea sa este imensă – pielea mâinilor va fi moale, blândă. Masca eliberează peeling, hrănește pielea.

Pentru pielea feței și a corpului. Laptele și mierea sunt amestecate într-un raport de 1: 1, se aplică pe piele timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi se clătește cu apă caldă. Această mască este potrivită atât pentru pielea feței cât și pentru întregul corp. Având în vedere că mierea are calități rejuvenative, va face pielea suplă, întinsă, sănătoasă.

Scrub. Pentru a vă pregăti, veți avea nevoie de un dulce cosmetician și de cafea (dacă aveți piele grasă) sau fulgi de ovăz (dacă aveți piele uscată). Se amestecă ingredientele într-un raport de 1: 1 și se aplică pe fața minute pe 20. Dacă aveți nevoie de un pic de piele uscată și de a scăpa de acnee, acnee masca pentru a adăuga câteva picături de coniac. Pentru a nu provoca leziuni ale pielii sub formă de iritație, puteți adăuga puțină kefir la remediu, ceea ce va atenua efectul acesteia.

Împotriva celulitei. Vizitați sauna sau doar în timpul unei băi fierbinți, nu pierdeți ocazia de a concura cu “coaja de portocala“. Masați zonele cu probleme folosind un cosmetician dulce și apoi le înfășurați cu polietilenă timp de aproximativ o jumătate de oră.

Pentru păr. Utilizarea mierei produse cu polen de flori este folosită adesea pentru a întări părul. Iată cum puteți face acest lucru. Pe cartofi despicate (1 bucată mică) trei pe un răzătoare, lăsați sucul să se scurgă. Combinăm cartofi cu suc de aloe (1 lingură de zahăr) și un cosmetician dulce (2 linguri). Masca este aplicată pe rădăcini și pe întreaga lungime a firelor pentru 40-50 de minute. Clătiți cu apă caldă.

Aplicație pentru sănătate

Desigur, mierea florală este foarte utilă pentru sănătate, dar înainte de a o aplica, trebuie să citiți contraindicațiile:

  • Intoleranță individuală la produs, o alergie care poate apărea pe piele;
  • Boli grave ale intestinelor, stomacului;
  • Dependență de insulină, diabet zaharat. Cu această boală nu este întotdeauna interzisă mâncarea, dar această problemă trebuie discutată împreună cu medicul.
Beneficii și rău de miere de flori, aplicație în medicină și cosmetologie

Atunci când consumați miere, este important să luați în considerare câteva puncte.

Nu dați copiilor prea multă miere. Înainte de a începe să le hrăniți cu un copil, merită consultată cu un medic pediatru. Produsul are un efect benefic asupra corpului femeilor însărcinate, însă nu trebuie să se implice prea mult – este suficient 2-3 ore pe zi.

Unele persoane, cunoscând beneficiile mierei de flori, o folosesc dimineața, diluate în apă, dar trebuie să țineți seama că acest lucru poate aduce rău dacă există probleme cu aciditatea. Mamele care alăptează pot să o mănânce, dar după consultarea medicului cu privire la oportunitatea utilizării.

Amintiți-vă că numai un produs natural este util. Acest vindecător dulce dă vitalitate și sănătate, deci dacă nu aveți contraindicații pentru a mânca, asigurați-vă că mâncați acest utilitar și îl folosiți în cosmetologie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply