Färdighetshem: vi syr axelkuddarna med egna händer | pangudownloads.com
Handgjord

Färdighetshem: vi syr axelkuddarna med egna händer

Axelkuddar användes under 80-talet av förra seklet. På den tiden var produkterna av grov konstruktion och liknade en form för en hockeyspelare. Nu har storleken och utseendet på dessa "pads" förändrats, de är nästan osynliga under kappan eller jackan.

Inte alla kvinnor förstår varför de behöver axelkuddar, men det är synd. När allt kommer omkring bidrar dessa små saker till att skapa en snyggare bild, som följer med tydligheten i linjerna, och hållningen till dess ägare hjälper till att korrigera.

Lite om typerna av axelkuddar

Färdighetshem: vi syr axelkuddarna med egna händer

Produkterna kan variera i form, skum tjocklek och storlek. När man väljer den här eller den tjockleken är det nödvändigt att lita på modetrender, för att se vilken silhuett som nu är populär. På ett sätt kan både raka axlar och sluttande och även lutande linjer. mjuk "mattor" på axlarna kommer att bidra till att göra klädesplagg av den verkliga stilen. Axelns bredd och höljets snitt spelar också en viktig roll vid valet av dynorna. För vissa modeller, axelkuddar "Raglan", medan för andra vanliga "mattor".


Hur man gör egna axelkuddar?

Om du inte kunde köpa i butiken puddarna behöver storlek och form, kan du alltid sy "mattor" oberoende av varandra.

För arbete behöver du:

  • saxar,
  • skumgummi, tjocklek inte mindre än 1,2 cm;
  • symaskinen;
  • tyg för sköljning av produkten;
  • penna och linjal.

Skum måste läggas ut på bordet och rita på den som har en triangulär form. Deras antal kommer att bero på axlarnas höjd. Om de är raka, så kan du göra två lager "mattor", och om det är sluttande behöver du 3 lager. Parametrarna för skum trianglarna är följande: 3 vid 6, 10 med 17, 5 med 10.

Fortsätt nu till axelplattans mönster så att mitten förblir intakt. Applicera korg på insidan av limet (säljs i en specialaffär). Lägg nu på det minsta blanket ett stort, sträckt det något med handtag.

Därefter böjer du arbetsstycket så att de tunna kanterna förenas, säkra hela strukturen med en stift. Låt produkten torka i minst 3 timmar, under vilken tid limet torkar ut och skummet krymper och antar den korrekta formen.

När tiden är klar kommer fodret att vara klart. För skönhet kan den täckas med en trasa, och det är tillåtet att göra detta bara på ena sidan, den som kommer att kontakta huden. För att göra detta, skär ut tyget i önskad form och fäst den på skumgummi med en symaskin, "Sicksack".

Om du ska sy en produkt till en jacka eller annan sak, fäst sedan axelplattan så att dess övre mittpunkt är inriktad på axelsömmen. I detta fall justeras den tjocka kanten på ärmhålet.

Hur sy axelkuddarna i formuläret "raglan" med egna händer?

Om du syr nästan vilken kvinna som helst till den vanliga fötterna till din favorit sak, så är axelkuddarna "Raglan" orsakar ofta svårigheter. Faktum är att bifoga en sådan "Pillow" Rätt plats i outfit är inte så svårt. Det viktigaste är att prova det en gång, och då kommer allt att gå som urverk.

För att säkerställa att allt har visat sig snyggt och bra, följ de enkla instruktionerna:

Färdighetshem: vi syr axelkuddarna med egna händer
  • försök på kläderna du ska sy in i "mattor";
  • placera dynorna så att de befinner sig i mitten av axelsömmen och upprepa sin böjning;
  • säkra axelkuddarna med stift framifrån;
  • se till att du placerar skuminsatserna på rätt plats;
  • syma kuddarna med enkla stygn till kollisions- eller axelsömmen.

Och några fler tips, om du stärker "Pillow" i kläder med axlar av traditionell form, stift sedan axelplattan så att dess bulge ligger under axelsömmen. Om kläderna har en förlängd axel, fixa sedan fodret med en stift utifrån.

Sy axelplattan på sömmen.

Användbara tips

När du väljer axelkuddar för din jacka, ge företräde åt produkter som inte går utöver dina axlar. Det enda undantaget skulle vara damer med fulla händer. Om du vill skapa en lätt upphöjd siluett, välj sedan tjockare kuddar, utan att ändra bredden.

Om du vill förlänga skumkuddarna, separera dem från klädseln varje gång innan du tvättar. För att inte lida av sådana manipuleringar rekommenderas det att bifoga "mattor" på ogenomskinliga kläder med hjälp av knappar. Placera dem inte på hörnets sidor, men precis längs axellinjen, fäst på den inre sömmen.

Färdighetshem: vi syr axelkuddarna med egna händer

Ett annat sätt att fixa en skumkudde utan att använda knappar och trådar är att lima. För att göra detta kan du köpa en speciell kardborreband eller tejp i butiken.

Och kardborrebandet anses vara mer hållbart och bekvämt alternativ, eftersom limbasen måste bytas efter flera sköljningar.

De som inte vågar sya sina egna axelkuddar för deras favoritrock, jacka eller andra kläder, rekommenderas att köpa färdiga produkter med spårade insekter. Sådana prompter gör det möjligt att placera skummet "Pillow" på axeln på klädseln, bevara symmetri. När du fäster fodret behöver du bara syta taggarna med rätt ställe på axelsömmen.

Att köpa sådana produkter uppstår inte frågan om hur man syr på axelkuddarna till en jacka, blus, kappa och andra vid sidan av. Hela processen kommer att verka enkel och trevlig.

Var inte rädd att hämta en tråd och en nål, kanske kommer den kreativa processen att svälja dig så mycket att du börjar sya kläder till hela familjen. I det här fallet behöver du bara börja och allt kommer att dyka upp. Lycka till!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 1 =