Hoe neonvissen in een aquarium te broeden | pangudownloads.com
Huisdieren toegestaan

Hoe neonvissen in een aquarium te broeden

Aquariumvissen, waarvan het kleine lichaam is gekleurd met neonreclames, zoals velen. Een zwerm van deze baby's ziet er heel schilderachtig uit in het aquarium en voor hun synchrone bewegingen is het leuk om naar te kijken terwijl je ontspant op de bank. Echter, ondanks de grootte, neonchiki aandacht nodig hebben, en hoe ze te beheersen, zullen we je vertellen.

Kenmerken van aquariumneon

Hoe neonvissen in een aquarium te broeden

Dit is een kleine familie van haracin van stralende vissen. De dichtstbijzijnde daarvan zijn ook aquariumvissen - tetris. Er zijn verschillende soorten neonchikov: ze zijn blauw, groen, rood en zwart, maar de subspecifieke naam verwijst alleen naar de nuances van de schakeringen van hun rug.

Alle ondersoorten hebben kenmerkende strepen langs de stam met een lichtgevende kleur - het effect van neonkleur, waarvan de eigenaars zo veel houden.

Neonvis voor aquarianen die van de inhoud van de tribunes houden. In tegenstelling tot hun wilde soortgenootjes die een korte levenscyclus hebben, woont de neonchik voor thuis 5 jaar, waarbij deze niet van vorm verandert en altijd binnen 4 cm blijft. Het kleine lichaam is ideaal om in het aquarium te trainen.

Hoe neon te vullen

Als een verantwoordelijke eigenaar van het aquarium, moet u zich bewust zijn van de eigenaardigheden van de inhoud van deze vis. Om neon te krijgen, heb je een pakket van 6-7 stuks nodig, want alleen deze soort bestaat niet - de vissen ervaren stress en sterven. Er kan meer worden gestart, minder wordt niet aanbevolen.

De tank moet een goede beluchter hebben, die met de fijnste spreiding moet worden gekozen. Dit betekent dat de luchtbellen die de beluchter opwekt, de kleinste vereisen die praktisch geen straal in het water veroorzaken. Neonen blijven uit de buurt van de beken en geven de voorkeur aan rustige plaatsen zonder stroming.

Hoe neonvissen in een aquarium te broeden

In de natuurlijke omgeving van hun habitat kiezen neons plaatsen met dichte waterige groei. Je moet de dichte begroeiing in het reservoir recreëren, met veel planten voor het aquarium met dunne dikke bladeren.

Instinct vertelt constant deze kleine vissen om zich te verbergen voor grotere en sterkere vijanden, in dicht gras zullen ze zich prima voelen, en je zult blij zijn hun heldere lichamen op een groene achtergrond waar te nemen. Wat betreft ontwerpoplossingen, kies planten die doen denken aan de tropen - het ziet er spectaculair uit.

Het is heel belangrijk dat het groen in het aquarium echt is, live. Het is een feit dat neons, in tegenstelling tot andere soorten, stilletjes aangrenzend aan plastic decoraties, gevoelig zijn voor substitutie. Als je van plan bent om deze soort te fokken, zorg dan voor een levend oerwoud.

Water voor neon heeft de voorkeur 20-24 ° C en verzacht, maar voor volwassenen is er geen speciale behandeling nodig. Het is vaak mogelijk om te voldoen aan het advies van veenwater voor deze soort, maar in feite is het erg moeilijk om een ​​kwaliteitsveen op te nemen dat het water verzuurt, in plaats van het te vullen met schadelijke bacteriën of het gewoon bruin te maken. Gewone gefilterd water tot neon is genoeg voor het leven.

Wat moet neonchikov voeden?

Deze soort is pretentieloos in voedsel en volgt toch de eenvoudige principes van voeding. Zulke kleine vissen moeten worden gevoed met klein voer, omdat ze gemakkelijk in grote stukken versperd kunnen worden, omdat neons hun voedsel niet knijpen, maar proberen heel te slikken, zelfs zichzelf schade berokkenen.

Het tweede kenmerk is overeten, dus de honger van een week moet een week duren, zonder voedsel in het aquarium te gooien. Matiging van de hoeveelheid voedsel is de beste strategie voor hen, en u hoeft niet naar hun gezwollen buik te kijken, klaar om te barsten.

Het voedsel van deze soort is divers:

Hoe neonvissen in een aquarium te broeden
  • Verschillende soorten droge vlokken voor baksel;
  • Bevroren larven (nauplii) artemia (schaaldieren);
  • Voer microgranules in voor jonge vis, bijvoorbeeld Sera of Tetra;
  • Bevroren coretra (muggenlarven).

Je kunt de bloedworm niet voeden, te hard en te groot voor kleine vissen, tenzij je te lui bent om het te koken - vermaal het. Een verscheidenheid aan gehakt vlees van vis en andere bewoners van de zee past ook niet. Meestal zijn neonchiki niet kieskeurig, maar ze moeten ook het dieet diversifiëren, en dit kan ten koste gaan van afwisselende bedrijven van droog voedsel.

Geheimen van neontische reproductie

In gevangenschap produceren niet alle soorten even goed. Zwangere neonchiki - niet ongebruikelijk, de hele moeilijkheid ligt in het feit dat bevruchte eieren stoppen in ontwikkeling en geen jongen baren. De reden hiervoor is de ongepaste aquatische omgeving van het aquarium, te hard en alkalisch voor jongen, maar normaal voor volwassenen.

Hoe effectieve reproductie te bereiken? Er is slechts één betrouwbare en beproefde methode - dit is om te wachten op het leggen van eieren en bevruchting met de melk van mannen, en dan om het metselwerk in een aparte tank met zeer zacht gedestilleerd water te leggen. Het is raadzaam om dit te doen op de tweede dag van het metselwerk, het belangrijkste is om het proces zorgvuldig te volgen en het moment niet te missen.

Waarom sterven eieren? Hun zachte schil is niet bestand tegen osmose en het zout van de "volwassen»Aquariumwater. Als je verschillende vissoorten, maar ook rivierkreeften, slakken en ander vee, actief houdt "stofzuiger"Het oppervlak van de grond, wees dan niet verbaasd dat de eieren van neon hun heerlijke eten zullen worden, en je zult niet wachten op het nageslacht van vis.

Hoe neonvissen in een aquarium te broeden

Je kunt de andere kant op gaan door een paar dagen volwassen exemplaren uit het aquarium te laten vertrekken waarin het metselwerk heeft plaatsgevonden. Paaien gebeurt bij een temperatuur van 22-24 ° C en goed licht. Dan, wanneer u de volwassenen van de eieren scheidde, zou het reservoir met de laatstgenoemden lichtjes in de schaduw moeten zijn. Anders zal het rijpen van eieren en het loslaten van jongen niet voorkomen.

Als je fokt in een apart reservoir - de paaigronden, plaats dan een brok vislijn, behandeld met kokend water of een struik van de aquariumplant. Zwanger neon heeft zo'n substraat nodig om eieren te leggen. Bevruchting met melk vindt 's avonds laat of' s morgens plaats, zodat u een paar dagen kunt verruilen voor een koppel.

Hoe identificeer je een vrouw en een man om ze af te zetten voor neon spawning? Soms is het niet gemakkelijk om dit te doen. Je moet je concentreren op het feit dat het vrouwtje meestal iets groter is dan het mannetje in de buik, waardoor de kleurstrook aan de achterkant lichtjes gebogen lijkt, terwijl bij mannen het expressief recht is. Nadat je een paar hebt gekozen, plant je het in het paaigebied, nadat je het schip grondig hebt gereinigd en gedesinfecteerd.

Bak van de vissen van neonchikov

Fry zijn gedegenereerd van de larven die uit de mantelkaviaar komen. Eén neon kan ongeveer 100 eieren geven, waarvan sommige in ontwikkeling zullen vertragen en geen larven zullen voortbrengen. De resterende op dag 2-3 vrijlatinglarven zweven zonder beweging in water. Op de vijfde dag degenereert de larve in een jongen die kan zwemmen en zich kan voeden met het kleinste voedsel. Zorgvuldige zorg en een aparte inhoud van de bak zorgen voor succes.

Hoe neonvissen in een aquarium te broeden

Vergeet niet dat het aquarium met de jongen niet langer nodig is om te schaduwen en te verlichten met diffuus licht. Geleidelijk aan zal de vis sterker worden, en ze kunnen worden bevolkt door volwassen ouders in een kudde.

Het meest geschikte voedsel voor jonge geitjes is een mengsel van ciliaten en raderdiertjes. U moet de tank dagelijks van voedselresten schoonmaken, zodat het water zo schoon en nuttig mogelijk is voor pasgeboren vissen.

De vervanging van water zal ertoe bijdragen dat ze geleidelijk aan gewend raken aan een hogere stijfheid, zodat de dood van jonge dieren niet optreedt wanneer ze terugkeren naar het gewone aquarium. Op 10 liter «Malkova"Zacht water wordt dagelijks gegoten 1-1,5 liter gewoon"volwassen". Op de 10-12e dag staan ​​de vissen klaar om met het hele gezin herenigd te worden.

Heb je besloten om je collectie aan te vullen met neon of op deze te focussen, onthoud dat deze prachtige baby's jouw supervisie en bescherming nodig hebben.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

39 − = 37