Alaskan Malamute: rasens historia, naturen, innehållet och vårdens egenskaper | pangudownloads.com
Husdjur tillåtna

Alaskan Malamute: rasens historia, naturen, innehållet och vårdens egenskaper

Alaskan Malamute – en tamkött av servicehundar, tidigare utformad för sele, har blivit ett favoritdjur av många hunduppfödare. Denna arktiska hund kan anpassa sig till de hårda förhållandena i norr, där den eviga frosten, snön och vintern. Detta djur kan dock leva i länder med ett varmt klimat.

Alaskan Malamute: rasens historia, naturen, innehållet och vårdens egenskaper

Malamuter är mycket hårda och starka, de kan dra en släde med människor eller en vagn med saker för några kilometer. Malamute hundar anses vara den äldsta slädenrasen. Detta namn fick de på grund av stammen som bodde i västra delen av Alaska.

Rasens historia

Ursprungen till Alaskas malamut är mycket intressant. Namnet gavs till rasen av Malemut stammen – ett mycket industriellt och vänligt folk som bor på Alaska stränder. Framfödarna av den moderna representanten för rasen var stora och starka hundar med tjock ull. Djuren hjälpte sina mästare: de körde dem i selar, även om de kunde dra båtarna i land. 

Under det senaste århundradet blev Alaska en plats där människor från alla hörn av världen kom för att söka efter guld. Detta påverkade rasens utveckling positivt, efterfrågan på dess representanter ökade. Under de svåra förhållandena i Alaska var det nästan omöjligt att hitta guld, bara de som använde sele med lokala hundar för framgång var framgångsrika. 

Händelserna i Alaska hade en negativ sida för malamuterna också: guldprospektorer korsade dem med olika raser och försökte få fram starkare och hårdare hundar. På grund av dessa experiment fanns det bara några renrasiga kullar.

Snart visade amerikanerna ett sportligt intresse för rasen, började använda den för racing på en släde. Från och med detta börjar aktiv uppfödning av renrasiga Alaskan malamuter. 

Malamute och Husky

Många hund älskare eller oerfarna uppfödare vet inte hur malamut skiljer sig från husky, så de anser felaktigt att de är representanter för en ras.

Först och främst har de olika syften: malamuterna användes för att transportera stora laster under en längre tid, Husky – lätt last med stor hastighet. Husky snabbare, aktiv, mobil, vilket framgår av sin atletiska byggnad. 

Malamute Huskies
dimensioner Hanarna väger i genomsnitt 38 kg med en ökning på upp till 64 cm. Manspersoner väger från 20 till 28 kg, höjd 53 till 60 cm.
uttryck Mjukt, vänligt, indikerar plats och tillgivenhet för en person. Noggrann, ibland ond, listig, orolig och till och med stygg.
ögon Mandelformad, brun, medelstor, något snett plantad. En särskiljande egenskap hos rasen är mörka ögon, det finns inga ljusa ögon. Mandelformad form, snett plantad, kan vara antingen brun eller blå.
  huvud Stor, bred och kraftfull, proportionell mot hundens kropp. Cheekbones uttalas med massiva käkar. Medium i storlek, smal, graciös.

Ull och färg

Hård, grov, inte så lång. Färgen kan vara från ljusgrå till svart, nödvändigtvis i kombination med en ljusbotten. Ull kan vara beige, brun, röd eller kaffe färg. Ibland kan det vara svartvitt färg, men endast i vitt. Mjuk, medellängd, intill kroppen. Tillåtliga är absolut alla färger – från svart till vitt. Det kan finnas inklusioner och fläckar över hela kroppen.

Således kan man se att dessa två hundar är signifikant olika i utseende. 

Karakteristik av karaktär

Alaskan Malamute: rasens historia, naturen, innehållet och vårdens egenskaper

Karaktären hos representanten för denna ras är vänlig, sällskaplig och snäll. Hundar gillar att vara i centrum av uppmärksamhet, må bra i en familjemiljö. Det kan inte hållas i en sluten bur eller ensam.

Alaskas malamutters starka och envisa karaktär förpliktar dem att dominera andra hundar, ibland kan de utöva ökad aggression mot dem. För att ditt husdjur ska komma i kontakt med sina kongenar, kommer de i en tidig ålder in i sitt samhälle. 

Malamutes visa sin vänlighet, inte bara till ägarna utan också för resten av de människor som gör dem dåliga vakter, bara utseendet på en så stor hund kan skrämma bort fiender. Karakteristika för Alaskan Malamute-rasen har vissa skillnader jämfört med andra representanter för hundslagret.

Han kommer inte att svekas till sin herre, om han gör ont för honom, kommer djuret omedelbart att byta till andra människor som visar vänlighet och tillgivenhet för honom. Av denna anledning rekommenderas inte djuret att starta nykomlingar i hunduppfödning, eftersom de kommer att göra misstag, oförlåtliga från denna ras. 

Underhåll och vård

Om du bestämmer dig för att bli ägare till en malamut, borde du veta att han behöver särskild och noggrann vård. Att bada ett husdjur ger sin mästare bara nöje, för den här hunden är nästan omöjlig att komma ut ur vattnet, så hon gillar att simma.

Baserat på det faktum att djuret har en tjock päls, och dessutom är avsedd för livet i det hårda klimatet, är värmen inte lätt att tolerera sommar vatten behöver regelbundna rutiner. 

Efter proceduren måste ullen torkas väl, eftersom den kan rulla ner och djuret kan bli sjuk alls. Under ömsat, på våren och hösten, behöver djuret din hjälp: du behöver för att noggrant kamma underull och grundläggande hår eller ditt husdjur kommer att täckas med mattor. 

Alaskan Malamute: rasens historia, naturen, innehållet och vårdens egenskaper

Malamutens klor är skarpa och långa, så de måste klippas eller sys regelbundet. Minst en gång i veckan ska husdjuret tvättas med ögon. Öron ska rengöras en gång i månaden. 

Ett vanligt problem som ägare av malamuter står inför är att gräva gropar. Det här är inte kul för djuret, men sannolikt en naturlig instinkt.

Det blir omöjligt att bli av med denna vana, så att hunden inte förstör golven i lägenheten eller huset, du måste ta ut det till skogen eller till dacha. Det är mycket bättre för ett husdjur att bo i ett stort hus eller gård än i en lägenhet, för det här är ett frihetsälskande och alltför aktivt djur. 

Representanter för rasen i genomsnitt lever från 12 till 15 år. I regel förekommer 5-6 valpar i en kull. Att välja den här hundrasen, kom på allvar och tänkt ut, uppskattar verkligen dina förmågor, så att djuret och du var bekväm att bo tillsammans.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

98 − = 93