Temperatuur van water voor het baden van een pasgeborene, algemene aanbevelingen aan ouders | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Temperatuur van water voor het baden van een pasgeborene, algemene aanbevelingen aan ouders

Met de geboorte van het kind zijn er aangename en opwindende problemen. De baby wordt absoluut hulpeloos geboren, alle zorg voor hem ligt bij zijn ouders.

Baden is een belangrijk onderdeel van hygiëneprocedures, zodat de pasgeborene zich prettig voelt, de temperatuur van het water in de badkamer aangenaam moet zijn voor zijn lichaam.

Basisregels voor het baden van een pasgeborene

Waterprocedures zijn nuttig voor de gezondheid en het welzijn van de pasgeborene.

Ze dragen bij aan:

Temperatuur van water voor het baden van een pasgeborene, algemene aanbevelingen aan ouders
  • verwijdering van verhoogde spierspanning;
  • behoud van normale huidconditie;
  • versterking van de immuniteit;
  • ontspanning van het zenuwstelsel.

Voor kinderen kopen kinderen meestal een babybadje, maar je kunt de gedeelde badkamer gebruiken, grondig wassen voor elke vulling. De behandeling moet worden uitgevoerd met baking soda. In de eerste maand is de navelstreng kwetsbaar voor infecties, dus baden in gekookt water wordt aanbevolen.

Afkooksels van kruiden - kamille, touw, weegbree helpt ontstekingen te verlichten en de genezing van de huid te bevorderen. Een alternatief voor planten is mangaan, de zwakke oplossing desinfecteert water perfect. Gebruik geen additieven, ze mogen een keer per week. De zachte huid van een pasgeborene is gevoelig voor irriterende stoffen, bij frequent gebruik van afkooksels wordt het te droog.

Bij het baden van een baby moet je bepaalde regels volgen:

  • de kamertemperatuur mag niet lager zijn dan + 24 °;
  • waterprocedures moeten bij voorkeur 's avonds vóór het slapen gaan worden uitgevoerd;
  • badtijd - 5-10 minuten;
  • tijdens de procedure moeten het hoofd en de schouders van de baby worden gehandhaafd;
  • je moet alle plooien grondig wassen waarin zich vuildeeltjes verzamelen - onder de nek, in de lies, onder de armen, tussen de vingers.

Wat is de optimale temperatuur voor het baden van een pasgeborene?

Het organisme van de pasgeborene bevindt zich in het stadium van formatie, het is niet in staat tot normale thermoregulatie. Heet of koud water zal zeker ongemak bij de pasgeborene veroorzaken. Stress door bevriezing of oververhitting heeft een nadelige invloed op de houding van de baby ten opzichte van het baden.

Wat is de optimale temperatuur om in een pasgeborene te zwemmen? Terwijl in de baarmoeder, het kind gewend raakt aan de temperatuur binnen 36,6-37º C. onderdompeling in een soortgelijke omgeving zullen bekend zijn en aangenaam zijn voor de baby.

Wat is gevaarlijke oververhitting van het kind?

Door in warm water te zijn, wordt de huid rood bij kinderen, kan de temperatuur stijgen en wordt ademen moeilijk. Bij het optreden van dergelijke tekens is het noodzakelijk om het kind uit een badkamer te halen. Bovendien opent de verwarmde huid de poriën, waardoor infecties het lichaam van de kinderen kunnen aanvallen. Om geen fouten te maken, moet elke moeder een thermometer kopen voor water en de aflezingen zorgvuldig controleren. De thermometer mag niet boven 37º C worden geheven.

Koel water wordt door ouders gebruikt als een manier om een ​​kind te temperen. Maar deze procedure vereist een geleidelijke afname in graden. Het onderdompelen in een koud bad veroorzaakt ongemak, het kind zal huilen. Overcooling bedreigt een fragiel lichaam met verkoudheden en problemen met het urinewegsysteem bij kinderen.

Het eerste baden is een belangrijke gebeurtenis voor jonge ouders

De eerste onderdompeling van de baby in het bad wordt een kleine, maar onvergetelijke gebeurtenis voor jonge ouders. Om alleen aangename herinneringen achter te laten, is het noodzakelijk om alles goed te doen.

Kinderartsen geven geen eenduidig ​​antwoord als het wordt aanbevolen om de baby voor de eerste keer te baden. Eerder adviseerden artsen om het kind in de eerste twee weken met natte doekjes af te vegen, voordat de navelstreng wond overwoekerde. Nu is het aan te raden om de baby te baden nadat hij uit het ziekenhuis is gekomen.

Het kopen van een apart bad zou het leven van een jonge moeder moeten vereenvoudigen. Het is veel eenvoudiger om de baby te wassen door de capaciteit op een comfortabele hoogte in te stellen. De baby zal zich veiliger voelen in een kleine ruimte en de moeder hoeft niet te bukken.

Gebruik bij het eerste bad gekookt water, afgekoeld tot een temperatuur van 36,5-37ºC. Als er kaliumpermanganaat aan wordt toegevoegd, is het beter om de baby in een luier te wikkelen. Het weefsel sluit het contact van de tere huid met de corrosieve niet-opgeloste kristallen uit. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het kiezen van een thermometer voor water, omdat deze nodig is voor dagelijks gebruik.

De temperatuur van het water voor het baden van een pasgeborene wordt gemeten met een speciale alcoholthermometer. Anders dan kwik heeft het geen gevaarlijke toxische componenten. Het apparaat is ingesloten in een duurzame plastic behuizing die niet opwarmt en niet breekt. Gewoonlijk wordt het gemaakt in de vorm van een helder stuk speelgoed dat het kind tijdens het baden bevalt. Zodat moeders niet vergeten welke temperatuur van het baden van de pasgeborene, op een schaal van ongeveer 37º is er een speciaal merk.

Temperatuur van water voor het baden van een pasgeborene, algemene aanbevelingen aan ouders

Sommige ouders controleren de watertemperatuur met een elleboog. Ondanks dat de huid er zachter uitziet, zijn de gevoelens van een volwassen persoon niet objectief. Om 100% voor de veiligheid van het kind te zorgen, is het beter om een ​​alcoholthermometer te gebruiken.

Wanneer u de kuip vult, giet u eerst koud water en verdunt u het warm. De temperatuur moet na het mengen worden gemeten. Wanneer de thermometer 36.6-37º aangeeft, kunt u een kind meenemen.


Het eerste bad zou niet langer dan 5 minuten moeten duren, met elke dag neemt de duur ervan toe. Door 6 maanden, wordt het kind nog in het bad gedurende 15 minuten, en het jaar - 40. Lagere van de baby in het water om voorzichtig te zijn, rustgevende hem met zachte woorden.

Het optimale middel voor het wassen van een baby is een zachte want, het kan gemakkelijk worden gewassen. Shampoo bij het eerste baden is niet nodig, als de baby lichte pluisjes heeft, dan kun je je hoofd wassen met babyzeep. Handdoeken voor kinderen worden van tevoren voorbereid, het wordt onmiddellijk ingepakt, maar niet ingewreven, maar laat de huid gemakkelijk weken.

Ouders moeten de tijd voor het baden kiezen, met de nadruk op de kenmerken van de baby. Als de waterprocedure werkt, ontspant het, dan moet het worden gedaan voor een nachtrust. In het geval dat zwemmen activiteit stimuleert, is het beter om het overdag te doen.

Een pasgeborene temperen - wanneer kan ik met de procedure beginnen?

Verharden is gunstig voor kinderen, deze procedure helpt de immuniteit te versterken. Het kind is minder ziek van verkoudheid, versterkt zijn zenuwstelsel. Een sterk organisme kan gemakkelijker omgaan met virussen en bacteriën die de baby aanvallen in het koude seizoen. Om de verharding gunstig en niet schadelijk te maken, moet de procedure geleidelijk zijn.

Temperatuur van water voor het baden van een pasgeborene, algemene aanbevelingen aan ouders

De temperatuur voor het baden van een pasgeboren baby moet 4-5 dagen met 1º worden verlaagd. Vergeet niet dat na 15 minuten baden het water zal afkoelen. Zachte wijze van verharden wordt geen stress voor de baby. Hij zal actief zijn in koud water als hij er geleidelijk aan went.

Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan het verharden van zwakke kinderen. Het wordt aanbevolen om de procedure te starten wanneer de baby in een goed humeur is, als hij huilt en past, zwemmen in koud water is beter uit te stellen.

Tijdens de eerste drie maanden mag de watertemperatuur niet onder de 28º komen. De effectiviteit van ontlaten wordt beïnvloed door de systematische aard van de procedures.

Tijdens het baden is het belangrijkste om gevoelig te luisteren naar de gemoedstoestand en verlangens van je baby. Je kunt het kind niet alleen in bad laten, zelfs als hij al vol zelfvertrouwen zit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 1 =