Hur bli av med allergisk hudutslag? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Hur bli av med allergisk hudutslag?

I ett barn och en vuxen uppenbarar allergiska reaktioner på samma sätt, men behandlingen av allergier varierar på många sätt. För behandling av vuxna och barn används olika typer av mediciner. Dessutom bör man komma ihåg att allergisk hudutslag i ansiktet hos en vuxen och ett barn orsakas i de flesta fall av olika allergener.

Hos barn och äldre barn råder matallergier hos vuxna, den patologiska effekten uppträder oftare när giftiga ämnen kommer in i kroppen eller genom extern exponering för kemikalier.

“Historia” av allergiska manifestationer på huden

När ett allergen träffar – ett ämne som patologiskt påverkar organiska system – ger kroppen olika reaktioner.

Symptomerna av allergier inkluderar:

Hur bli av med allergisk hudutslag?
 • andningshändelser;
 • gastrointestinala reaktioner: flatulens, tarmkolik, diarré;
 • Förekomsten av allergisk hudutslag på kropp och ansikte.

Utseendet på ett allergiskt utslag på ansikte av en nyfödd manifesteras efter introduktionen av en ny produkt i moderns kost eller vid utfodring av en baby: rodnad uppträder på kinderna, en liten svullnad, papiller med flytande innehåll. Klåda uppträder i sällsynta fall. Ett sådant utslag hos barn kallas spädbarnsdiales.

Om klåda fortfarande observeras, kamar barnet utslaget, papulerna öppnas, de inflammerade platserna är täckta med en skorpa. Huden på dem blir tätare, fläckig.

Samtidiga symptom är tarmkolik och störningar i tarmarna. Svåra reaktioner hos barn, om det redan finns manifestationer av hudallergier, är sällsynta.

Ett allergiskt utslag på vuxnas ansikte kan ske inom några minuter efter sitt utseende, eller vila långsamt och orsaka purulent inflammation med sekundär infektion. Vuxna tycker det är svårare att bli av med ett allergen, i många fall ligger det i väntan på dem under arbetet.

Hur bli av med allergisk hudutslag?

I akut form, utslag av utslag och blåsor på huden åtföljs av svår klåda. Sådana manifestationer är typiska för allergier mot produkter eller mediciner.

Med en allergi mot kyla kan du märka utvidgningen av kapillärer, som ligger nära hudens yta. Huden förvärvar en cyanotisk färg, sväller och blåsor kan förekomma.

Symtom åtföljs av huvudvärk, illamående, kräkningar.

Hos kvinnor med huddermatit observeras en reaktion på ultraviolett strålning.

De viktigaste faktorer som orsakar utslag av utslag hos barn:

 • matallergi;
 • användning av vissa mediciner
 • reaktion på livsmedelsblandningar;
 • störningar i rationen hos en ammande mamma
 • luftförorening
 • ohälsosam arv.

Hos vuxna orsakar de allergier:

Hur bli av med allergisk hudutslag?
 • även livsmedelsprodukter och läkemedel;
 • livsmedelstillsatser och konserveringsmedel;
 • kosmetika;
 • pollen av växter;
 • närvaro av djur
 • hushålls kemiska varor;
 • ämnen som kommer in i syntetiska tyger och hushållstillbehör.

Hos vuxna och barn kan utslag orsaka insektsbett.

Behandling av hudutslag hos barn

För att bli av med hudreaktion hos en nyfödd måste vuxna analysera varför barnet blir irriterat, analysera sin reaktion på vissa typer av mat och ta bort allergenet från kosten. Om det visar sig att kontakten allergen, ta sedan bort den från barnet.

För att föreslå att dermatit har uppstått på grund av kontakt med irriterande kan lokalisering av utslag ske. Till exempel hälls papper ut på bebisens kinder på de ställen där de kommer i kontakt med locket eller dykt upp på en mild nacke.

Hur bli av med allergisk hudutslag?

Även om föremålet sys av naturlig vävnad, kan allergier orsaka att färgämnet används för färgning, nylonråden av dekoration etc.

För att eliminera symtomen på allergier, föreskrivs barn antihistaminer – anvisningarna anger hur länge de används: “Bepanten”, “Fenistil” för oral och yttre användning, “Gestan”.

Om de karaktäristiska symtomen har uppstått efter ett tag efter att ha ätit, är det tillrådligt att rengöra tarmarna: sätt emmen till barnet eller ge honom “Smecta”.

Hudreaktioner hos barn hjälper till att ta bort medel från traditionell medicin. Mycket små barn rekommenderas att bada i en svag manganlösning – det torkar upp de inflammerade korstarna – och svängen. Hud kan smutsas med babykräm eller kokt vegetabilisk olja.

Om folkmedicin inte är betrodd, kan du köpa babyoljor i apoteket.

För att snabbt rengöra allergenens kropp kan du ge barnet te med fänkål.

Efter att ha fyllt 2 månaders ålder kan tusensköna, ekbark och morwort användas för att behandla allergisk dermatit. Kamomill och ekbark med extern applikation har antiinflammatorisk effekt, främjar regenerering av inflammerad hud. Dekoktioner av kamomill och modermår när de används inuti är lugnande.

Från 6 månader kan utbredningen av folkmedicin för behandling av allergier utökas.

Allergiska utslag hos vuxna

För att behandla allergisk hudutslag i ansiktet på en vuxen kan du inte bara använda läkemedel och folkmedicin, utan också kosmetiska produkter.

Direkt algoritmen för behandling av dermatit på vuxnas ansikte skiljer sig inte från barns ansikte:

Hur bli av med allergisk hudutslag?
 • Med hjälp av introspektion detekteras ett allergen;
 • Försök att begränsa kontakten med det eller helt eliminera det. Om kontakt inte kan elimineras, används skyddsåtgärder.
 • De behandlar foci av inflammation.

Rengöring av toxiner som orsakar allergisk reaktion hos vuxna kan göras med vitt och aktivt kol, atoxyl. Sortimentet av antihistaminer är mycket brett: det innehåller läkemedel som orsakar en skadlig lugnande effekt, till exempel, “Tavegil”, “Difenhydramin”, “Suprastin”.

Dessa droger i kroppen ackumuleras inte och har en kortvarig terapeutisk effekt, men snabbt lindrar ödem och det resulterande utslaget.

Moderna antihistaminer är lättare, inte beroendeframkallande. Dessa inkluderar “Claritin”, “Fenistil”, “Tsetrin”.

Vuxna löser samtidigt problem, hur man tar bort allergiska manifestationer och hur man snabbt blir av med allergisk hudutslag i ansiktet, vilket orsakar en signifikant kosmetisk defekt.

De hjälper till att ta bort manifestationer av svår huddermatit salvor och geler med antihistamin effekt, till exempel, “Panthenol”, “Advantan, “Flutsinar”, “Elokim”.

Hur bli av med allergisk hudutslag?

Effektiviteten av vissa antiinflammatoriska läkemedel av yttre åtgärder säkerställer att hormoner kvarhålls i dem.

Till exempel är huvudkomponenten av hydrokortisonsalva och tridermkräm kortikosteroider.

Från kosmetiska produkter med antiinflammatoriska ändamål, använd aloe vera gel, gurka lotion, rosevatten.

Ta bort irritation i ansiktet med hjälp av masker, gjorda enligt recept av folkläkare.

De mest effektiva maskerna är:

 • puré från råpotatis blandad med äggvita;
 • puré från rå gurka med grädde och aloejuice.
Hur bli av med allergisk hudutslag?

Accelerera regenerering av huden genom att tvätta med en tur, kamomill, calendula, salvia, kål saltlösning.

Vid behandling av allergisk hudutslag i ansiktet bör beaktas: allergiska reaktioner kan uppstå på droger från allergier eller folkmedicin.

Det är önskvärt att utöva terapeutiska effekter under medicinsk övervakning, särskilt om utslaget har uppträtt i barnet.

Allergier hos barn i framtiden kan orsaka allvarliga sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, lungorna, övre luftvägarna, njurarna och leveren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 3