Liten livmoder: hur man blir gravid och bär ett barn? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Liten livmoder: hur man blir gravid och bär ett barn?

En kvinna lär sig att hon har ett litet livmoder, vanligtvis efter gynekologisk undersökning eller ultraljud. Några först möter en sådan diagnos endast under graviditeten. Ibland är livmoderns storlek något mindre än normen, men i ett antal fall kan de också lägga en ganska konkret slutsats: hypoplasi, aplasi, infantilism. Läkaren kan skrämma patienten och säga att hon inte kommer att kunna bli gravid och bära barnet.

Men många kvinnor med denna patologi ger säkert barn till barn. En viktig roll i detta spelas av adekvat hormonbehandling. En sådan slutsats kan innebära både en subjektiv bedömning och en patologi som leder till missfall.

Orsaker som leder till bildandet av ett litet livmoder

Liten livmoder: hur man blir gravid och bär ett barn?

Normen för de kroppsdimensioner i Gynecology: längd 7,8 cm, bredd 5,4 cm, 2-3 cm tjock myometrium, cervix 2,5 cm Detta medeltal längd parametrar att läkare tar en standard .. Kvinnan har dock också ett normalt fungerande organ med andra storlekar.

Det kan vara små, medelstora eller stora, men utan patologier i struktur och arbete. Små storlekar finns ofta i tunna och miniatyrka kvinnor. Detta beror på typen av fysik, uppsättning, fysiologi.

Hur man blir gravid med ett patologiskt litet livmoder, om kroppen inte kan utföra sin huvudsakliga funktion - att bära ett barn?

Om den omfattande undersökningen verkligen har bekräftat en allvarlig sjukdom som hindrar graviditet, gör de ofta följande diagnoser:

  • Hypoplasi är en otillräcklig utveckling i storlek. Villkoren åtföljs av underutveckling av andra sexuella organ, hormonell obalans;
  • Aplasia - storleken hos ett organ i en vuxen kvinna är densamma som en nyfödd tjej (högst 3 cm);
  • Infantilism - storleken överstiger inte 5,5 cm.

Förutom onormalt liten kropp, som regel, det finns andra sjukdomar symtom: oregelbunden menstruationscykel eller ingen menstruation, men om de är närvarande, är det ganska smärtsamt, det finns en svag libido, svårigheter att bli gravid eller bära ett barn.

Brott i bildandet av reproduktionssystemet sker antingen i prenatalperioden eller under puberteten. Om en kvinna under graviditeten drabbats av en smittsam sjukdom, hade en hormonell obalans, vitaminbrist lidit eller genomgått andra ogynnsamma faktorer, betyder det att fostret kan ha utvecklingsstörning, inklusive reproduktionssystemet avvikelser.

Hos ungdomar, kan patologi uppträda i bakgrunden sjukdomar (infektiös och viral, urin systemkrav), otillräcklig eller dålig nutrition, vitaminbrist, fysisk utmattning, hårt arbete eller stress.

Om kroppens lilla storlek inte är en fysiologisk egenskap hos kroppen, åtföljs detta tillstånd av andra sjukdomar som i komplexet gör barnets bär omöjligt. Om det finns en hormonell obalans, en patologi av rören eller nackstrukturen, blir graviditeten problematisk.

Diagnos av "lilla livmodern": Är det möjligt för en kvinna att framgångsrikt bli gravid?

Om det tillsammans med patologi identifieras andra brott mot reproduktionssystemet, är det nödvändigt att förbereda barnets planering på ett speciellt sätt. Ofta innebär sådan utbildning inte radikala åtgärder.

Liten livmoder: hur man blir gravid och bär ett barn?

För att öka blodcirkulationen, främja tillväxten av livmoderpitel, kan ordinera gynekologisk massage och ett antal fysioterapiprocedurer. Men oftast används hormonbehandling.

Det är värt att notera att denna åtgärd är mycket effektiv och många kan bli gravida redan i den första och nästa cykeln efter avskaffandet av orala preventivmedel.

Hormonberedningar i kombination med andra åtgärder bidrar till ökningen av könsorganets storlek. Men till exempel med hypoplasi behövs en omfattande undersökning, eftersom sjukdomen ofta åtföljs av andra sjukdomar, vilket är en kontraindikation för att ta hormonella läkemedel.

Det är möjligt att tänka ett barn även efter vitaminterapi. Det är nödvändigt att bara dricka en kurs av ett komplex av vitaminer och mineraler för att balansera kosten för att rätta dagens regim.

Vad ska man göra om ett litet livmoder är diagnostiserat

Som redan nämnts påverkas utvecklingen av denna kropp av hormoner. Dessutom kan ökningen ske med regelbunden sexuell aktivitet. Den främsta orsaken till hypoplasi är hormonell obalans, vilket innebär att behandlingen kommer att associeras med korrigering av den hormonella bakgrunden. Behandling av ett litet livmoder med denna metod, som regel, tar ganska lång tid.

Olika fysioterapeutiska förfaranden syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen. Eliminera överträdelsen kan ske med elektrisk stöt. Gynekologisk massage visas också, som består i aktiv stimulering av reproduktionsorganen. Behandling av en liten livmoder kan inte göra utan ett komplex av vitaminer och mineraler.

När det gäller folkmetoder är det mest populära receptet med lera. Det kan köpas på apotek. Lera odlas med vatten till krämens tillstånd och applicerar ett tjockt lager på underlivet. Sedan läggs en bit matfilm eller cellofan överst.

En sådan märklig komprimering hålls i ca 2 timmar och tvättas sedan av med rinnande vatten. Procedurer bör göras dagligen, varje gång man använder färsk lera. Traditionella behandlingsmetoder kompletterar den grundläggande terapin som ordinerats av en läkare.

Liten livmoder under graviditeten: vad betyder det

Liten livmoder: hur man blir gravid och bär ett barn?

Efter diagnosen görs måste du genomgå ultraljud för att bekräfta det. Det är värt att notera att lilla livmodern och graviditeten ofta är helt kompatibla tillstånd. Dessutom lär många damer om detta fenomen redan under graviditetsperioden.

Som regel växer livmodern med fostret när uttrycket ökar. Detta främjas av hormoner som aktivt produceras av den kvinnliga kroppen vid denna tidpunkt. Det är dock möjligt att ytterligare hormonella preparat måste tas i tillägg.

De främsta orsakerna till svårigheter med att dra, detta är en brist på hormoner, ett tunt lös myometrium, en kort nacke och andra sjukdomar i reproduktionssystemet. Konsekvenserna av sådana villkor är: missfall, för tidig födsel, svag arbetsaktivitet, obekvämt öppning av livmoderhalsen. Moderna metoder för att hantera graviditeten minskar emellertid väsentligt de negativa riskerna.

Efter leveransen kommer orgelen att ta sina tidigare dimensioner, och det kan hända att patologin försvinner utan spår. Dessutom elimineras ibland andra störningar i utvecklingen av reproduktionssystemet, exempelvis böjning av rören.

De verkliga svårigheterna uppstår med ett mycket litet och dåligt utvecklat livmoder. Och med aplasi blir graviditeten naturligtvis nästan omöjlig. Men även i sådana situationer är reproduktiv teknik mycket effektiv för att hjälpa en kvinna att bli en mamma.

Kvinnans livmoder är mindre än graviditetsåldern

På gynnsam hysande bedöms av flera parametrar :. mängden fostervatten, storleken på frukten, dess presentation, mängden av frukter och så vidare höjd stående botten (nämligen är denna parameter beaktas under graviditet) kan variera avsevärt från fall till fall, t ex i stora damer som har en bred bassäng, denna indikator är mindre än normen, och hos kvinnor med smalare - mer.

Detta observeras under följande förhållanden:

Liten livmoder: hur man blir gravid och bär ett barn?
  •          Fördröjning av intrauterin utveckling
  • Ättiksyra;
  • Tidsgränsen är fel inställd;
  • Skrå eller tvärgående presentation av barnet i livmodern;
  • Anatomiska egenskaper hos moderns kropp (brett bassäng).

Om en liten livmoder diagnostiseras under graviditeten, var inte panik. För att ta reda på funktionerna utförs ultraljud. Vid behov föreskrivs kardiotokografi och dopplerometri.

Felmatchningen av bottenhöjden inom 3-4 cm anses inte som en avvikelse från normen, i synnerhet om en signifikant ökning är märkbar med tidigare mätningar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

57 + = 63