Når skal barnet si de første ordene? | pangudownloads.com
Jeg er mor!

Når skal barnet si de første ordene?

Nesten alle unge foreldre er interessert i spørsmålet om hvordan små barn begynner å snakke. De er ivrige etter å høre de etterlengtede ordene: "mor"Og"pappa".

Når skal barnet si de første ordene?

Noen ganger foreldre tror at en forsinkelse på språkutvikling følger på grunn av mental retardasjon, selv om ungen munter og morsom å mestre det omkringliggende området, bare setter seg ned og begynner å krype, det er bare ikke i en hast for å snakke.

Du trenger ikke å gripe barnet i en armfulle og løpe til en konsultasjon med defektologer. Enkelte rammer - på dette tidspunktet barnet har å si dette, men på den tiden det - eksisterer ikke.

Hvis til 1,5 år barnet bevisst ytrer noen ord, og kan selv gjøre en kort setning, bør det ikke bekymre deg, selv om hans kolleger har allerede lest poesi. Barn utvikler seg individuelt. 

Innflytelsen av temperament på utviklingen av tale

Alderen når et barn begynner å snakke, avhenger av hans karakter og temperament. Forgjeves tror foreldrene at karakteren er dannet med alder - den legges i prenatalperioden. 

Det er gjennomtenkte babyer. De spiller lenge i et hjørne, vender seg til objekter, noe er tydelig babbling. De begynner å kommunisere før.

Bully og fidget aktivt å utforske området rundt, prøve alle smak og berøring. De har ikke tid til å prate. Det er lettere å nå ut til sine favoritt elementer som trengs i øyeblikket, og gripe ham, enn å prøve å spørre, og deres vokabular er begrenset til å rope og skrike, for å uttrykke harme eller glede.

Dikosyllabiske ord i deres ordforråd virker sent, i år til 2, hvis et år fra dem kan noe høres, vil det bare være "bang""pow"Og noe sånt.

Mer rastløs av natur, gutter er roligere enn jenter. Derfor pleide flertallet av jentene å mestre kunnskapskunsten før. 

De første bevisste agukanyami-barna svarer på voksne. Jo flere voksne legger merke til babyen, jo raskere snakker han.

Men paradoksalet er at det vil skje, hvis det ikke er for mye oppmerksomhet. 

Det dyreste ordet

I mange barn - nesten 40% - det første ordet: "mor". Barnet lærer å uttale ordene etter at de andre stadiene av taleutvikling passerer: babble, agukanie, imitasjon av voksne. Den første "mor"Ofte viser seg ubevisst, og består av kombinasjoner av lyder.

Selve ordet barn kan uttale seg fra 6-7 måneder, og ringe sin mor målrettet - bare i løpet av året.

Ofte uttaler barna bevisst ord som de betyr en bevisst handling, for eksempel "gi". 

Første gang å si "mor" kan et barn bli hjulpet.

For å gjøre dette bør du:

 • Ved dialog hele tiden for å lyde handlingene: mamma har gått, mamma gjør, mamma setter på
 • Hjelp til å utvikle læringsspill, for eksempel skjule og søke. Du må gjemme seg bak hendene og spørre: "Og hvem er dette? Mamma?"
 • Jo mer du kommuniserer med barnet, desto mer leser du bøker til ham, jo ​​tidligere vil han lære å uttrykke sine tanker i ord.

For å hjelpe barnet til å snakke de første ordene, må du snakke oftere med ham og prøve å tvinge dem til å uttrykke sine ønsker med tale. 

Det er ikke nok bare å lære å snakke - du må lære å snakke riktig

Når skal barnet si de første ordene?

Et ett år gammelt barn forstår allerede handlingene, vet hvordan du finner leker, oppfyller forespørsler fra voksne. Når barnet lærte å bevisst si "mor"Og"pappa"For å bestemme talen til resten av familiemedlemmer, å gjenkjenne dyr og etterligne lydene de lager, er det på tide å lære ham å snakke med setninger.

På dette tidspunktet må du nøye analysere hvordan du kommuniserer med babyen, og du kan endre kommunikasjonsmåten.

I første omgang vil du slutte å lespe. Kid ubevisst uttaler ord som foreldre henvende seg til ham, og for å lære på nytt senere er mye vanskeligere. Vant til det faktum at andre er stadig mispronounced ord, vil han ikke forstå hva som var ønsket av ham, vil det være stengt, og kan helt slutte å snakke.

Når et barn allerede begynner å snakke med setninger, må man forsøke å lage klare setninger fra flere ord når man kommuniserer med ham uten å komplisere taletallene.

Det er allerede mulig å begynne å huske versene - la barnet først snakke bare det siste ordet, så en hel linje fra hans favorittdikt. 

Noen teoretikere anbefaler å begrense kommunikasjonen av barn med de slektninger som gag, stutter og så videre. Hva skal foreldre gjøre som har slike mangler? På tidspunktet for taleformasjonen, gi barnet en tydelig voksen? Selvfølgelig ikke!

Foreldre må følge deres artikulasjon mer nøye, og deretter blir talenes uregelmessighet mindre synlig. Så snart barnet fyller 3 år, må han bli tatt til en talesperapeut, hvor han vil jobbe med foreldrene sine.

Øvelser for hjemmekurs i lekeform vil hjelpe barnet til å takle vanskelige lyder, og noen ganger rette talefeil hos foreldrene.

Det skjer at brusk er forårsaket av taleapparatets patologi: en kort frenum eller en feil bit. I en tidlig alder kan alt dette korrigeres. 

SOS - trenger legehjelp

Hvorfor begynner barn noen ganger å snakke sent?

Forsinkelsen i tale avhenger av mange faktorer, og noen av dem forklares av helsetilstanden:

 • Hvis hvert barns ønske er planlagt før han selv kan uttrykke det, har han ikke behov for å formulere tale;
 • Arvelig faktor. Foreldre begynte å snakke sent. Før du begynner å bekymre deg, hvorfor babyen er stille, er det verdt å spørre dine egne foreldre hvis de har møtt lignende problemer?
 • I familien er voksne stille og utveksler sjeldne setninger. Sannsynligvis vil deres arving tale sent;
 • Gutten uttrer uforståelige lyder, og kan ikke uttale enkle korte ord. Han kan ha hørselsproblemer;
 • Kiden uttalt allerede separate stavelser, men så ble syk av sykdom og tømt;
 • Forsinkelse i tale kan skyldes skader av forskjellig art, inkludert generiske;
 • De skremte barnet. Han flinches fra høye lyder, ofte gråter, er redd for å bli i mørket, vender seg bort når han nærmer seg. 

Forsinket tale, forårsaket av en forsinkelse i generell utvikling, oppdages oftest av barnelege under rutinemessig undersøkelse. 

Når skal barnet si de første ordene?

Hvordan kan foreldre forstå at det er problemer med utviklingen av tale?

 • til 8-9 måneder starter ikke barnet "babble";
 • til 1,5 år gjentar ikke monosyllabic "gi"Og"", Skriker bare;
 • til 2 år forsøker ikke å fylle opp ordforrådet, er begrenset til noen ord;
 • når et 3 år gammelt barn nesten ikke kan forstå sine slektninger, gis det nesten ikke om hva han vil si. 

Hvis et barn har disse tegnene, trenger han hjelp fra en spesialist. Jo før korreksjonen begynner, jo raskere blir problemet overvunnet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =