Trenger jeg å ta Prednisolon til gravide?

Legemidlet “Prednisolon” – hormon, glukokortikoid, er en syntetisk analog av det naturlige hormonet. Legemidlet kan brukes lokalt og systematisk.

Trenger jeg å ta Prednisolon til gravide?

Det er et hvitt eller gult pulver uten lukt, praktisk talt uoppløselig i vann. Forbindelser dannes med metanol, dioksan, kloroform.

I systemisk tilførsel påvirker metabolismen: vann, protein, salt, – forbedrer blodglukosenivåer, øker absorpsjonen av natrium, vann fordøyelighet, fremmer proteinnedbrytingen.

Legemidlet: anti-allergisk, anti-inflammatorisk, antitoksisk og anti-sjokk. Takket være dette brede spekteret har det funnet søknad i mange grener av medisin.

Bruk av “prednison” i svangerskapet

Bruk av legemidlet under svangerskapet bør bare foreskrives av legen, som sammenligner risikoen for bruk av legemidlet med mulige effekter det kan ha på utviklingen av fosteret.

Indikasjonene for forskrivning av legemidlet i denne kritiske perioden kan være som følger:

 • Høy risiko for opphør av graviditet i 2. trimester og tidlig fødsel i 3. trimester. Mottak av glukokortikoider i dette tilfellet forårsaker modning av overflateaktivt middel – et stoff som gir funksjonene av respirasjon av fosteret;
 • Med en sjelden patologi hos kvinner – hyperandrogeni. Under denne tilstanden produserer binyrene og eggstokken kvinner en økt mengde androgener – mannlige kjønnshormoner. I dette tilfellet øker uterusens tone, noe som medfører økt risiko for ikke å ha på seg.

Hvis mannfosteret øker, øker ubalansen – hormonet begynner å fungere i fremtiden baby siden dannelsen av sitt reproduktive system – fra begynnelsen av andre trimester. “Prednisolon” blokkerer produksjonen av androgener. Tilstanden overvåkes av en spesiell prednisontest – i graviditeten bestemmes androgennivået ved å bruke en dråpe urin til teststrimmelen;

 • Hvis historien en kvinne har sykdommen – slik som systemisk lupus erythematosus – eller astma, hepatitt, antifosfolipid syndrom, kan kroppen reagerer på graviditet autoimmun reaksjon. Som et resultat av dette vil frukten bli oppfattet som et fremmedlegeme, og begynner å produsere antistoffer dertil som bidrar til avvisningen.
  Hvordan kaste dukkehår

oppnevne “Prednisolon” kan oppstå i tilfelle alvorlige giftige eller sjokksituasjoner. Engangsbruk kan kreves dersom antihistaminer ikke er effektive eller hvis det er nødvendig med akutt legehjelp.

Konsekvenser av graviditet med Prednisolon

Med et viktig behov, bruk “Prednisolon” har bare en kontraindikasjon – individuell intoleranse. Det er sjelden nok. Engangs bruk har sjelden en uønsket bivirkning.

Ved systemisk bruk er bivirkninger:

Trenger jeg å ta Prednisolon til gravide?
 • vektøkning;
 • nyreinsuffisiens
 • brudd på menstruasjonssyklusen;
 • undertrykkelse av vekst hos barn;
 • forstyrrelse av hematopoietisk system;
 • muskel svakhet;
 • myopati;
 • erosive lesjoner i mage-tarmkanalen;
 • psykiske lidelser;
 • ulike hudreaksjoner og mye mer.

En kompetent avtale og beregning av dosering reduserer individuelt forekomsten av bivirkninger, men tar selvstendig “Prednisolon”, spesielt en lang periode, er ekstremt farlig.

I klinisk praksis beskrev utnevnelsen av stoffet forekomsten av placentainsuffisiens, fødselen av en baby med undervekt. Imidlertid er slike observasjoner sjeldne.

Under graviditet “Prednisolon” bidrar til å bære frukt og gå på naturlig fødsel til kvinner som har anamnese som har autoimmune sykdommer, revmatisme, polyvalente allergier og mange andre organiske og systemiske sykdommer.

Imidlertid anses langvarig bruk av stoffet uønsket – det påvirker fostrets dannelse negativt. Det ble notert at risikoen for underutvikling av urinsystemet, “Hare’s lip” og “Wolf munn”, dysfunksjon av binyrene, og forsinket føtal vekst.

Med introduksjonen av lave doser av legemidlet var det ingen negative konsekvenser fra adopsjon av foster i dannelsen av organiske systemer og en forsinkelse i den psykofysiske utviklingen av det allerede fødte spedbarnet.

Prednisolon-glukosetoleranse test bidrar også til å identifisere muligheten for diabetes hos gravide og i tide for å forhindre denne tilstanden. Testen utføres hos kvinner som allerede har hatt misdannelser på grunn av organiske problemer i sen graviditet.

  Årsaker til en falsk positiv graviditetstest: hvorfor kan de lyve?

Legemidlet er tatt 10 timer før prøven tas, og igjen, på undersøkelsesdagen, 2 timer før innføring av glukose i kroppen. Hvis glykemien på en time overstiger 11,10 mmol / l, blir diabetes bekreftet. dose “Prednisolon” avhenger av vekten av motivet – opp til 80 kg det er ca 10 mg, over 80 kg det økes til 12,5 mg.

Prednisolon og Graviditetsplanlegging

Når du planlegger unnfangelse, er stoffet foreskrevet i flere tilfeller. Hvis en kvinne ikke har nok kvinnelige hormoner, og ønsket tilstand ikke kan oppstå på grunn av ubalanse i hormonell bakgrunn.

Trenger jeg å ta Prednisolon til gravide?

Når en kvinne har vanlige miskramper og trenger å senke kroppens immunitet for å stoppe produksjon av antistoffer i fremtiden.

I tilfeller der ingen barn, er alder fortsatt ung nok til å bli gravid, men det viste seg reproduktive system patologi som krever kirurgisk inngrep – som raskt utvikle fibroids eller adenomyom, akselererer muligheten for graviditet kvinner, til å fortsette å gjennomføre operasjonen for å fjerne livmor – hysterektomi.

Hvis det er alvorlige bivirkninger forbundet med endringer i ytelsen til organiske systemer, hud- eller respiratoriske manifestasjoner, blir stoffet straks trukket tilbake. Ved vektøkning anses avbestilling som valgfri. Når behandlingsforløpet er over, oppstår vekttap naturlig uten at det utpekes et spesielt kosthold og kosttiltak.

Doseringsformer av legemidlet og dets bruk

Gravide kvinner kan bli foreskrevet “Prednisolon” i hvilken som helst form, avhengig av hensiktsmessigheten og diagnosen.

Legemidlet fremstilles i form av tabletter med en dose på 1,5 og 20 mg. Det er også en form for injeksjon – ampuller med en oppløsning på 30 og 25 mg for intravenøs og intramuskulær injeksjon, øyedråper – 0,5% salve til lokal bruk.

  Indikasjoner for bruk av lidokain under graviditet

Hvis behandlingsforløpet er langt, brukes tabletter – doseringen velges individuelt. Å ta medisiner kreves på strengt definerte timer under måltider, uten å skifte tid med mer enn 30 minutter – dette er ekstremt viktig.

Ved force majeure og engangsbruk, injiseres dosen.

Salver som inneholder prednisolon som komponent anses ikke for å være et middel for sterk eksponering, så hvis en kvinne brukte stoffet før graviditet for å behandle eksem eller psoriasis, anses kanselleringen ikke for å være obligatorisk.

Men hudområder som kommer i kontakt med stoffet bør være begrenset, og hvis det er mulighet for substitusjon med et annet legemiddel, bør det tas hensyn til det. Terapeutiske kurs utføres i en kort stund, og avbryter gradvis oppløsningen når den ønskede effekten oppnås.

Øyedråper brukes med forsiktighet – fra konjunktivhulen blir det aktive stoffet absorbert i blodet og går inn i morkaken ved hjelp av hematogene og lymfogene veier.

Trenger jeg å ta Prednisolon til gravide?

Ofte må en gravid kvinne møte prednisolon som en bestanddel “Terzhinan”. Disse vaginaltabletter er utstyrt med 2 betingelser for behandling av bakteriell vaginose, og mange studier har vist at den virker lokalt i blodet av stoffet er ikke absorberes, og dermed ingen negative effekter på fosteret har ikke.

Kvinner som ble foreskrevet et legemiddel i planlegging av graviditet og under det på forskjellige tidspunkter, fødte sunne barn. Hvis legen anser at søknaden er nødvendig, er det uønsket å se bort fra instruksjonene.

Hovedmålet under graviditeten er å ta ut en sunn baby og føde til rett tid. Ingen uten et bevisst behov for å foreskrive et så alvorlig hormonalt middel, som “Prednisolon”, vil det ikke.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector