Kecantikan dan kesihatan

Adakah mungkin bulu mata warna profesional di rumah?

Pada musim panas, memakai solek setiap hari adalah membebankan. Sangat melelahkan kawalan solek, kerana sepanjang masa anda perlu menonton berenang tinta dari peluh atau tidak. Adakah mungkin untuk melelapkan bulu mata dengan cat yang tidak terhingga, seperti rambut, supaya tidak memikirkan setiap minit penampilan anda, sebagai contoh, di pantai? Atau adakah cukup untuk mengasingkan garisan ciliary dengan dakwat tebal kalis air, dan ia akan berlangsung sepanjang hari, atau mungkin petang?

Berbahaya dan manfaat kosmetik

Lebih banyak bahan pengawet dan oksidan dalam kosmetik, semakin berbahaya.

Sebagai contoh, mastik sintetik, rambut menyelubungi, mesti termasuk dalam maskara kalis air. Mereka, dengan penggunaan dadah yang kerap, kering, menjadi rapuh, mendapat tidur yang cukup. Juga dalam ejen pewarna tahan air sering terkandung: timerazole, nikel, kromium.

Sekiranya anda tidak tahu cara menyikat bulu mata dengan dakwat dengan betul, maka semua bahan ini bertindak balas dengan kulit, diserap, disebarkan oleh aliran darah ke seluruh badan, disimpan di dalam hati.

Mereka bukan sahaja dalam kosmetik yang berterusan, tetapi juga dalam pengilat kuku, bahan kimia isi rumah. Biarkan pengumpulan pergi melalui dos mikro, tetapi jumlahnya secara beransur-ansur meningkat. Adakah mungkin untuk pewarna bulu mata dengan cat berterusan, dan adakah ia berbahaya? Ia juga mengandungi bahan-bahan berbahaya, seperti maskara kalis air, tetapi ia hanya aktif sehingga produk kering sepenuhnya.

Di samping itu, mengetahui cara melelehkan bulu mata dengan cat, sekali memohon bahan aktif, dan 2-3 bulan untuk mengulangi prosedur yang anda tidak boleh fikirkan. Iaitu, kesan berbahaya pada tubuh adalah minimum.

Di rumah, anda boleh menekankan garisan ciliary dengan basma – ubat semulajadi, dan kemudian mereka tidak akan kehilangan kelembutan mereka dan tidak akan “Tuangkan”.

Pewarnaan bulu mata

Untuk meletakkan kos cat bukti atau berdiri apabila anda tahu bagaimana untuk melukis bulu mata dengan betul. Tidak menguasai operasi mudah, tidak disarankan untuk pergi ke prosedur yang kompleks.

Ia hanya kelihatan bahawa anda boleh pewarna mata anda dalam masa 2-3 minit.

Sekiranya anda mahu menyerlahkannya, buat garis silier lebih padat, kelihatan ekspresif, anda perlu mengetahui beberapa rahsia:

 1. Pertama, rambut degreased. Untuk ini, terdapat tonik khas untuk mata. Sekiranya garisan ciliary jarang berlaku, ia perlu dibersihkan;
 2. Maskara mula-mula digunakan pada kelopak mata bawah. Berus diadakan secara menegak, dan hanya kelebihannya digunakan;
 3. Sungguhpun sili yang lebih rendah sihat, ia tidak diinginkan untuk mengambil serviks atas. Anda akan tergesa-gesa, dan rambut akan tetap bersama;
 4. Untuk melukis bulu mata atas dengan berus diperlukan dengan isyarat yang yakin, jika tidak, ia tidak akan berfungsi dengan sama rata. Berus dipegang secara mendatar. Mulailah dengan bahagian tengah garisan ciliary, kemudian pergi ke bahagian dalam. Ke sudut luar abad ini, mereka mula terakhir.

Bergantung pada jenis bulu mata yang anda ingin dapatkan, gunakan teknik khas.

Jika impian anda adalah anak panah yang panjang, maka apabila memohon maskara, bulu mata menghulurkan dari akar ke petua.

Adakah anda mahu mendapatkan rupa wayang yang naif?

Sekiranya anda memulakan berus dengan maskara untuk kelopak mata atas, bengkok akan menjadi maksimum. Penglihatan Kucing akan membantu mencipta kaedah berikut: berus tidak dibimbing sepanjang pertumbuhan rambut, tetapi dari pusat kelopak mata ke kuil-kuil.

Anda boleh membesarkan mata secara visual, hanya ada bulu mata atas untuk cat.

Anda perlu memilih maskara kualiti yang baik dan memberikan solekan untuk mata lebih daripada 2-3 minit. Maskara tidak boleh runtuh, kabur dan keluar di luar garisan ciliary.

Permohonan salutan

Jika keputusan dibuat, pewarna bulu mata anda di rumah dengan cat berterusan, anda perlu memilih produk yang betul. Ini tidak boleh menjadi pewarna rambut – sebaliknya rambut pada kelopak mata perlu dipulihkan untuk masa yang lama. Dan kulit halus boleh mula mengupas selepas bersentuhan dengan cat yang agresif.

Sebelum memohon pewarna, adalah perlu untuk membuat ujian di bahagian dalam pergelangan tangan untuk mencegah berlakunya tindak balas alahan.

Kedai menawarkan pelbagai warna agen, mengikut jenis dan warna. Warna bulu mata tidak boleh menjadi lebih gelap daripada warna rambut lebih daripada 2 nada.

Ia perlu disediakan:

 • sebuah bekas untuk mencairkan pewarna – kaca atau seramik;
 • swab kapas;
 • berus dari bangkai yang perlu dibasuh dengan baik;
 • roda kapas;
 • sarung tangan getah;
 • krim berminyak untuk melindungi kulit;
 • cermin pembesar.

Pastikan untuk menjaga sumber cahaya yang baik.

Jika anda perlu menjalankan prosedur itu sendiri, maka anda perlu memohon cat kepada setiap mata secara berasingan.

Ubat ini diencerkan mengikut arahan.

Kebanyakan cat disediakan seperti ini:

 1. 2 mm pewarna dicampur dengan emulsi atau hydroperitol. Pertama, campuran akan menjadi ringan. Tetapi ia sepatutnya – cat akan menjadi gelap pada bulu mata;
 2. pada kulit kelopak mata menyebabkan krim berminyak. Di bawah bulu mata bawah diletakkan pad kapas;
 3. pewarna digunakan dengan berus. Sehingga ia tidak memukul mata, kelopak mata dekat;
 4. siram cat berlebihan selepas 15 minit dengan air mengalir;
 5. dengan bantuan khusus yang tidak dapat dilupakan bermakna masalah bagaimana melukis bulu mata pendek diselesaikan. Adalah sukar untuk memprosesnya dengan dakwat.

Adakah mungkin untuk mencelupkan bulu mata bulu mata? Basma adalah cat semulajadi, ia tidak mengandungi logam berat dan bahan kimia yang terkumpul di dalam badan. Ia tidak membakar rambut garisan ciliary, tetapi menguatkannya.

Cat Basma disediakan dengan cara ini:

 • hitam: 2 bahagian basma / 1 inai;
 • chestnut atau coklat: 1/1.

Jika anda ingin mendapatkan coklat gelap, kemudian cat, dicairkan 1/1, tambah kopi tanah. Aditif ini membantu mengelakkan naungan kehijauan dan warna hitam radikal.

Buat lebih banyak warna coklat tepu coklat atau coklat terang dengan bantuan chamomile. Atas asasnya, henna dibiakkan.

Prosedur pewarnaan dijalankan mengikut algoritma di atas, menggunakan kaedah berikut:

 1. Kepada basma menutupi rambut secara merata, beberapa titisan gliserin perlu ditambah ke pewarna;
 2. Jangan buru-buru, cuci produk dengan bulu mata. Kelopak mata itu dibasuh sehingga cat terhenti ke tanah cakera wadded;
 3. Tidak ada warna yang mencukupi – prosedur diulangi, naungan terlalu terang – jus lemon digunakan pada rambut.

Bulu mata pendek akibat basma akan kelihatan lebih panjang, membengkak, dan mungkin membesar. Ubat semulajadi ini mengandungi tanin yang mempunyai kesan yang baik terhadap struktur rambut.

The minus pewarna bulu mata hanya satu – adalah mustahil untuk meramalkan sekaligus hasil akhir. Ia bergantung kepada “Faktor manusia” – bagaimana untuk membahagikan cat, dan kualiti bulu mata pada masa ini.

Bulu bulu yang lemah lebih mudah diwarnakan, untuk mengubah warna rambut elastik perlu menghabiskan lebih banyak masa.

Pewarna kimia tidak disyorkan untuk digunakan lebih kerap daripada sekali dalam 2 bulan, basma boleh digunakan setiap bulan. Pada setiap hari make-up adalah mungkin untuk lulus cat secara berterusan – berterusan memudar dalam 3-5 bulan, tempoh maksimum basma pada bulu mata – 40-45 hari.

Ucapan cantik dan ekspresi ke mata cantik anda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Mariat 28.06.2024 at 10:54

  This was both informative and hilarious! For more details, click here: LEARN MORE. What’s your take?

 • Leave a Reply