Kecantikan dan kesihatan

Apa yang boleh dikatakan oleh mata anda?

Kemunculan sebahagian besarnya bergantung pada bagaimana mata kelihatan. Ia dianggap cantik, apabila mata besar, misteri – seksyen mata kucing. Ramai wanita, kebanyakannya penampilan Asia, pergi untuk menjalani pembedahan, supaya potongan mata yang sempit biasanya dijadikan Eropah.

Dengan jenis mata pun meneka. Operasi kosmetik membantu mengubah penampilan, tetapi wataknya tetap sama.

Contents

Apakah jenis mata dipotong?

Apa yang boleh dikatakan oleh mata anda?

Jenis-jenis bahagian mata bergantung pada paksi di mana mata terletak secara langsung.

Pemotongan klasik – sudut dalaman dan luaran terletak pada ketinggian yang sama.

Jika kelopak mata atas berat dan menutup mata ke iris, mata ini dipanggil almond berbentuk. Mata sedemikian dalam banyak kes coklat atau hitam.

Potongan Eropah – sudut dalaman di luar.

Injap Timur – di atas terdapat sudut luar. Pandangan Asia – jika sudut kecenderungan adalah 10-12º. Mata seperti biasanya tirus ke sudut luar, mereka dipanggil slant.

Sangat jarang ada mata dengan irisan lobed, apabila sudut dalamnya adalah 10-12 darjah di atas sudut luar.

Ah, lihat ini!

Apa yang boleh dikatakan oleh mata anda?

Kedalaman pandangan bergantung bukan sahaja pada jenis mata, tetapi juga pada penempatan mereka.

Mata besar kebanyakannya membonjol, besar, kelopak mata menonjol di atas muka. Sukar untuk bersembunyi dari pandangan sedemikian, nampaknya seseorang sentiasa memerhati.

Orang yang mempunyai mata yang sangat tersembunyi di rongga mata seolah-olah cemberut dan tidak puas hati. Kening mengikat mata, dan, jika mereka tebal, memberi rupa kelebihan tambahan.

Wanita berkerut kehidupan lipatan abad ini, jika ia datang kepada mata.

Untuk membetulkan pemotongan mata sedemikian dengan bantuan make-up adalah sukar.

Pembedahan untuk mengubah bentuk mata

Apa yang boleh dikatakan oleh mata anda?

Tidak puas hati dengan rupa mereka pergi ke langkah kardinal – pembedahan kosmetik. Semasa campur tangan pembedahan, perubahan dalam hirisan mata, peningkatan dalam bentuk, penurunan kelopak mata yang menggantikan, pengangkatannya dilakukan. Dari mata Asia, anda boleh membuat Eropah dan begitu juga sebaliknya. Operasi ini dipanggil cantopexy. Kaki gagak tidak dikeluarkan daripadanya.

Kebanyakan operasi dilakukan untuk wanita yang beralih ke pembedahan plastik untuk melambatkan perubahan berkaitan dengan usia. Dengan umur, muka “Mengalir”, Sudut kelopak mata jatuh, kulit berkumpul menjadi lipatan.

Prosedur untuk menukar potongan dan potongan kulit pada kelopak mata dipilih oleh doktor dalam setiap kes secara individu.

Selalunya, dalam garis kelopak mata bahagian atas, hirisan sehingga 1 cm dibuat dalam lipatan kulit semula jadi dan di kawasan yang terhad ini dilakukan serentak “Potong” potong dan tarik lipatan.

Disebabkan lokasi semulajadi jahitan, ia tidak dapat dilihat, dan risiko komplikasi pasca operasi dikurangkan. Penembusan ke tendon – untuk memperbaikinya pada tisu tulang di sudut luar – juga berlaku melalui bahagian silang.

Operasi dilakukan di bawah anestesia am atau menggunakan anestesia tempatan – keputusan dibuat oleh pakar bedah bergantung kepada kerumitan kerja dan keadaan pesakit.

Selepas campur tangan pembedahan jenis ini, tempoh pemulihan diperlukan, kerana selepas pembedahan:

Apa yang boleh dikatakan oleh mata anda?
 1. pembalut yang dikeluarkan tidak lebih awal daripada 3 hari, dan sebelum itu, pastikan anda tinggal di hospital, di bawah pengawasan perubatan yang berterusan;
 2. Perban perlu diubah, lipit akan diproses;
 3. Bengkak berlangsung kira-kira sebulan, sesak boleh dilihat walaupun 3. Mereka pertama ungu, kemudian mencerahkan dan cacat bergabung dengan warna tisu di sekitarnya.

Apabila operasi untuk meningkatkan bentuk mata, perbezaan sebelum dan selepas pembedahan akan dapat dilihat dengan segera kerana kesan hilang sesak. Walau bagaimanapun, selepas 7-8 tahun perlu melakukan semula pembetulan – kelopak mata boleh kehilangan bentuk, nada lemah, mata mula kembali ke tempat yang ditetapkan oleh alam semula jadi.

Watak di mata

Wataknya boleh diakui dengan tepat “Dengan mata” hanya pada usia 42 hingga 45 tahun. Ia adalah pada masa ini bahawa seseorang dianggap akhirnya terbentuk.

Apa yang boleh dikatakan oleh mata anda?

Mata besar dengan bersinar meriah adalah wujud pada orang yang mempunyai kuasa atas orang lain – kadang-kadang bagi mereka yang tidak dapat dilihat.

Sifat yang halus memberikan mata berbentuk almond dengan bulu mata panjang lurus.

Jangan cuba untuk menahan tekanan orang yang mempunyai mata jenis Eropah dan bentuk besar yang ditutupi dengan kelopak mata atas yang berat. Kualiti kepimpinan mereka tidak dapat dinafikan.

Adalah sukar untuk mendapatkan orang dari keadaan damai dengan mata Asia dan dua kali ganda abad ini. Dengan berbuat demikian, mereka mempunyai ingatan tenacious dan keupayaan untuk memanipulasi orang lain.

Mata yang kecil dan menonjol mempunyai orang yang berani; Sempit, dengan iris yang membosankan – ditindas, malu-malu.

Mata besar, dengan sudut luaran, sering dijumpai pada orang-orang yang kuat secara fizikal yang mematuhi arahan.

Jangan berdiri di jalan dengan orang-orang yang mempunyai tindikan yang menusuk, mata bulat dengan tanduk menyempitkan tajam di kedua-dua belah pihak. Sapu jauh.

Apa pemotongan mata, warna dan bentuk – mustahil untuk dikatakan sekaligus. Otot-otot kelopak mata begitu mudah bergerak sehingga pandangannya hilang. Hanya iris yang dapat dilihat – murid tidak tetap. Orang seperti itu berbahaya – lebih baik untuk menjauhkan diri darinya.

Walaupun anda mengendalikan maklumat ini dengan humor, bersetuju dengan pembedahan hanya untuk menyembunyikan watak anda, ia tidak perlu.

Seperti setiap pembedahan, pembedahan kosmetik boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak menyenangkan, dan tidak semestinya kerana kesilapan perubatan.

Terdapat risiko jangkitan luka pasca operasi, penyepaduannya. Jahitan tidak selalu sembuh dengan cepat. Sebagai reaksi individu terhadap pembedahan, parut koloid mungkin berlaku. Di samping itu, penampilan baru tidak selalu menjustifikasikan jangkaan pesakit.

Oleh itu, sebelum memutuskan operasi sedemikian halus, adalah berfaedah untuk memikirkan akibatnya dan memilih klinik yang terbukti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Eeginl 11.03.2024 at 17:40

  brand atorvastatin 40mg generic lipitor 10mg lipitor 40mg cheap

 • Reply Rvenwm 09.04.2024 at 08:48

  order azithromycin 250mg pill – buy cheap generic ciplox ciprofloxacin 500mg pills

 • Reply Rnbhui 10.04.2024 at 23:39

  cleocin cost – oxytetracycline pills where to buy chloramphenicol without a prescription

 • Reply Wzbdha 12.04.2024 at 01:34

  buy stromectol for humans – cefaclor 500mg sale generic cefaclor 500mg

 • Reply Hudpel 14.04.2024 at 13:46

  generic albuterol 4mg – theophylline cost order theophylline online cheap

 • Reply Wbeszt 15.04.2024 at 01:31

  fda methylprednisolone – where can i buy azelastine azelastine 10 ml generic

 • Reply Fhpglz 17.04.2024 at 00:28

  clarinex usa – beclomethasone us albuterol inhalator canada

 • Leave a Reply