Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana untuk membuat lukisan badan di muka dan apa yang diperlukan untuk ini?

Seni tubuh (dari seni tubuh Inggeris – “seni tubuh“) – hari ini yang avant-garde seni popular, di mana objek utama seni sendiri menjadi tubuh manusia, dan kandungannya diturunkan dengan bantuan gerak isyarat, ekspresi muka, dan digunakan untuk perhiasan badan dan lukisan. Lukisan badan membolehkan setiap orang untuk menyatakan diri mereka, menyatakan pendapat mereka sendiri tentang apa, contohnya, berlaku sekitar, mempertahankan pandangan mereka.

Sebagai contoh, pada perhimpunan yang didedikasikan untuk melindungi hak saudara-saudara lelaki kita, pembela membuat lukisan badan haiwan di muka dan badan.

Contents

Apa yang hendak digambar?

Bagaimana untuk membuat lukisan badan di muka dan apa yang diperlukan untuk ini?

Yang paling popular, biasa dan kegemaran di kalangan kanak-kanak dan orang dewasa hari ini adalah lukisan badan di muka. Lakukan untuk Halloween, cuti Tahun Baru atau mana-mana pihak tematik lain.

Ramai orang lebih suka jenis seni tertentu ini. Lagipun, jika tengkorak, rama-rama atau kucing, dicat dengan warna, mudah dibersihkan selepas bercuti, maka, contohnya, anda tidak boleh hanya menyingkirkan tatu yang disumbat.

Nah, satu kelebihan yang lebih penting ialah ketersediaan – untuk melukis seseorang, tidak perlu melawat salun khusus. Anda boleh, contohnya, mengambil beberapa lukisan badan untuk seorang artis profesional, tetapi anda boleh melakukannya sendiri di rumah atau meminta bantuan daripada saudara-mara atau rakan-rakan. Anda juga boleh mencari pelajaran dalam badan di internet.

Di mana untuk bermula?

Baik dirancang – setengah selesai. Itulah sebabnya sebelum mula membuat keputusan mengenai gambar tematik.

Anda boleh menyambung fantasi dan membuat sesuatu yang eksklusif diri anda, atau anda boleh mencari pilihan solek dalam majalah khusus atau sumber dalam talian.

Sebagai contoh, pada Halloween lukisan badan boleh dilakukan dalam menghadapi rama-rama, Dryad, Kikimora, Blue Dragon, Witches, Dark Angel lanun bermata, Vampirella, Chertovika, Fire Demon, Margaret dan t. D.

  Pengawal Ward pada pergelangan tangan

Pada cuti Tahun Baru, biasanya pada muka melakukan lukisan badan dalam bentuk binatang yang melambangkan tahun akan datang -. The Dragon, kuda, ular, Goat, Bull, kucing, harimau, monyet, dan lain-lain Walau bagaimanapun, anda boleh lakukan imej tradisional Snowflakes, Snow Maiden, Santa Claus, Snowman atau Kerdil.

Untuk parti tematik tertentu, lukisan badan pada wajah dalam bentuk tengkorak, rangka, labah-labah, luka perut, parut, kulit kepala mungkin sesuai.

Bagi pihak kanak-kanak – matinees, hari lahir – lukisan lukisan tubuh di muka sesuai:

 • Wakil flora dan fauna – dalam bentuk kucing, lynx, capung, beruang, lebah, rama-rama atau bunga;
 • Watak-watak dongeng – puteri, peri, ksatria;
 • Watak dongeng dan kartun – Barbie dan rakannya Ken, Superman, Spider-Man, dll.

Perhatikan. Sekiranya anda akan membuat lukisan badan kepada seorang kanak-kanak, ingatlah bahawa semakin kecil umur, semakin sukar untuk duduk di satu tempat untuk masa yang lama. Oleh itu, untuk membuat imej, pilihlah beberapa idea mudah (ini boleh, sebagai contoh, haiwan comel, yang mudah dan cepat untuk menarik – Bunny, Arnab, Mouse, dll).

Semasa proses ini, bantu anak yang terbiasa dengan imej tersebut: berikan cerita yang menarik, bercakap dengannya mengenai senario cuti itu. Ia tidak boleh diterima untuk menjerit pada kanak-kanak itu, memaksa dia untuk duduk diam-diam dan lancar – ini hanya akan merosakkan suasana hati semua orang dan mungkin menyebabkan air mata.

Anda boleh menarik imej di wajah anda sendiri, tetapi jika anda melakukannya buat kali pertama dan tidak pasti kebolehan anda, gunakan stensil yang dijual di kedai khusus untuk tujuan ini.

Warna apa yang hendak digunakan?

Untuk tujuan ini, lebih baik menggunakan cat profesional khas untuk lukisan badan di wajah akuarium. Mereka boleh dibeli di kedai khusus. Cat sedemikian tidak menyebabkan reaksi alahan, benar-benar selamat, jatuh pada kulit, tahan lama dan mudah dibersihkan dengan sabun dan air selepas akhir acara.

  Warna rambut Burgundy: kepada siapa perubahan imej dan cara membuat imej yang harmoni

Apabila membeli, pastikan untuk memeriksa sijil kualiti produk dan memberi perhatian pada tarikh tamat tempoh.

Bagaimana untuk membuat lukisan badan di muka dan apa yang diperlukan untuk ini?

Untuk menggambarkan butiran corak, penanda air berwarna khas harus digunakan.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai peluang untuk membeli cat dan penanda khas, anda boleh menggunakan gouache biasa. Sebelum prosedur, gunakan krim pada kulit – terima kasih kepada ini, warna akan bertahan lebih lama.

Jangan gunakan cat air, terutama yang murah. Lebih-lebih lagi, mereka tidak memberikan warna yang kaya, cerah dan cepat runtuh, tetapi juga mengandungi oksida logam berat, dan oleh itu, berinteraksi dengan kulit, boleh menyebabkan reaksi alergi.

Bagaimana hendak membuat gambar?

Pertama, sediakan semua bahan yang diperlukan:

 • cat;
 • gambar stensil;
 • berus untuk membuat pelbagai saiz;
 • kosmetik hiasan (gincu, maskara, bedak serbuk, pembetulan, pensel kontur warna yang berbeza);
 • swab kapas;
 • kain lap basah;
 • pengering rambut;
 • jubah untuk bahu;
 • dua cermin (besar dan saku).

Sekarang mari kita bekerjasama:

 • Pertama, sediakan kulit. Cuci muka dengan teliti dengan sabun atau kosmetik khas. Sekiranya ada tumbuh-tumbuhan di muka, mencukurnya. Lap kulit dan sapu pelembut. Selepas beberapa ketika, perlahan-lahan menepuk kulit dengan tuala kertas. Penjagaan untuk mengelap krim tidak perlu;
 • Bungkus jubah atau tuala besar untuk mengelakkan pakaian pewarnaan;
 • Duduk di hadapan cermin besar, pasangkan stensil ke muka anda dan terjemahkannya dengan kertas salinan. Kemudian lukis lukisan badan pada muka dengan pensil kontur lembut;
 • Menurut arahan pada pakej, sediakan cat dan gunakan jumlah yang diperlukan ke kawasan yang dikehendaki. Anda boleh menunggu apabila ia kering sendiri, dan anda boleh menggunakan pengering rambut (menetapkan suhu minimum di atasnya) dan keringkan lapisan;
 • Dengan cara yang sama, selalunya meletakkan semua warna di muka;
 • Berhati-hati mengeluarkan tunas kapas cat yang secara tidak sengaja berakhir di luar garisan lukisan;
 • Selepas lukisan, anda boleh memulakan solekan utama – mengikut imej yang dicadangkan, buatkan mata dan bibir anda, sapukan pemerah pipi; jika perlu, merawat kulit dengan serbuk. Dengan bantuan kosmetik hiasan, anda boleh menekankan ekspresi dan martabat gambar, memperbaiki kecacatan kulit mungkin;
 • Lapisan tipis serbuk telus boleh digunakan di atas corak siap. Jika perlu, menghiasi “produk“Perhiasan kosmetik dan rhinestones, meletakkannya di atas gam untuk kulit.
Bagaimana untuk membuat lukisan badan di muka dan apa yang diperlukan untuk ini?

Untuk lukisan badan di wajahnya adalah satu kejayaan, anda perlu masa – perlu menunggu untuk pengeringan lengkap setiap lapisan cat, atau warna hanya rastekutsya dan kerja akan perlu bermula sekali lagi.

  Rambut berombak dengan menyeterika

Ini penting! Sekiranya anda mempunyai kulit sensitif, sebelum menggunakan cat pada muka anda, semak untuk melihat sama ada alahan. Untuk melakukan ini, selama 10 minit, gunakan cat kecil di bahagian dalam pergelangan tangan dan ikut tindak balas.

Jika terdapat gatal, sensasi terbakar atau apa-apa sensasi yang tidak menyenangkan, segera bilas segala-galanya dengan air dan jangan gunakan produk ini lagi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply