Kecantikan dan kesihatan

Bagaimana untuk membuat shellac di rumah

Kelebihan shellac dihargai oleh banyak wanita. Lapisan yang stabil berlangsung dua hingga tiga minggu tanpa cip dan calar, jadi anda boleh memakai jenis manikur yang dipilih tanpa memenatkan “mending“Dan mengecat semula. Ia sesuai untuk ibu-ibu muda, gadis kerja, serta untuk perjalanan yang panjang, contohnya, di laut.

Bagaimana untuk membuat shellac di rumah

Contents

Alat yang Diperlukan

Pertama sekali anda akan memerlukan satu set penutup dengan sekurang-kurangnya satu warna. Sesetengah komponen boleh digantikan dengan lebih banyak pilihan belanjawan daripada pengeluar kos rendah, atau anda boleh membeli segalanya dari satu.

Anda perlu:

 • alat untuk manicure – pinset, spatula, kayu oren, fail kasar 220-240 grit, buff;
 • cara untuk mengeluarkan potongan;
 • berus untuk membersihkan kuku dari habuk;
 • primer (dehydrator, degreaser);
 • Lampu UV 36 watt (kuasa disyorkan);
 • lapisan salutan asas;
 • toning shellac;
 • menyelesaikan lapisan shellak (atas);
 • serbet tanpa tuala;
 • bermaksud untuk mengeluarkan lapisan melekit;
 • cecair untuk mengeluarkan cacing;
 • kerajang dengan spons.

Urutan tindakan

Teknologi rumah shellac tidak berbeza dari salon, kerana hampir tidak ada komponen yang tidak dapat diganti. Sebagai pengecualian, bukan cecair untuk mengeluarkan lapisan melekit, anda boleh menggunakan alkohol biasa, tetapi para profesional menegaskan bahawa ia merosakkan kualiti manicure.

 1. lakukan manicure kering tanpa krim dan minyak;
 2. bentuk kuku ke dalam fail kuku;
 3. Rawat setiap kuku dengan baff atau fail lembut untuk cengkaman yang lebih baik;
 4. membersihkan kuku dan tangan dari berus debu kuku;
 5. memohon primer dan keringkan tanpa lampu;
 6. memohon lapisan nipis kot asas, menutup kuku;
 7. tangan anda di dalam lampu selama 1.5 minit;
 8. gunakan nada utama dalam lapisan nipis, memerah berus dengan baik;
 9. Keringkan lampu selama 1.5 minit;
 10. lapisan kedua nada lebih padat, menutupkan pantat;
 11. Kering selama 2 minit;
 12. berhati-hati memakai kot penamat dalam satu lapisan tebal;
 13. pengeringan terakhir dalam lampu adalah 2 minit;
 14. keluarkan lapisan melekit selepas pempolimeran atas dengan alat khas.

Seluruh prosedur mengambil masa kira-kira satu jam, tetapi apabila anda memperoleh kemahiran bekerja dengan tekstur gel-lakuer tebal kali ini dikurangkan menjadi 40 minit.

Bagaimana untuk membuat shellac di rumah

Tips Berguna

 • Jika anda hendak membuat reka bentuk, pilih sekurang-kurangnya dua warna penutup utama. Anda boleh membeli set reka bentuk berdasarkan prinsip “warna + cincin“,”warna + mika“Atau dua atau tiga warna yang berbeza untuk dipilih.
 • Menggabungkan nada sejuk dengan yang sejuk, hangat dengan yang hangat atau neutral. Jangan menambah tembikar tebal atau berkilat-nacre.
 • Lapisan melekit dibentuk selepas pempolimeran kot asas dan lapisan pertama tidak dikeluarkan, dan ini meningkatkan lekatan antara mereka. Anda hanya boleh memohon satu lapisan nada utama, tetapi kemudian ia akan menjadi separuh telus. Jika ini adalah kesan yang anda harapkan, maka anda tidak perlu melukisnya semula.
 • Untuk menyelesaikan penamat yang indah selepas pemejalan, ia mestilah terletak pada lapisan yang padat. Hiaskan kutikula, bahagian sisi kuku dan pastikan untuk menutup tepi kuku percuma dengan berus yang ditekan dengan baik. Teknik ini akan memastikan masa maksimum memakai manicure.

Bagaimana untuk membuang shellac

Bagaimana untuk membuat shellac di rumah

Kualiti utama varnis gel adalah ketahanan, jadi mengeluarkannya memerlukan lebih banyak masa dan usaha. Tetapi untuk memotong shellac, seperti kuku, tidak ada keperluan.

 1. Ambil sepuluh keping foil, saiz yang mudah untuk membungkus hujung setiap jari dengan ketat.
 2. Sediakan cakera wadded, dipotong menjadi dua bahagian. Terdapat set beroda foil dengan span, tetapi wanita telah menyedari bahawa cakera yang dibungkus tidak lebih buruk.
 3. Potong cakera dengan cecair impregnated untuk membuang shellac atau cara biasa untuk mengeluarkan varnis. Lampirkan kuku dan balut setiap jari dengan sekeping foil selama 5 minit.
 4. Pergerakan gelongsor, keluarkan kerajang dan mengikis sisa-sisa shellac dengan tongkat. Anda boleh membersihkan kuku dengan buff lama, kemudian gosokkan minyak.
 5. Anda mungkin perlu mengulangi prosedur ini sekali lagi atau hanya berjalan semula melalui tisu dengan cecair.

Ia tidak disyorkan untuk menggunakan pelarut aseton atau lain-lain pelarut. Dan, tentu saja, anda tidak akan dapat melembutkan dan membuang shellac dengan alkohol atau cuka.

Profesional mengesyorkan berehat di antara memakai gel-lacquer. Selepas dua kali anda perlu memberi kuku berehat untuk memulihkan keseimbangan air – tidak kurang dari seminggu. Pada masa ini, jaga tangan anda dengan krim dan minyak berkhasiat.

Kami membuat jaket

Penampilan manicure yang baik dan kemas juga boleh dibuat dengan bahan-bahan shellac. Dia akan menggembirakan anda selama tiga minggu, dan lebih lama lagi. Salutan telus tidak hilang, walaupun kuku tumbuh.

Urutan operasi dan masa pengeringan ditunjukkan dalam jadual:

Bagaimana untuk membuat shellac di rumah

The shellac Perancis mempunyai kesulitan sendiri.

Untuk memohon garis senyuman, anda tidak boleh menggunakan stensil. Trek melekit pada nada asas, baki selepas penyingkiran tidak boleh dikeluarkan tanpa merosakkan kualiti kerja. Selain itu, di atas kesan itu, kot finish tidak mematuhi substrat dengan baik – terkelupas dalam masa beberapa hari, dan kedalaman salutan. Oleh itu, anda perlu membuat senyuman secara manual.

Cara menggambar pinggir putih yang ideal:

 1. berus hampir kering menekan menarik senyuman dengan dua pukulan – dari tepi ke tengah,
 2. lukis garis penjajaran yang licin. Kini anda telah melukis jalan yang anda tidak lagi sentuh.
 3. memerah keluar berus dengan pukulan bertitik hampir serenjang dengan cat kuku keseluruhan kelebihan percuma.

Selesai!

Beberapa tip lagi:

 • Jika anda tidak digunakan untuk menarik jaket tanpa stensil, berlatih beberapa kali pada varnis biasa.
 • Sebelum prosedur yang bertanggungjawab, jangan ketegangan otot lengan anda, jangan memakai beg berat – tangan anda akan gementar, dan anda tidak akan dapat mengeluarkan garis yang lebih panjang.
 • Untuk menghilangkan lacquer gel putih dengan mudah, tuangkan setitik yang besar ke salutan yang mantap – tudung plastik dari balang atau sepotong polistirena, dan sapu berus di sana.
 • Nah, memerah berus mengenai leher botol itu.
 • Dengan setiap lapisan, catkan ujung kuku, sedikit berliku berus di bawah kuku – segelkannya.

Apa kombinasi warna untuk dipilih?

Warna kuning muda dan karamel jaket kini semakin merosot, jadi ikuti nasihat dan pilih nada merah jambu sejuk.

Pilihan yang paling popular ialah:

 • putih + gloss merah jambu;
 • putih + ungu dengan warna berlian;
 • putih + merah jambu ibu mutiara.
Bagaimana untuk membuat shellac di rumah

Ingin mendapatkan kelebihan putih yang ketat dan nada yang benar-benar telus, lebih baik memilih yang terakhir dengan warna merah jambu yang mudah, yang hampir tidak dapat dibezakan dan pada masa yang sama ia nada dengan baik.

Sebaliknya, telus sebagai pernis air sangat menekankan ketidaksempurnaan kuku semula jadi.

Untuk jaket perayaan atau perkahwinan, pilihlah teduhan perak atau emas dan microblobs. Fesyen untuk gabungan perak dan emas sudah berakhir, jadi memutuskan memihak kepada salah satu warna.

Jaket dengan berkilau atau jaket dengan mika memerlukan tepi putih yang bersih dan katil yang ditutupi dengan mika hologram. Mika boleh mempunyai kesan neon, yang memberikan silau yang sangat indah dalam kegelapan.

Untuk membuat jaket untuk pejabat, pilih ibu mutiara merah jambu untuk katil dan warna gading untuk tepi kuku percuma.

Jaket berwarna merujuk kepada manicure setiap hari dalam gaya kazhual. Lukiskan garis senyuman dalam mana-mana warna. Yang paling bergaya pada musim ini – limau-kuning, biru, biru, merah, ceri, bordeaux, mandarin, antrasit, biru-hitam. Jangan gunakan warna coklat dan kelabu untuk jaket berwarna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply