Kecantikan dan kesihatan

Enema dengan soda

Membersihkan kolon dengan enema adalah prosedur yang berkesan dan berpatutan, yang mudah dilakukan di rumah. Perhatikan bahawa enema berbeza bukan sahaja membersihkan, tetapi juga meningkatkan kesejahteraan orang. Ramai orang yang mengamalkan prosedur ini, memperuntukkan satu ciri yang lebih positif: pengurangan jumlah berat badan.

Enema dengan soda

Matlamat utama enema ialah pembersihan usus dari toksin, keretakan, batu-batu tahi yang tidak boleh meninggalkan tubuh sendiri. Ini adalah penyebab utama gangguan metabolik dalam tubuh manusia, yang pada gilirannya membawa kepada berat badan berlebihan.

Jumlah air yang diperlukan untuk pembersihan dalam satu sesi boleh dari satu hingga dua liter. Menjalankan prosedur ini, anda perlu mematuhi suhu air tertentu. Pengalaman menunjukkan bahawa ia harus mempunyai suhu kira-kira dua puluh dua darjah.


Penggunaan enema soda mempunyai kontraindikasi. Ia adalah perlu untuk menolak untuk melakukannya kepada orang-orang yang mempunyai masalah serius dengan jantung, mengalami pelbagai penyakit usus, usus ulser atau ulser duodenal.

Jangan menyalahgunakan prosedur ini kerana ia boleh menyebabkan dysbacteriosis atau sembelit kronik. Oleh itu, lakukan hanya selepas berunding dengan doktor.

Sumbing dengan soda

Salah satu jenis pemurnian badan yang paling popular, yang digunakan hari ini untuk memperbaiki keadaan saluran gastrousus, adalah enema dengan soda.

Ia melibatkan penggunaan mandatori sedikit baking soda dan kemudian dengan baki air, yang disuntik ke dalam usus, telah berubah ke sisi alkali, yang adalah khas kolon, oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan dalam badan.

Enema soda digunakan dengan peningkatan keasidan najis, contohnya, dengan cirit-birit. Enam seperti ini mempunyai kesan menenangkan, sangat meredakan kesakitan pada dubur dan kolon.

Namun begitu, sejumlah kecil baking soda, yang ditambahkan kepada komposisinya, akan membantu mengelakkan sembelit yang berpanjangan.

Alat tambahan yang sangat baik untuk mengurangkan berat badan

Baru-baru ini, lebih kerap anda boleh mendengar tentang membersihkan enema dengan anda untuk penurunan berat badan, dengan bantuan yang mana anda boleh menghilangkan berat badan berlebihan. Kaedah ini dengan menggunakan pembersih soda enemas agak berkesan: selepas prosedur pertama digunakan, kira-kira dua kilogram hilang.

Dalam pembersihan dengan larutan soda, organisma menghilangkan keretakan terkumpul yang menghalang fungsi normal usus dan seluruh tubuh secara menyeluruh.

Akumulasi terkumpul yang terkumpul tidak membenarkan mikroelem diserap oleh yang berguna dan perlu untuk organisma dan menghalang fungsi normal organ-organ penting, yang membawa kepada berlakunya penyakit yang serius.

Dalam kes ini, prosedur pembersihan dengan soda bertindak sebagai pemangkin. Mengambil badan dari semua pencemaran, anda menyumbang kepada normalisasi proses penyerapan nutrien dari pengambilan makanan dan memperbaiki kerja sel.

Di samping itu, kerja aktif usus normal, metabolisme bertambah baik, dan sebagai akibatnya, badan secara beransur-ansur dibersihkan daripada simpanan berlemak.

Penggunaan enema dengan soda daripada parasit

Enema yang sangat berkesan dengan soda daripada parasit.

Rangkaian pendidikan pelbagai penyakit kelihatan seperti ini:

Enema dengan soda

1. Nutrisi yang salah, tidak teratur, cara hidup yang salah dibawa ke pembentukan kolon akumulasi dari makanan yang tidak dicerna dan tidak diseduh;

2. Parasit menembusi pengumpulan usus dalam pelbagai cara dan mula berkembang secara intensif. Mereka memasuki tubuh manusia melalui tangan, sayur-sayuran dan buah-buahan yang tidak dibasuh, melalui anjing dan kucing, melalui orang lain yang dijangkiti, melalui air dan udara, yang mengandungi spora parasit;

3. Masuk ke dalam badan parasit, makan pada bahan yang berguna, mengeluarkan racun yang merupakan hasil aktiviti penting mereka sendiri, yang membawa kepada penurunan imuniti dan pelbagai penyakit.

Mari meneruskan prosedur

Sediakan penyelesaian untuk melaksanakan enema pembersihan soda. Agar prosedur menjadi berkesan, anda perlu mengetahui dan memerhatikan proporsi enema dengan soda dan peraturan perumusannya. Jadi, ambil 800 ml air dan apabila dipanaskan tambah kira-kira 20-30 gram baking soda ke dalamnya dan bawa penyelesaian ini kepada suhu 38 hingga 42 darjah. Juga menyediakan dua hidangan 2 liter air untuk setiap pembersihan enema.

Suhu air untuk mereka mestilah kira-kira 22 darjah. Mereka digunakan untuk pra-membersihkan usus dan menyediakan badan untuk pengenalan penyelesaian soda terapeutik, dan penembusannya yang tidak terhalang ke dalam jabatan sistem gastrointestinal.

Untuk kesan terbaik, tambah sedikit garam:

  1. Masukkan enema pembersih ke dalam dua liter melalui dubur dengan bantuan cawan Esmarch. Pastikan penyelesaian pembersihan dalam diri anda selagi anda boleh, dan siram usus;
  2. Langkah seterusnya segera memperkenalkan enema soda dari parasit dan tahan di dalam usus selama tiga puluh minit. Selepas masa yang ditetapkan, kosong. Sekiranya tindak balas badan terlalu ganas dan menyakitkan, segera hentikan pembersihan. Dengan menjalankan prosedur ini, jumlah soda yang ditambah kepada penyelesaian dikurangkan dengan wajar;
  3. Ulangi prosedur dengan penyelesaian pembersihan untuk dua liter air.

Kompleks pembersihan perubatan dilakukan setiap hari selama sepuluh hari. Selari dengan kompleks, cuba jangan makan makanan yang berat dan berlemak, bersandar pada sayuran dan buah-buahan, jangan menambah kerja tambahan ke usus.

Dan jangan bimbang tentang pelanggaran mikroflora usus, apabila semua prosedur dilakukan dengan betul, ia dipulihkan dengan cepat.

Dan ingat, mana-mana enema, sama ada ubat-ubatan, pembersihan, baking soda dari parasit, diet, hanya alat tambahan dengan cara yang betul untuk penyembuhan badan, faktor utama di sini adalah pemakanan yang betul dan gaya hidup yang sihat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply