Madu, anda mempunyai hari kritikal? | pangudownloads.com
Kecantikan dan kesihatan

Madu, anda mempunyai hari kritikal?

Sudah tentu, setelah mendengar persoalan serupa dari separuh sayangku, lelaki itu meragukan kecukupannya. Sesungguhnya, ciri-ciri anatomi struktur sistem pembiakan, nampaknya, tidak menyisihkan kebarangkalian kebarangkalian tempoh lelaki yang muncul.

Walau bagaimanapun, terdapat logik dalam perkara ini. Mari cuba cari.

Bulanan lelaki: prasyarat anatomi

Untuk menjelaskan soalan ini, pertama sekali kita akan mempertimbangkan sama ada perbezaan dalam struktur anatomi sistem seksual pada lelaki dan wanita adalah hebat. Adakah terdapat persamaan atau tidak?

Adalah diketahui bahawa sudah dalam tempoh perkembangan awal janin menerima 2 set tanda yang menentukan masa depan seks: lelaki dan perempuan. Manakah antara set ini menguasai, bayi seperti jantina dan akan dilahirkan.

Walau bagaimanapun, semua lelaki dan wanita mempunyai organ sistem reproduktif, mengingatkan kesamaan asal:

Madu, anda mempunyai hari kritikal?
 • Zakar dan kelentit. Bagi lelaki, ini adalah organ seksual utama, manakala untuk wanita ia tidak asas;
 • Khas “Tempat”, di mana pematangan berlaku “Ibu bapa zigot” – Lelaki buah zakar dan ovari wanita;
 • Dekat kelenjar prostat mana-mana lelaki adalah hama kecil, mengingatkan kesamaan antara wakil-wakil jantina yang berbeza.

Seperti yang anda dapat lihat, perbezaan asal antara lelaki dan wanita tidak, sifat semua dicipta sama.

Perbezaan ciri-ciri seksual ditunjukkan sebagai embrio berkembang. Tetapi kita boleh mengatakan bahawa setiap lelaki mempunyai zarah seorang wanita. Jadi mengapa tidak wakil-wakil seks yang lebih kuat mempunyai tempoh?

Kenapa anda memerlukan haid?

Kitaran haid, yang dalam istilah umum dipanggil bulanan, adalah satu lagi sebab untuk membincangkan hakikat bahawa manusia benar-benar merupakan makhluk yang unik yang berdiri di atas tangga evolusi.

Alam telah dikurniakan manusia dengan jam biologi khusus, yang membolehkannya untuk menikmati persamaan hampir selalu. Jika dalam haiwan kitaran ini diregangkan selama berbulan-bulan, pada wanita kira-kira 4 minggu, diperlukan untuk pematangan terakhir zigot.

Oleh itu, dalam masa 4 minggu, wanita mula dari awal dan menyelesaikan proses penyediaan untuk konsepsi – latar belakang hormon dan perubahan suhu untuk menyediakan keadaan yang optimum untuk persenyawaan. Dalam ketiadaan konsepsi, zigot ditolak, dan pada masa yang sama datang bulanan, yang juga disertai oleh perubahan dalam keseimbangan hormon dan sejenis pelepasan emosi.

Walau dalam pengertian harfiah perkataan pada lelaki, masa haid tidak mungkin, bagaimanapun, perubahan yang sama dalam keadaan mental dan fizikal dapat dikesan – ingatan satu set ganda organ genital dalam embrio kecil.

Bagaimana kitaran haid berlaku?

Madu, anda mempunyai hari kritikal?

Sememangnya, tidak ada persoalan kehadiran sebarang pelepasan berdarah. Semua tanda “kitaran haid “ Lelaki mempunyai watak psikologi secara eksklusif. Terdapat persamaan yang jelas dalam tingkah laku lelaki dengan wakil-wakil seks yang lemah dalam tempoh sindrom pramenstruasi.

Terutama, tanda-tanda ini ditunjukkan dalam masa remaja.


Selalunya diperhatikan bahawa pada masa-masa tertentu, kira-kira sekali sebulan, lelaki muda bertindak lebih agresif. Mereka sendiri tidak dapat menjelaskan tingkah laku itu, kerana mereka tidak menimbulkan aduan daripada ibu bapa dan rakan-rakan sepanjang masa. Tetapi apabila mereka datang “Bulanan”, mereka seperti syaitan di dalamnya. Keinginan untuk melawat bahagian kegemaran hilang, komunikasi dengan rakan-rakan dan nenek moyang menyebabkan gangguan kerengsaan.

Pada lelaki dewasa, “haid” berlaku dengan gejala berikut:

 • Ketidaksesuaian. Adalah sukar untuk menumpukan pada tugas apa-apa, oleh itu semua kes yang dirancang sering ditunda untuk kemudian;
 • Kegembiraan. Ketidakmampuan komunikasi membawa kepada hakikat bahawa seorang lelaki benar-benar menolak orang dengan kerengsaan dan penampilan yang tidak dapat dilalui;
 • Penyisihan. Beberapa butiran kecil dilupakan, walaupun biasanya terdapat masalah ingatan;
 • Keletihan. Malah beban fizikal yang kecil cepat menimbulkan keletihan;
 • Mengantuk. Untuk tidur ia akan sentiasa diingini, tanpa mengira waktu yang dibelanjakan di atas katil;
 • Kekurangan keinginan seksual. Walaupun ahli seks yang terlalu aktif secara seksual yang lebih kuat dapat merasakan penurunan keinginan dan harus dipersalahkan untuk ini “Bulanan”. Walaupun anda mempunyai keinginan, anda boleh membawa keadaan fizikal;
 • Sangat jarang terdapat sakit yang samar-samar di perut bawah;
 • Terdapat penurunan dalam kelikatan darah, jadi walaupun potongan kecil dapat menyebabkan pendarahan.

Sesetengah wanita sedar bahawa ada hari-hari apabila tidak berguna untuk meminta pasangan atau anak untuk melakukan sesuatu mengenai rumah. Sekalipun mereka bersetuju untuk memenuhi permintaan itu, hasilnya akan menyedihkan. Pada mulanya orang-orang kuat yakin benar-benar semuanya jatuh dari tangan.

Sekiranya anda memerhatikan dengan teliti kitaran sedemikian, dengan mengkaji hari-hari kritikal dalam kalendar, anda kemungkinan besar akan meramalkan apabila kekasih anda akan bermula “Bulanan”, dan cuba meminimumkan kemungkinan konflik disebabkan keadaan psiko-emosi khas bahagian mereka.

Berapa kerap lelaki melawat “haid”?

Madu, anda mempunyai hari kritikal?

Terdapat beberapa kajian saintifik yang menunjukkan bahawa perubahan hormon dalam badan lelaki berlaku dengan kerap.

Kira-kira setiap 1-1,5 bulan terdapat kegagalan, tempoh yang hanya 2-3 hari.

Sebagai peraturan, dalam hal ini, tidak ada tanda-tanda yang serupa dengan tingkah laku dan keadaan seorang wanita semasa sindrom haid, tidak muncul.


Sekiranya kegagalan hormon menampakkan diri lebih kerap, masing-masing, kursus semulajadi kitaran keseluruhan terganggu, yang dicirikan oleh perubahan dalam keadaan psychoemotional. Tubuh hanya menerima lebih banyak estrogen, tetapi tahap testosteron berkurangan. Dengan cara ini, sebagai tambahan kepada semua gejala di atas pada masa ini, seorang wakil dari separuh manusia yang kuat boleh mengadu tentang masalah dengan pembuluh darah dan juga berat badan ringan.

Jika pasangan anda mempunyai semua gejala tempoh, jangan balas dengan mengadu kepada kerengsaannya. Tidak ada alasan untuk konflik. Ingat bagaimana perasaan anda pada hari-hari kritis, dan tunjukkan belas kasihan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

49 − = 41