Kecantikan dan kesihatan

Pengering rambut dengan pengering rambut: untuk dan melawan

Hampir setiap gadis semasa pengeringan rambut lebih suka fenu. Dan bukan kerana penggunaannya berbahaya atau berguna. Mengenai ini, sebenarnya, sangat sedikit orang, secara umum, berfikir. Tetapi hakikat bahawa kelajuan prosedur ini membolehkan anda mempunyai masa untuk semua peristiwa penting adalah fakta.

Pengering rambut dengan pengering rambut: untuk dan melawan

Tetapi jika anda berfikir tentang hal itu: pengaruh udara panas bertindak sangat negatif pada keriting kami, akibatnya mereka menjadi kering dan tidak bermaya. Oleh itu, hari ini kita akan mengetahui cara meminimumkan kerosakan akibat pengeringan oleh pengering rambut dan bagaimana mengeringkan rambut dengan pengering rambut dengan betul. 

Contents

Memahami masalah

Mari bersetuju: anda tidak akan mengeringkan kepala sebaik sahaja mandi. Ia akan menjadi yang terbaik jika anda menunggu sedikit. Tetapi jika anda perlu segera berlari, maka anda boleh menggunakan tuala.

Tetapi jangan gosokkan kepala anda dengan kekuatan, cuba memerah rambut sebanyak mungkin. Jadi anda hanya akan menyebabkan kerosakan yang besar. Ia akan menjadi lebih tepat untuk keriting sedikit kelabu, memohon sekurang-kurangnya daya untuk tindakan ini. 

Jangan juga bilas rambut basah anda dengan jari anda. Mereka tidak akan kering lebih cepat, tetapi masalah dengan pembungkusan akan menjadi laut. Jadi, sama ada membenarkan rambut anda kering secara semula jadi, atau mengambil pengering rambut dan jangan risau tentang bahayanya. 

Tip lain: jika anda masih mempunyai masa lapang, maka anda boleh menggunakan fungsi pengering rambut seperti bekalan udara sejuk. Jadi rambut akan menjadi lebih sihat, dan dengan aroma selepas masalah pengeringan itu tidak akan timbul. 

Sekarang kita telah mempertimbangkan beberapa peraturan umum tentang apa yang tidak boleh dilakukan secara berkala semasa pengeringan keriting, mari kita lihat mengapa ia berbahaya untuk rambut kering dengan pengering rambut.

  Cara menyebarkan metabolisme tanpa membahayakan tubuh

Adakah ia berbahaya untuk pengering rambut untuk rambut kering?

Salah satu kelebihan pengering rambut adalah kelajuan prosedur pengeringan rambut basah. Sudah tentu, untuk membuat rambut pendek kering anda tidak memerlukan banyak masa, jadi kerosakan daripada menggunakan peranti ini akan menjadi minimum. Tetapi rambut panjang dalam keadaan ini sangat sukar.

Mari kita lihat apa faktor yang mempunyai kesan negatif pada kepala rambut kita:

  • Suhu yang tinggi. Pengaruh berterusan udara panas pada akhirnya membawa kepada fakta bahawa setiap rambut menjadi lemah dan rapuh. Dan ini mempunyai kesan yang sangat negatif terhadap keadaan rambut keseluruhannya. Akibatnya boleh menjadi kejatuhan yang kuat, dan kekurangan jumlah, dan kebodohan dari helai;
  • Bekalan udara berkelajuan tinggi. Sekiranya jet udara akan mogok dengan kuat pada setiap rambut, ia akan membawa kepada stratifikasi rambut, hasil daripada itu sebahagian besar kepala anda mendengar hanya akan disengat. Untuk mengelakkan kesan sedemikian apabila membeli pengering rambut dengan segera tentukan sama ada ia mungkin untuk menyesuaikan kadar suapan udara. Ini akan membantu anda mengelakkan masalah dengan hujung berpecah;
  • Terlalu kerap menggunakan pengering rambut. Jangan basuh rambut anda setiap hari. Doktor mengesyorkan prosedur ini dua kali seminggu, dan, pada pandangan saya, ini cukup untuk kelihatan menarik. Oleh itu, jika anda mencuci kepala anda dua kali seminggu, maka pengering rambut akan digunakan juga tidak lebih daripada dua kali dalam 7 hari. Dan ini akan membolehkan masa yang lebih lama untuk menjaga rambut yang cantik! Jika kepala anda kotor lebih kerap – anda perlu melawat doktor, kerana anda mungkin menghadapi masalah dengan kulit kepala. 

Seperti yang anda lihat, pengeringan kepala dengan pengering rambut masih cukup berbahaya, tetapi jika anda mengikuti peraturan tertentu, kebarangkalian menjaga volume dan keindahan rambut akan sangat tinggi. 

  Penyedutan dengan "Dioxydin" - alat yang berkesan dalam merawat penyakit pernafasan

Bagaimana untuk mengeringkan rambut dengan penyebar

Pengering rambut dengan pengering rambut: untuk dan melawan

Hampir mana-mana gadis dengan rambut lurus impian keriting. Seseorang menyelesaikan masalah ini dengan besi keriting, seseorang tidur pada keriting, dan kami akan menggunakan penyebar.

Mula-mula mari kita lihat apa jenis peranti itu. Dan ini hanya muncung untuk pengering rambut dalam bentuk bulatan rata dengan lubang di mana udara masuk dan beberapa jari yang dipanggil. Ia adalah “jari“Dan buat keriting rapi. 

Peraturan pertama adalah, jangan keringkan kepala anda dengan peresap di bawah suhu tinggi. Semua ciri-ciri peranti mesti ditetapkan sekurang-kurangnya, kerana hanya dalam kes ini rambut akan mempunyai masa untuk membentuk persis seperti yang anda perlukan. 

Pastikan anda menggunakan produk gaya khas. Terima kasih kepada mereka, anda boleh menyimpan rambut anda untuk tempoh yang lebih lama, dan ini adalah tambahan yang besar, kami, wanita, tahu! 

Cara Menghilangkan Rambut Anda dengan Pengering dan Peresap

Pertama sekali, berhati-hati menyikat rambut anda. Kami, sudah tentu, sudah tahu bahawa ia tidak disyorkan untuk menyisir sehingga keriting kering. Tetapi dalam kes ini, jika anda tidak bimbang, anda akan berakhir dengan sarang dan bukannya potongan rambut.

Perhatian sila! Agar tidak merosakkan banyak rambut apabila menyikat, gunakan sikat dengan jarang gigi gusi. 

Memohon pada keseluruhan rambut rambut perapi khas yang akan membantu mencipta imej anda. Jangan letakkan dana tersebut pada akarnya, kerana dalam kes ini mereka akan menjadi lebih cepat untuk pudar, dan, oleh itu, bukan imej yang menarik, anda akan mendapat kesan kepala yang tidak dibasuh. Oleh itu, janganlah terbawa-bawa dengan penggunaan mana-mana cara, kerana, seperti yang anda ketahui, yang terlalu banyak, ia adalah hodoh. 

  Bagaimana untuk mengeluarkan bulatan kuning di sekeliling mata?

Sekarang bahagikan keseluruhan rambut ke dalam beberapa helai serupa. Kemudian masing-masing perlu dikeringkan melalui penyebar, di sepanjang jalan memberikannya bentuk. Dalam kes ini, adalah wajar untuk memasukkan pengering pada kelajuan udara yang paling rendah. Jadi keriting akan sama dan kemas. 

Pengering rambut dengan pengering rambut: untuk dan melawan

Sekiranya jumlah semulajadi tidak sesuai dengan anda, maka anda boleh menggunakan helah kecil dalam amalan: condongkan kepala anda dan keringkan setiap helai dalam kedudukan yang cenderung. Jadi rambut akan naik di akar dan selepas “pengeringan“Akan lebih besar dan lebih megah. Kesannya, tentu saja, tidak akan berlangsung seminggu, tetapi selama beberapa hari anda pasti akan cantik dengan gaya volumetrik yang indah! 

Jadi, seperti yang anda lihat, pengeringan dengan pengering rambut pastinya berbahaya kepada rambut kita. Tetapi apa yang anda tidak akan lakukan demi kecantikan. Tetapi tugas kami dengan anda adalah untuk menjadikan kami menarik bukan untuk satu atau dua tahun, tetapi sepanjang hidup kami. Jadi jangan berfikir bahawa tanpa menjaga rambut anda akan cantik selama-lamanya.

Gunakan helah kecil yang dicadangkan oleh kami, dan kemudian anda boleh mengekalkan keriting anda dalam keadaan sempurna untuk masa yang lama!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply