Kecantikan dan kesihatan

Teknologi rias ratu Mesir menawan

Ratu besar Cleopatra pada zaman pemerintahannya membuat senarai resipi kosmetik untuk wanita negaranya. Makeup dalam gaya Mesir masih digunakan hari ini. Orang Mesir membuat muka untuk mewujudkan keindahan imej. Sebagai solek, jelaga, sulfat tembaga, cip malachite, alabaster, madu, henna, jus iris, minyak sayuran, jus teratai dan air lily digunakan.

Pada abad ke-21, terdapat banyak produk kosmetik, anda boleh membuat make-up hebat di salon atau di rumah. Rias muka dalam gaya Mesir – imej cerah dari si rambut coklat bermata hijau. Palet terdiri daripada warna hijau, hitam dan kebiruan, dihiasi dengan berkilauan atau berkilau emas.

Contents

Persiapan muka untuk pembuatan ratu Mesir

Pertama sekali, kulit muka perlu dibersihkan dan degreased. Buat pembetulan kening, jika diperlukan.

Kemudian anda harus memilih gaya:

 1. Arabesque;
 2. Mesir klasik.

Arabesque

Gaya ratu Mesir akan dibuat dari mana-mana gadis ratu pesta, akan menarik perhatian lelaki dan tidak akan membenarkan untuk mengetuai petang sahaja.

Bermakna:

Teknologi rias ratu Mesir menawan
 • asas nada;
 • serbuk;
 • eyeliner (pensil hitam);
 • bayang-bayang kening;
 • bayang mata mutiara (dipanggang dengan berkilau);
 • maskara;
 • gincu warna tepu.

Pada muka yang dibersihkan, asas tonal digunakan, adalah mungkin untuk menggunakan vitamin. Lapisan juga digunakan untuk asas dan serbuk. Keningnya sedikit berwarna dengan bayang-bayang warna yang sesuai – hitam atau coklat. Idealnya, jika anda mempunyai bentuk alis, ia akan menjadi korup.

Mata – momen yang paling penting dari solek ratu Mesir. Cat kelopak mata atas dengan warna ibu-mutiara. Selepas ini, bulatan garis atas dan bawah bulu mata dengan pensil hitam atau eyeliner yang terang, tanpa menyambungkannya. Buat pada abad ke atas sudut “Feline” mata. Lebih banyak, dalam beberapa lapisan memohon maskara hitam.

  Apa yang berguna untuk topeng alginate kulit wajah, dan bagaimana anda boleh melakukannya sendiri?

Pada garisan semulajadi, gunakan gincu yang konsisten padat. Rias Mesir boleh dilakukan bukan sahaja untuk brunettes, warna, dipilih mengikut warna kulit dan rambut.

Makeup Step-by-Step Mesir Classic

Teknologi rias ratu Mesir menawan

Gaya klasik ratu berbeza dari Arabesque dengan warna kosmetik hiasan. Gincu – semata-mata merah. Bayang-bayang mascara dan alis semestinya berwarna hitam. Pensil untuk mata – putih dan hitam. Pembayang mata ungu, gangsa, hijau, zamrud atau emas. Krim krim dan tepung-tepung gelap.

Dari dahi ke dahi, lapisan krim dan serbuk juga tersebar di atas kulit. Bayang-bayang yang dipilih meliputi kelopak mata atas dan lukiskan garisan kelopak mata kelopak mata yang lebih rendah.

Dengan bantuan eyeliner adalah perlu untuk memberikan penjelasan kepada garis kelopak mata yang lebih rendah.


Baris kelopak mata atas tepu dengan pensil.

Di sudut mata, anda mesti menarik garis nipis dengan pensil putih. Di sudut dalaman kelopak mata atas, gunakan bersinar emas atau perak. Berhati-hati dengan membuat bulu mata dengan maskara di beberapa lapisan, dan mereka tidak perlu bersama. Bibir meliputi dengan gincu merah terang tanpa kontur mata.

Tips Berguna

 • Peraturan penjagaan kulit.

Bahagian terbuka badan tidak sepatutnya berbeza dari wajah dalam tonality, jadi badan ditutup dengan salon penyamakan atau solarium;

 • Penjagaan wajah.
Teknologi rias ratu Mesir menawan

Kontur wajah harus mendekati bujur, dan jika wajah bersegi, betulkan garis dagu dengan cara warna gelap. Melembutkan kontur dengan menghiasi dengan teliti dengan berus atau span;

 • Solek Mesir untuk mata.

Lukiskan anak panah untuk mata panjang dan ketebalan yang berlainan. Gunakan hanya baris yang jelas. Untuk membuat kosmetik tidak mengalir dan tidak dihirup, hanya memilih produk berkualiti tinggi. Setiap lapisan bangkai harus kering dengan baik;

 • Warna bibir berbeza dari warna semula jadi hingga merah terang. Orange digunakan sangat jarang;
 • Bayang-bayang dipilih mengikut warna mata: untuk coklat – ungu, emas, untuk kelabu – hijau, coklat, untuk hijau – ocher, merah jambu, untuk biru – kelabu gelap, hitam.
  Di mana untuk mendapatkan kekuatan dan tenaga untuk hidup, ketika mereka tidak berada di sana?

Mata – simbol gairah, kebijaksanaan, licik dan kecantikan. Gaya yang anda pilih akan mendedahkan inti anda kepada orang lain. Termasuk fantasi dan eksperimen.

Gunakan petua untuk memohon langkah solekan secara berturut-turut dan menjadi menarik sentiasa dan di mana-mana!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply