Siapa pembeli rahsia? | pangudownloads.com
Kerja dan Kerjaya

Siapa pembeli rahsia?

Seorang lelaki sentiasa gembira dengan kemungkinan pendapatan tambahan, yang dia bersedia untuk menyediakan kepada syarikat-syarikat yang serius yang mempedulikan prestij mereka dan nama baik. Untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan kepada pengguna akhir dan meningkatkan keuntungan, pengurusan organisasi tersebut menggunakan orang istimewa yang kedudukan sementara disebut pembeli misteri.

Apakah sifat mistik ini? Dan apakah pembeli rahsia yang sebenarnya lakukan untuk mendapatkan gaji?

Penerangan mengenai profesion dan calon yang ideal

Agensi pemasaran dan pengambilan memerlukan pembeli rahsia yang berpotensi tidak melebihi 65 tahun, dan lebih muda daripada 18 tahun yang diperlukan. Jika tidak, tidak ada kerangka untuk jantina, status sosial atau bahan, pengalaman pekerjaan yang serupa atau yang lain. Sebagai persembahan amalan, kerja sedemikian sering diberikan kepada orang muda di antara umur 24 dan 45 yang mempunyai pengkhususan sempit dalam bidang tertentu.

Menurut keperluan majikan dan agensi pengiklanan, pembeli misteri mesti mempunyai kemahiran dan kualiti yang berikut:

Siapa pembeli rahsia?
 • Sekurang-kurangnya pengetahuan dan pemahaman dangkal mengenai teknik jualan, meletakkan barang-barang dan asas-asasnya
  merchandising. Cemerlang, jika pengalaman penjual atau perunding berada di belakang bahu;
 • Keupayaan untuk memainkan peranan pembeli yang berbahaya, hamovitogo dan pemilih, meminta banyak soalan yang sukar dan membuat tuntutan tidak munasabah kepada kakitangan titik yang diperiksa;
 • Keupayaan untuk mengendalikan PC dan Internet sekurang-kurangnya pada tahap awal. Ini adalah perlu untuk melaporkan dan menghantar kepada pelanggan;
 • Keupayaan untuk bergerak pantas di sekitar bandar;
 • Untuk mewujudkan tahap kualiti perkhidmatan yang sebenar, pembeli rahsia harus sangat prihatin, teliti, berkomunikasi dan teringat dengan terperinci mengenai kejadian-kejadian ini;
 • Memerlukan penampilan yang kemas dan penampilan yang menyenangkan.

Apa yang perlu saya lakukan?

Setelah menangani siapa pembeli rahsia itu, anda juga boleh mempelajari tugasnya. Secara umum, mereka sangat mudah: anda perlu melawat pusat perdagangan atau perkhidmatan, dan pergi ke sana untuk mendapatkan kitaran penuh membeli / memesan perkhidmatan, bermula dari konsultasi, dan menyelesaikan penghantaran pembelian ke rumah. Matlamat utama semua tindakan ini adalah untuk mengetahui sama ada anggota yang diupah mematuhi sepenuhnya piawaian perkhidmatan, teknik jualan dan peraturan kelakuan yang ditetapkan oleh dasar syarikat.

Secara umum, kewajipan pembeli misteri kelihatan seperti ini:

 • menggambarkan semua pengguna yang tidak puas hati, yang mengusik soalan dan tuntutan yang tidak berasas;
 • cuba untuk memulangkan barangan yang baru dibeli;
 • untuk memastikan rakaman audio atau video yang tidak disedari mengenai keseluruhan dialog dengan kakitangan;
 • memberikan pelaporan dalam bentuk yang diberikan pelanggan.
Siapa pembeli rahsia?

Sebelum menjadi pembeli rahsia, seseorang biasanya menjalani latihan satu kali berdasarkan agensi yang mengupahnya. Dalam proses pembelajaran, orang cuba menunjukkan bagaimana secara semulajadi dan semulajadi mereka harus melihat dalam komunikasi dengan kakitangan yang diuji, bagaimana untuk tidak memberi diri mereka, mencatat dengan betul dan keluar dari keadaan majeure yang berlaku.

Pilihan lain untuk pendapatan yang serupa, adalah untuk menjadi jauh "Telefon" pekerja atau pembeli dengan senarai tanggungjawab minimum. Apakah jenis kerja yang semacam pembeli rahsia itu?

Ini melibatkan pembelian melalui telefon, atau hanya mengunjungi kedai, yang diperiksa untuk mematuhi piawaian organisasi ruang kerja (kebersihan, ketersediaan produk promosi, muzik yang menyenangkan atau peruntukan barangan promosi).

Aspek negatif

Setelah berurusan dengan apa sebenarnya profesion itu "Pembeli Rahsia", sudah tiba masanya untuk mengetahui tentang sisi material isu ini. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, bayaran untuk kerja itu boleh sangat berbeza, bergantung sepenuhnya pada tempat penyelidikan, tahap kerumitan, kesolvenan pelanggan, profesionalisme pelaku, dan sebagainya. Di antara bonus yang menyenangkan ialah seseorang boleh, seperti pembeli biasa, makan dengan baik dan lazat dengan perbelanjaan orang lain, membeli produk atau mendapatkan perkhidmatan untuk wang pelanggan.

Walaupun terdapat kesederhanaan yang seolah-olah, varian pendapatan ini tidak semestinya sesuai, dan inilah yang:

Siapa pembeli rahsia?
 • Kerja tidak boleh dipanggil stabil, kerana permohonan untuk lawatan boleh muncul dengan
  berkala setiap beberapa bulan. Ini boleh diperbaiki sekiranya anda bekerja secara serentak untuk beberapa syarikat dan agensi;
 • Lawatan itu akan memerlukan kos tunai utama dan kehilangan masa peribadi. Ini adalah yang paling teruk jika rangkaian kedai runcit individu terletak pada satu jarak jauh dari satu sama lain, atau adalah perlu untuk menguji pekerja tertentu yang bekerja pada jadual terapung;
 • Ujian kompleks perlu mengkaji senario tingkah laku terperinci, penyertaan dalam latihan dan menghafal semua yang perlu dilakukan / diperhatikan / direkodkan.

Merumuskan di atas, kita boleh katakan: pembeli rahsia melakukan semua perkara yang sama dengan pengguna biasa, hanya mengikut peraturan pelanggan.

Untuk pelaksanaan semua item, ganjaran kewangan yang kukuh sepatutnya, yang tidak akan menghalang orang yang menganggur atau orang yang mempunyai jadual kerja terapung.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 86 = 96