Kvinners helse

Årsaker og konsekvenser av adiposeurs bak øret

En del av huden rundt auricleen inneholder en stor mengde talgkjertler, noe som resulterer i at denne sonen er spesielt utsatt for dannelsen av såkalt adipose. Blant de mulige plager er papillomer, fibromas, atheromer og lipomer.

Årsaker og konsekvenser av adiposeurs bak øret

Fetvulster som dannes i øreområdet vokser sakte og er ofte ikke ondartede. Til forskjell fra zhirovikov på øreflåser, er utseendet på neoplasmer i den bakre veien-sonen bare 0,2% blant godartede svulster i ansiktsområdet. Weners bak øret eller på urinen krever behandling, som som regel består i kirurgisk fjerning.

Hva skal du gjøre hvis du har fett på øret ditt og hvordan du kjenner igjen de karakteristiske tegnene på dette fenomenet?

Contents

Mekanisme for dannelse av en wen i øret

Fattig vekst bak øret er ofte en atherom – et hul i huden, inne i hvilket er sebum. Dette fenomenet er underlagt ansikt, nakke og bakre ryggsone. Som vi vet, er i vår hud talgkjertler som produserer subkutant fett. Dette laget forhindrer tørking av epidermis, fukter huden og beskytter dem mot miljøets negative virkninger.

Sebaceous glands er ujevnt plassert på kroppen vår, unngår den nedre delen av kroppen og konsentrerer seg for det meste på hodet, brystet og ryggen. Den minste mengden av sebaceous kjertler er på håndflatene og føttene. Kjertlene er ordnet på en slik måte at fett utskilles gjennom spesielle kanaler. Ved blokkering kan fettet samle seg og gradvis danne et karakteristisk hulrom. Så det er en atherom.

Årsakene til dannelsen av Wen’s øret bak øret

Aterom er foran noen provokerende faktorer. I tillegg kan en pasient med en persons atherom observere flere faktorer på en gang samtidig.

Årsakene til dannelsen av fede neoplasmer:

Årsaker og konsekvenser av adiposeurs bak øret
 • svikt i fett eller karbohydratmetabolismen;
 • genetisk predisposisjon til økt fettinnhold i huden;
 • lidelser i hormonell bakgrunn og endokrine system sykdommer;
 • acne;
 • seborrheisk dermatitt;
 • smittsomme sykdommer i sebaceous kjertler – ofte infeksjonen er registrert når piercing eller iført øredobber;
 • hypotermi av bak-øret-sonen;
 • Hyperhidrose – en sykdom forbundet med økt svette;
 • diabetes mellitus;
 • hodeskader og vevskader i bak-scenen området
 • Personlig hygiene av dårlig kvalitet.

Etablering av en årsaksfaktor er et viktig stadium i behandlingen av adipocytter.

Symptomer på atomer i øret eller i bak-øret

Aterom er et avrundet hulrom som rager over overflaten av huden, som kan nå opp til 4,5 cm i diameter. Hvis den dukket opp zhirovichok er svært liten, vil pasienten ikke merke noen inflammatoriske prosesser.

Hvis svulsten er infisert eller hvis inflammatoriske reaksjoner oppstår, kan pasienten observere følgende:

 • smerte i det berørte området
 • rødhet i huden;
 • brennende og kløe;
 • svingning er et symptom som indikerer tilstedeværelsen av væske i hulrommet.

Ved å trykke på atomerens vegger eller deres skade fører det til at innsiden av den viskøse massen går på overflaten av huden. Den har en ubehagelig lukt og hvit farge. Hvis atheromen er i en tilstand av purulent betennelse, har denne væsken en grønn-gul fargetone.

Hva kan føre zhirovik bak øret, hvordan å behandle det?

For å behandle er det nødvendig som purulent atherom, og den lille zhirovichok, men likevel ikke har en inflammatorisk reaksjon.

Hva kan skje hvis du ikke blir kvitt Wen i tid:

Årsaker og konsekvenser av adiposeurs bak øret
 • i fravær av betennelse blir neoplasmen gradvis tettere som et resultat av erstatning av bindevevet, noe som øker levetiden til et slikt knutepunkt;
 • purulent-inflammatoriske prosesser med erstatning av bindevev forårsaker etterfølgende betennelse, rødhet og smerte. Etter en viss tid vil disse symptomene falme bort, og hulrommet vil vokse over med et fibrøst vev. Selve knutepunktet vil forbli på kroppen for livet;
 • bruddet av atheromsmur under en inflammatorisk reaksjon fører til at et karakteristisk arr vil forbli på huden;
 • Selv små atheromer påvirket av infeksjon kan ha negative konsekvenser for indre og mellomøret. Denne infeksjonen har egenskapen til å utdype, treffe nærliggende områder og organer. Så, i mangel av behandling av en wen på øreflippen, kan infeksjon føre til alvorlig deformasjon av auricleen.

Behandling av fete neoplasmer

Med riktig og rettidig behandling, gir lipoma eller atomer ikke noen fare. Etter å ha anerkjent den karakteristiske formasjonen på auricleen, bak ørene eller på løpene, er det nødvendig å umiddelbart behandle adiposen. Alternativer for å kvitte seg med denne sykdommen er ikke så mye – ofte er det en enkel kirurgisk operasjon.

Legene må kutte huden ved lesjonen, fjerne pus og sebum. Blant mer moderne metoder er laser- eller radiobølgenfjerning vanlig.

Forebygging av sykdommen innebærer å opprettholde kroppens generelle helse, observere hudens hygiene, samt normalisering av metabolske prosesser.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply