Kvinners helse

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?

Et slikt problem som tørre flekker på huden er kjent for nesten alle voksne personer. I løpet av vårt liv er vi utsatt for ulike faktorer. Som kan forårsake en slik sykdom. Samtidig kan slike manifestasjoner, som helt tilfeldige og kortsiktige, og signalere om tilstedeværelsen av mer alvorlige problemer. Det er viktig å skille mellom ulike typer neoplasmer av denne typen og å vite hvordan de skal håndtere dem.

Contents

De første tegnene og årsakene

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?

Ofte vises flekkene spontant, og personen merker dem ganske ved et uhell. Noen legger ikke så stor vekt på slike symptomer og venter til alt går i seg selv.

Dette er imidlertid en feilaktig oppførsel, selv om panikk heller ikke er verdt det. I hvilke tilfeller er det verdt å legge særlig vekt på hvordan opplæringen oppfører seg?

De første tegnene er vanligvis:

 • øke størrelsen på disse lesjonene;
 • peeling, ofte slike områder er også kløende;
 • gjentok sin gjentatte forekomst på samme sted;
 • De berørte områdene forsvinner ikke lenge og forårsaker ubehag;
 • Lys eller mørke områder spredt over et stort område, og symptomene overføres til personer som er i kontakt med syke mennesker;
 • hudbryter, jags, sprekker og våte områder vises.

Tørke flekker kan oppstå av ulike årsaker. De er relatert til både interne faktorer og det ytre miljø.

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?
 • Allergi. Dette er den vanligste årsaken til utslett og svulster av denne typen. Kontakt med allergenet fremkaller en forandring i tilstanden til huden, og etter nøytralisering blir situasjonen tilbake til normal.
 • Sopp. For å behandle mykose er neoplasmer vanskeligere, i tillegg er de i stand til å passere i kronisk form.
 • Stress, sterke psyko-sjokk-sjokk og opplevelser.
 • Forskjeller i temperatur og fuktighet. På grunn av frostpåvirkningen, sterke vind- og varmeelementer, kan tørre flekker ofte ses om vinteren. Om sommeren er situasjonen forbundet med overoppheting og tørking av epidermis.
 • Dermatologiske problemer. De fleste av hudsykdommene er forbundet med symptomene ovenfor.
 • Sykdommer i det endokrine systemet, problemer med skjoldbruskkjertelen.
 • Problemer med mage-tarmkanalen. Tilstanden i fordøyelsessystemet reflekteres direkte i personens utseende, inkludert huden.
 • Mangel på vitaminer. Med underernæring og mangel på vitaminer og sporstoffer, kan sunn tilstand av dermis forstyrres.
 • Autoimmune patologier. Overflødigheten av antistoffer og aktive celler som følge av en funksjonsfeil i immunsystemet fremkaller en reaksjon mot friske celler, opp til nekrotiske prosesser.
 • Reaksjon på vaskemidler og kosmetikk. En rekke allergier eller individuell intoleranse av individuelle komponenter i de brukte legemidlene. Usikre kosmetikk kan tørke ut huden eller forårsake en slik usunn reaksjon.
 • Eksponering for sollys. I tillegg til å tørke epidermis, oppstår feil i produksjonen av melanin, og i tillegg til peeling oppstår spesifikk pigmentering.

Hvite, tørre flekker

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?

Årsakene til utseendet til et slikt symptom kan være flere.

Ofte er hvite neoplasmer forbundet med brudd på melaninproduksjon i visse områder av dermis. I dette tilfellet er hvite flekker sannsynligvis et resultat av langvarig eksponering for solen.

Ultrafiolett stråling påvirker huden på en slik måte at det over tid begynner å tørke ut og det øvre laget av epidermis simpelthen oblazit.

Også hvit pigmentering kan vises i forbindelse med utviklingen av vetiligo. Dette skyldes det faktum at individuelle soner i dermis mister melanin, så du må behandle sykdommen umiddelbart.

I andre tilfeller er hvite flekker vanligvis svampe-neoplasmer. Dette inkluderer blant annet lav. Grensene til slike steder er ganske tydelige, og selve hudområdet er skumlet, du kan se individuelle vekter. Ofte er alvorlige symptomer ledsaget av alvorlig kløe. Svampe i lang tid forlater ikke en person alene, og etter forsvinningen kan gjentas igjen, og gjentatte ganger.

Røde, tørre flekker

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?

Dette er den hyppigste reaksjonen som vises på huden som et resultat av en irriterende faktor på kroppen. Først og fremst inkluderer disse allergener som fremkaller en tilsvarende reaksjon.

I dette tilfellet er det røde utslett som danner en stor sone av allergiske lesjoner. Symptomer ledsages av kløe og irritasjon.

Røde merker kan indikere forekomst av helvetesild. Årsaken til denne sykdommen er hovedsakelig nervøsitet og alvorlig stress. Neoplasmer vises i området av nerverstammer, oftest bare på den ene siden.

Rød pigmentering er et karakteristisk tegn på utvikling av psoriasis. Denne sykdommen er ganske vanskelig å kurere helt, men jo før du kontakter en hudlege, jo mer sannsynlig vil du glemme dette problemet.

De mest ufarlige er de røde vekstene som oppstår som følge av sterk vind eller lav temperatur. I dette tilfellet oppstår dehydrering, som lett kan korrigeres. Fuktighetsgivende og nærende huden kan raskt takle problemet.

Mørke tørre flekker

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?

Hvis du oppdager brune eller svarte områder av epidermis, kan det være både ganske ufarlige manifestasjoner, så vel som presterende budbringere.

Det enkleste og behandlingsfrie tilfellet er de mørke sonene på huden av en gravid kvinne. Forandringen i pigmentering og liten peeling er en naturlig prosess som skjer mot bakgrunn av hormonal justering.

Etter fødselen av barnet, vil kroppen selv komme tilbake til normal og alle symptomene vil forsvinne. Også brune flekker kan indikere de uunngåelige aldringsprosessene. Hos eldre mennesker er dette fenomenet ikke uvanlig, men heller til og med normen.

Brune tørre og kløende flekker er mest sannsynlig å indikere en soppinfeksjon. En nøyaktig diagnose kan kun utføres av en lege etter at han har undersøkt skrapingen fra det berørte området.

Metoder for behandling

Før du tar noen tiltak for å bekjempe neoplasmer, er det nødvendig å besøke legen og avklare årsaken til utviklingen av sykdommen. Diagnosen er oftest en visuell undersøkelse, og tar blod for testing og skraping for laboratorieundersøkelse av vekt under et mikroskop.

Uansett hvilke flekker du er opptatt av – hvit, rød eller mørk, kan alle behandlinger deles inn i flere grupper.

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden min?

I tilfelle en allergisk reaksjon, klager pasienten ofte på røde flekker. I dette tilfellet er den første tingen å eliminere effekten av allergenet og ta et antihistamin.

Hvis du har blitt utsatt for solen, må du beskytte huden mot ultrafiolett stråling og ta vare på helbredelse av brannskader. Om vinteren blir næring, vitaminer og beskyttelse mot frost og tørr luft en prioritet.

Mørke områder krever ofte økt oppmerksomhet og næring, for eksempel ved hjelp av omsorgsfulle kremer og vitaminserverum. Brune områder må behandles i tillegg med solkrem.

Hvite sopputslett bør behandles med apotek. Når alvorlige dermatologiske og autoimmune problemer kan kreve fysisk terapi.

Hva om de tørre flekkene er sterkt kløende? Ikke rør dem med hendene. Du kan påføre gel mot kløe. Ved kaming er det fare for å forverre situasjonen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply