Smerte i navlen og væske i voksen | pangudownloads.com
Kvinners helse

Smerte i navlen og væske i voksen

Hver person har en navle – dette er et minne om vår intrauterine utvikling, et arr på festestedet til mors kropp.

Siden navlestrengen helbreder i barndom, er fremtiden i dette området ikke betalt mye oppmerksomhet. Når voksne får en ubehagelig lukt fra navlen og en væske slippes, lurer de på hvordan det kan være? Tross alt har navlen lenge vokst opp.

Lignende symptomer indikerer ubehagelige tilstander eller utbruddet av betennelsessykdommer som må behandles.

Årsaker til irritasjon av navlestreng

Årsakene til at voksne har utslipp fra navlen med en ubehagelig lukt er nok:

Smerte i navlen og væske i voksen
  1. Forsinkelse av hygieniske prosedyrer. Det naturlige hulrommet på magen er fylt med søppel, støv, partikler av klærfibre, i tillegg er huden svette. Ideelle forhold opprettes for å vekke aktiviteten til betinget patogene mikroorganismer som stadig er tilstede på menneskelig hud. For det første er det periodisk kløe, da blir huden betent, navlestrengen begynner når man kaster. Sekundær infeksjon er festet, og det er nødvendig å behandle allerede purulent-inflammatorisk prosess;
  2. Sekundær infeksjon er introduksjonen i såret av anaerobe bakterier eller soppflora. I dette tilfellet er en purulent eller serøs væske allerede utgitt som har en svært ubehagelig lukt;
  3. Produserer betennelse i navleformasjonen av blærcysten. Den presser fra innsiden, irriterer nerveenden. Konstant ømhet fører til betennelse, og deretter – på grunn av ytre påvirkninger – til suppuration. Når den cyster generelle tilstanden forverres under eksaserbasjon vises prosesstemperatur, eller til og med begynne cystitt pyelonefritt – hvis patogener som følge av brudd på å tømme blæren vil slå opp ureter til nyrene og nyrebekken;
  4. Når navlestrengene er irritert, aktiveres Candida – en betinget patogen organisme, en sopp. Ved en mykosis er det klumper som er like på konsistens på surmelken. Lukter som en sykdom – sur melk;
  5. Skader og sekundær infeksjon.

Dette fenomenet er spesielt vanlig blant unge mennesker. I ønsket om å være vakker, er navlen gjennomboret og satt inn i den. I tilfeller hvor asepsis ikke ble observert under prosedyren, eller smuss kom inn i det åpne såret, begynner en akutt purulent inflammatorisk prosess. Også piercing kan provosere dannelsen av en navlestifter. Slik at det ikke oppstår, etter leggingen, må du gjøre dressinger – denne prosedyren er også en operasjon, selv om det er kosmetisk.

Hvis behandlingen ikke starter i tide, kan forsøket på å forskjønne seg selv føre til sepsis – forurensning av blod.

Navelsykdommer og behandling

Dersom en voksen vondt navle og purulent væske frigjøres, men de innvendige organiske forandringer under ultralydundersøkelse ikke kan oppdages, uavhengig av etiologien av sykdommen, diagnosen – Omphalitis.

Kun ved hjelp av såpe og vann kan sykdommen på dette stadiet ikke elimineres, det er nødvendig å anvende terapeutisk ordningen, som i noen purulente prosesser.

Kløende, hovent hud behandles med antiseptika, cauterized med en løsning av jod eller briljant greener. Hvis betennelsen allerede har penetrert dypt inn i vevet og pus samler seg under huden, må du kanskje bruke kompresser med Vishnevsky salve eller ichthyol. Cauterize såret med sølvnitrat eller hydrogenperoksid.

Når den inflammatoriske prosessen ikke kan stoppes og det er en mistanke om at pus begynner å trenge inn i kroppen – temperaturen stiger, øker de inguinale noder – det er nødvendig å ty til kirurgisk inngrep.

For det første blir såret probet og rengjort av pus, så blir bandasjer laget med antiseptika. Effektivt bidra til å eliminere omphalitis shintomitsinovaya emulsjon, “Polymyxin-m sulfa”, “Bactroban” i form av en krem ​​eller salve.

Hvis til et spørsmål “Hvorfor er væske hentet fra navlen og merkelige hvite klumper dukket opp?” svaret er en soppinfeksjon, så det er ganske enkelt å eliminere denne tilstanden.

Smerte i navlen og væske i voksen

Magen skal vaskes regelmessig, og navlen skal smøres med et antisvampemiddel. Fra candidiasis avlaste: “Nystatin” salve og ethvert middel med lokal clotrimazol.

Hos personer med nedsatt immunstatus kan candidiasis ha en lokal karakter – spredt inn i det indre av kroppen, påvirker indre organer – spesielt tarmene. I dette tilfellet brukes orale antifungale midler.

Behandling av lokal candidiasis – en ganske farlig sykdom – bør håndtere en lege.

En annen problem – en våt mage knapp, vises også på grunn av aktiviteten til soppfloraen. Dermatomykose ved utløpet av væsken fra navlen og utseendet av serøs skorpe – før starten av den inflammatoriske prosessen – er lett å eliminere.

Økt oppmerksomhet til personlig hygiene, behandling med antiseptiske midler, bruk av pulver, slik at huden ikke er våt.

Når hudens integritet i fettvevet rundt navlestrengen, kan patogene mikroorganismer trenge inn:

  • stafylokokker;
  • streptokokker;
  • tarm og pseudomonas aeruginosa;
  • andre typer patogen mikroflora.

De faller inn i fettvevet, noe som nødvendigvis er til stede i magen, etter en skade, injeksjon, lymfatisk eller hematogenous rute, og forårsake cellulitt utvikling – en meget farlige inflammatoriske prosesser. En sunn kropp har en tendens til å oppblåse fettvev med membraninnkapsling. Hvis dette skjer, er sykdommen begrenset til dannelsen av et karbunkul eller en abscess, men noen ganger løsner oppløsningen konvolutten, og prosessen utvikler seg og omslutter de omkringliggende vevene.

Ikke det eneste symptomet på phlegmon er allokering av væske i en voksen fra navlen, hvis betennelsen når dette stadiet, gjør det vondt ikke bare navlen, noen ganger er det vondt når du beveger deg, det er gitt i ryggen. Temperaturen stiger, patologiske endringer i karene i de øvre lagene i huden. Prosessen er farlig og krever akutt kirurgisk behandling.

I de fleste tilfeller er fistel en medfødt patologi. I det øvre laget av huden er det ingen overgrodd kanal som forbinder uret eller tarm. Manglende overholdelse av hygienereglene føre til det faktum at kontrollkabelen utsparingen akkumuleres rusk ekspandert epitelceller og talg materiale, noe som resulterer i fistula betent med puss. Umbilical fistel kan vises etter skader og piercing.

Smerte i navlen og væske i voksen

Behandling av en voksen i tildeling av væske fra navlen, om det primære årsaken er fistelen, på samme måte som med andre kroniske inflammatoriske prosesser: behandling av antiseptiske og antibiotiske salver. Når tilstanden blir tyngre, gir de seg til hjelp av en kirurg.

En ubehagelig lukt fra navlen er funnet ganske ofte – særlig hos menn i alderen – men svært få mennesker betaler seriøs oppmerksomhet til dette. Finger er fjernet fra det naturlige hulrommet som er akkumulert der, og det er alt. Etter et bad tror de ikke at dette stedet krever drenering – spesielt når det er dypt.

Hvis, etter vasking for å ta hensyn til navlestrengen hulrom, drenere det, hvis irritasjon håndtere alkohol anstrøk av calendula eller vann – furatsilina, er det risiko for inflammasjon redusert til et minimum.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 3 = 3

Adblock
detector