Blåsningar på kroppen utan anledning | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Blåsningar på kroppen utan anledning

Det verkar som att blåmärken på kroppen utan anledning kan inte dyka upp. Men varför i avsaknad av blåmärken bildade ett hematom oväntat? Faktum är att detta fenomen naturligtvis har en orsak och kan vara en signal om förekomsten av en allvarlig sjukdom. 

Vanliga orsaker till hematom

Blåsningar på kroppen utan anledning

Faktum är att vissa sjukdomar blir provocerande faktorer för utseendet av en blåmärken. Varför bildas hematom? Blåsen är resultatet av en liten blödning under huden som orsakas av en kränkning av blodkärlets väggar.

Bly till ett liknande tillstånd kan: 

 • vaskulit;
 • åderbråck
 • kränkningar av blodflödet;
 • minskning av elasticiteten hos kärlens väggar;
 • låg blodkoagulerbarhet;
 • otillräckligt antal blodplättar. 

Ofta är blåmärken på kroppen på grund av fortsatt användning av farmakologiska läkemedel. Oftast orsakas en liknande bieffekt av antiinflammatoriska och anti-astmatiska medel, analgetika, antidepressiva medel. De minskar signifikant viskositeten hos blodet, vilket leder till blödning, vilket resulterar i hematom. 

Särskilt ofta uppträder en sådan negativ på grund av användningen av Aspirin eller Cavinton. Om patienten observerar den ständiga närvaron av blåmärken, bara veta att det inte fanns någon blåmärken, ska du sluta ta detta läkemedel grupp, eftersom deras fortsatta användning kan leda till allvarliga inre blödningar. 

För närvarande antas det att blåmärken på kroppen utan orsak uppstår på grund av brist på en grupp vitaminer. Bristen på den nödvändiga mängden vitaminer C, K och P kan påverka blodkärlets tillstånd, vilket ökar deras bräcklighet. 

Om blåmärken på kroppen bildas regelbundet är det nödvändigt att vända sig till en professionell hematolog, som definitivt kommer att identifiera orsaken till patologin och förskriva behandlingen. 

Former och varianter av diagnostik

Som regel, att veta varför en person har hematom, hjälper den kliniska analysen av ett blodprov och ett koagulogram. När obehag och kosmetisk defekt orsak är brist på vitaminer, är det rekommenderat att balansera din kost genom att införa större meny med ägg, tång, fiskolja, citrus, färska örter, körsbär, aprikos och björnbär.

Du kan köpa ett färdigt vitaminmineralkomplex, som innehåller ascorbinsyra, bioflavonoider, gesperedin och rutin. 

Blåsningar på kroppen utan anledning

Inom en månad efter påbörjandet av intag av vitamin-mineralkomplex ska defekten elimineras. Om detta inte hände, bör du gå igenom diagnosen, som låter dig ta reda på exakt vad orsaken till patologin är. 

Ofta störs kärlens elasticitet på grund av åldersrelaterade förändringar som försvagar kroppens vävnader. Dessutom kan blåmärken på kroppen utan orsak bildas på grund av den hormonella obalansen som oftast är närvarande hos kvinnor.

Det otillräckliga innehållet av östrogen i klimakterioden har en direkt effekt på cirkulationssystemet. De resulterande funktionsstörningarna kan enkelt provocera kapillärväggarnas bräcklighet och deras ytterligare förstörelse. 

När blåmärken visas på grund av lågt blodkoagulering, är det önskvärt att försöka förbättra den genom att äta mer mat rik på vitamin K, kål och färska salladsblad. Traditionell medicin rekommenderar ofta att man använder ett avkok av nässla för att tjockna blodet.

Detta råd bör behandlas med stor försiktighet, eftersom vid högt blodtryck kan denna behandlingsmetod leda till trombos. 

Det är också värt att kontrollera levern, eftersom det är hon som ansvarar för utvecklingen av speciella enzymer som säkerställer normal koagulering av blodet. Om de inte räcker fungerar inte orgeln ordentligt.

Ibland visas blåmärken med blodkreft, så låt inte saker glida. Det är nödvändigt att se till att orsaken till blåmärken på kroppen var en mindre blåmärken, som snabbt glöms bort, och inte en allvarlig sjukdom. 

Kvinnor som lider av åderbråck är väl medvetna om varför hudens yta ständigt är "blomstra"Hematom. Om du har en hög smal häl, överdriven belastning på benen leder fetma ofta till en försvagning av kapillärerna och venerna i ytvävnaderna.

Skrovets höga skörhet framkallas av vaskulit. Med denna sjukdom börjar kroppens eget immunförsvar uppleva blodkärl som ett främmande element och är inriktat på att förstöra dem. 

Naturligtvis, bli av med utseendet av hematom kan endast efter lämplig behandling. Det är emellertid mycket lättare att inte behandla sjukdomen, men att varna den. Att veta varför hematom bildas kan du använda ett antal förebyggande åtgärder som kan minska risken för att utveckla blodkärlspatologier och eliminera orsakerna som orsakar blåmärken.

Förebyggande åtgärder

Förebyggande av orsakerna till att blåmärken förekommer regelbundet på kroppen är inte svårt och tar inte mycket tid.

Det är snarare ett sätt att leva som tar hänsyn till rätt näring, liksom den nödvändiga fysiska belastningen:

Blåsningar på kroppen utan anledning
 • Det är nödvändigt att stärka fartygen, ständigt använda produkter rik på vitaminkomplex.
 • Det är önskvärt att noggrant övervaka leverans funktionalitet.
 • Använd inte farmakologiska läkemedel som stör blodkoagulering.
 • Det är värt mer tid att vara utomhus, aktivt engagerad i att spela sport. En bra effekt ges också av kontrastduschar och vandringsturer.
 • Om du är beroende av allergier bör du begränsa risken för kontakt med allergena substanser. Undvik också infektion och hypotermi, faktorer som kan påverka immunförsvarets tillstånd avsevärt. Konventionella förebyggande åtgärder minskar risken för vaskulit;
 • Glöm inte att det finns hematom ofta med åderbråck. Därför är det inte önskvärt att bära täta skor, under lång tid att vara i sittande läge. Det är nödvändigt att övervaka din vikt och inte missbruka fet kryddig mat. I närvaro av sjukdomen kommer att bli av med blåmärken som tillåter slitage i kompressionstrumpor. 

En blåmärken kan inte visas utan orsak. Detta är ett tecken på en sjukdom, ofta en farlig sjukdom, som bara kan identifieras när du går till en medicinsk anläggning. Självmedicinering i detta fall är fylld av komplikationer som kan orsaka stor hälsorisk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 7 =