Cone på armbågen: vad kunde det vara? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Cone på armbågen: vad kunde det vara?

Tätning under huden i armbågsområdet kan indikera flera sjukdomar. Diagnosen är baserad på faktorer som föregår konusbildning, dess natur, lokalisering, förekomsten av andra symtom (proralitet). Efter diagnosen görs lämplig terapi.

Vad kan det vara och hur man behandlar en klump på en armbåge?

Cone på armbågen: vad kunde det vara?

Wen, eller lipom – är en kondensation under huden. I allmänhet är det runt och små, men det finns patologier och signifikanta storlekar – upp till 10 cm i diameter. Denna fett är en godartad tumör från fettvävnad.

Han är mobil och orsakar inte smärta. Emellertid kan ett stort lipom pressa de omgivande vävnaderna och nervändarna och prova ett måttligt smärtssyndrom. Lever tenderar att växa, så ibland behöver de kirurgiskt avlägsnande.


Om en smärtfri mjuka konus dyka upp på armbågen och doktorn bekräftade diagnosen är den enda behandlingsmetoden kirurgi. Konservativ terapi i närvaro av lipom är absolut ineffektiv.

Atherom är en hård komprimering i form av en boll på armbågens böjning eller andra extremiteter. Som regel är det smärtfritt. I huvudsak bildas atheromer på huvud, nacke, rygg och på armhålans inre yta, men det är möjligt att de förekommer på andra delar av kroppen. I avsaknad av obehag kontaktar patienter sällan en läkare.

Att besöka läkaren orsakar infektion i neoplasmen. I denna situation finns det en stark ömhet, det kan finnas en ökning i storlek. Inflammation åtföljs ibland av en ökning av kroppstemperaturen. Om det finns en sådan patologi måste du göra åtgärden.

Hematom är en följd av trauma. Effekten medför bristning av små blodkärl, vilket medför att blod tränger in i mjuka vävnader och bildar en tumörliknande cyanotisk komprimering. Hematomets storlek och form varierar kraftigt (1-2 till 15-20 cm och mer). Hematom kan vara rund eller oregelbunden i form. Färgen på neoplasmen varierar också – från rödaktigt till svart. Hematom är mycket sjukligt.

Ibland finns det en lokal ökning av temperaturen, vilket begränsar funktionen hos den drabbade lemmen med en skadad arm / ben. Det är det sista symptomet som är den största skillnaden mellan hematom och banal blåmärken. Behandling utförs som regel kirurgiskt: hematom är punkterat, pumpat ut innehållet och ger förebyggande av infektion.

Armbågen i armbågen kan förekomma med vissa medicinska manipulationer, till exempel intensiv lymfatisk dränering. Ökningen i lymfkörtlar beror på överdriven intensitet och fel i proceduren.

Cone på armbågen böja sig inifrån och ute

Cone på armbågen: vad kunde det vara?
  1. Hygroma är en tätning, som oftast är lokaliserad i handleden, men ibland på armbågen. Vanligtvis är dess utseende förknippad med strukturen av leden på armen. Vanligtvis framkallar hygromet inte ett smärtsyndrom, men med en ökning i storlek uppstår det under rörelsen. Konservativa metoder för behandling av hygrom är ineffektiva. Operationen är den enda sanna lösningen. Det är värt att notera att om hygromen har uppstått, ta sedan bort det till det gemensamma, annars kan det bildas upprepade gånger;
  2. Lymfadenit – en inflammation i lymfkörtlarna. Det senare kan ha olika storlekar, men de är nästan alltid smärtsamma. Typiskt är sjukdomen sekundära, dvs uppträder mot en bakgrund av inflammation i andra vävnader och organ, till exempel, bölder, cellulit, hidradenitis, infektiösa processer och så vidare. Behandling är inriktad på sanering stället för infektion eller inflammation.

Vad händer om det fanns en armbåge och en klump på den?

Om skadan är allvarlig, finns det smärtssyndrom, du kan misstänka en spricka, benförskjutning, nypning av nerverna. I en sådan situation krävs sjukhusvistelse. Om en kotte bildas, används i inget fall olika lokala uppvärmningsmedel. Traditionellt appliceras kyla på blåmärken: en flaska kallt vatten, ett ispaket, en isbit som är insvept i tyg. Du kan använda salvor av typen “Rescue”.

Om efter konsekvenserna konsekvenserna är mindre allvarliga, måste du först och främst se till att den drabbade lemmen är lugn. Dock måste en läkare också vara skyldig. Han kan ordinera icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. För diagnostiska ändamål kan de utföra en punkteringsbiopsi. För att påskynda läkningsprocessen hjälper träningen.

Keglar på armen under huden över eller under armbågen: bursit

Utseendet av komprimering underlättas alltid av någon anledning. Vanligtvis lurar den senare i trauma, chock eller blåmärken, mindre ofta – som ett resultat av allergier, metaboliska störningar, på grund av infektion.

Cone på armbågen: vad kunde det vara?

Inflammation av synovialpåsen i medicin kallas armbågsbeteende. Denna sjukdom ses ofta hos förare, såväl som idrottare.

I ett antal fall framträder bursit som en sekundär patologi i gikt, tuberkulos eller gonorré. Om smärtan är över armbågen är det därför nödvändigt att snarast kontakta en specialist för diagnos. Läkaren kommer att kunna utföra en differentiell diagnos av artrit eftersom dessa två sjukdomar har liknande symtom.

Behandla bursit börjar genom att eliminera orsaken till dess utseende. Det bör noteras att, som med andra patologier, ju tidigare behandlingen startade, desto bättre för patienten. I det inledande skedet kan du begränsa dig till konservativa metoder, och i den långa och svåra delen av sjukdomen krävs kirurgisk ingrepp.

Förutom kottar kännetecknas armbågsbeteende av en lokal temperaturökning. Vid akut inflammation observeras ett starkt smärtssyndrom, och i händelse av kronisk inflammation liknar en tätning ett ärr.

Vid akut inflammatorisk process i benen krävs vila. På armen sätta ett tryckbandage, gör uppvärmning komprimerar om närvaron av pus är utesluten. Fixeringsförband är också nödvändiga. Behandling av bursit efter trauma innefattar injektioner av hydrokortison för smärtlindring.

Vid kronisk inflammation krävs kirurgisk ingrepp: den mjuka konen öppnas, rensas av inflammatorisk effusion, tvättas med ett antibiotikum eller antiseptisk. På liknande sätt behandlas purulent bursit, men det är först rekommenderat att utföra en punktering. Om proceduren är ineffektiv öppnas synovialpåsen och pus tas bort. Läkaren kan också ta bort stödet genom extirpation.

Terapi är huvudsakligen inriktad på att ta bort tumören. För detta kan UHF, torrvärme och andra förfaranden, radiografi och strålbehandling användas. Sådan behandling möjliggör för att stoppa smärtssyndrom, för att få antiinflammatorisk effekt, för att snabbt reparera skadade vävnader.

Hälsa åt dig och god hälsa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1

Adblock
detector