Kvinnors hälsa

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen

Hjärtet förkortas av elektriska impulser, men när den senare kommer oregelbundet, är det chaotiskt att en arytmi etableras. Den vanligaste formen av denna sjukdom är ciliaterad eller flimmer. Det kännetecknas av förmaksflimmer (fibrillering). Det vill säga buntarna i atriella musklerna okoordinerad ryckning, vilket leder till otillräckliga sammandragningar av orgeln.

Contents

Konsekvenser av blinkande arytmi utan hjärtbehandling

I avsaknad av terapi stannar kroppen normalt blodcirkulation.

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen

Till följd av detta saknar hela kroppen syre och näringsämnen, och en del av blodet kan förbli i hjärtat, vilket ökar risken för blodproppar.

Frånvaro av behandling med en sådan diagnos leder till hjärtinfarkt, ischemisk stroke.

Atrial fibrillering kan passera till ventriklerna, vilket kommer att provocera hjärtsvikt. Risken för plötslig hjärtstopp och död är hög.

Orsakerna till flimmerande arytmi

Extrakardiella eller generella provokationsfaktorer:

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen
 • patologier av sköldkörteln;
 • påkänning;
 • virusinfektioner;
 • förgiftning med alkohol, droger, läkemedel;
 • elektrolytstörningar, i synnerhet kaliumbrist;
 • kronisk obstruktiv lungsjukdom.

Hjärt- eller hjärtproblem:

 • högt blodtryck;
 • kranskärlssjukdom
 • kardiomyopati; hjärtfel
 • perikardit;
 • hjärtsvikt;
 • störningar i sinusnoden
 • komplikationer efter operationen.

Fibrillerande arrytmi: Klassificering av hjärtsjukdom

Specialister, beroende på den kliniska bilden, tilldelar en konstant och paroxysmal ciliär form.

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen

Den paroxysmala formen karakteriseras av en paroxysmal kurs. Anfall (paroxysmer) kan variera från några timmar till ett par dagar. Under denna period förekommer ett fel i hjärtfrekvensen.

Orgeln arbetar med en hög belastning, så en person lider en allvarlig attack. Diagnosera denna blankett med hjälp av ett elektrokardiogram.

Den permanenta formen är den kroniska banan av sjukdomen.

Förutom rytmens misslyckande, det finns svaghet, ökad svettning, darrande, och ibland uppstår attacker av rädsla brått. En konstant blinkande form är farlig, eftersom den leder till hjärtsvikt och bildandet av blodproppar. Majoriteten av patienter med konstant arytmi är personer över 60 år.

Dessutom är sjukdomen klassificerad och beroende på frekvensen av hjärtkollisioner:

 • normosystolisk arytmi – 60-90 slag per minut;
 • tahistystolic – mer frekvent än 90;
 • bradisystolisk – mindre än 60.

Symtom och tecken på flimrande hjärtarytmi

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen

Attacken åtföljs av bröstsmärta, andfåddhet, tremor, muskelsvaghet. Det kan vara svår svettning, liksom frekvent uppmaning att gå på toaletten.

Vissa patienter upplever yrsel, vilket kan leda till svimning. Också en person har en stark oförklarlig rädsla.

Symptom på sjukdomen är mycket uttalad med tachysystolisk form.

Behandling av olika former av fibrillerande arytmi

Terapi syftar till att normalisera frekvensen av sammandragningar och återställa rytmen (med brachystystolisk och tachysystolisk). Välj en kurs ska vara kardiolog. Han gör ett behandlingsschema, gör avtal, anger doseringen av droger och hur länge de används.

Flickrande arrytmiattack: Första hjälpen

När symtom på paroxysm uppträder, ska du omedelbart dricka det läkemedel som din läkare ordinerat. Ibland räcker det för att stoppa det. Det är värt att notera att attacken måste stoppas inom 48 timmar.

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen

Om tillståndet försämras skarpt, bröstsmärta i bröstet, andfåddhet, ring en ambulans. I väntan på att en sådan patient behöver säkerställa tillströmningen av frisk luft, sätt det med svaghet och yrsel.

Konsekvenserna av en attack kan vara beklagliga. Hjälp patienten att styras inte bara för att stoppa attacken, men också för att bevara patientens liv. Det finns en möjlighet att före ambulansen kommer det vara nödvändigt att göra artificiell andning och indirekt hjärtmassage.

I det här fallet borde de omgivande människorna inte ge utrymme för panik, eftersom deras liv kommer att bero på deras handlingar.

Paroxysm ska stoppas inom 48 timmar, annars ökar risken för blodproppar, stroke och hjärtinfarkt. Som regel används antiarytmiska läkemedel, men i frånvaro av effekt tillgriper elektropulsterapi.

Behandling av skimrande arytmi med folkmekanismer

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen

Olika recept baserade på växter används i de tidiga stadierna av sjukdomen, med mildt uttryckta symtom och som en hjälpterapi.

Folkbehandling i detta fall innefattar fytoterapi, vars verkan är inriktad på näring och hjärtsupport. Oftast används citron, lök, selleri, hagtorn, adonisgräs för detta ändamål.

Alla dessa växter innehåller mycket kalium, magnesium och ett antal andra ämnen som positivt påverkar myokardiet.

Hagtorn kan användas färskt, i form av vattenbuljonger och alkoholtinkturer. Lök och citron, som regel, används för att torka, och selleri läggs helt enkelt till mat.

Drogterapi och kirurgisk behandling

Blinkande konstant arytmi innebär att man tar följande droger: antiarytmika, antikoagulantia, beta-blockerare och metaboliska medel.

Var och en av dessa grupper har sina egna specifika effekter på människokroppen:

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen
 1. Antiarytmiska läkemedel (pr. “Kordaron”, “Verapamil”) används för att upprätthålla en normal hjärtfrekvens. Börja agera 10 minuter efter intravenös administrering;
 2. Antikoagulanter utspäd blod, det vill säga minska risken för blodproppar;
 3. Betablockerare (pr. “Sotalol”, “Atenolol”, “Bisoprolol”) minska frekvensen av hjärtkontraktioner, reglera blodtrycket, förebygga hjärtinfarkt,
 4. Metaboliska medel skyddar och närmar sig myokardiet. Dessa inkluderar Mexicor, ATP, Riboxin, beredningar av magnesium och kalium.

Kirurgisk behandling av arytmi består i implantering av en pacemaker och kateterablation, som utförs med hjälp av laser, kyla, kemikalier, radiofrekvensmetod. Det är värt att notera att operationer på det öppna hjärtat nästan inte utförs. Moderna metoder är minimalt invasiva, föreslår lokalbedövning.

Under ablation avses en form av cauterization av hjärtat, som ansvarar för tillförsel av en elektrisk impuls. Som ett resultat förlorar denna region konduktivitet på grund av bildandet av en mikrosram. Det är alltså orsaken till hjärtfel misslyckas. Metoden för radiofrekvensablation används allmänt, vilket tar en obetydlig tid och har inga åldersrelaterade kontraindikationer.

Förebyggande av sjukdom

Som under behandlingsperioden och efter det är det nödvändigt att följa ett antal indikationer. Först måste du bli av med dåliga vanor. Du måste också kontrollera din vikt och förebygga fetma. Det är väldigt viktigt att begränsa känslomässigt överskridande. Arrytmi är inte kontraindikation för fysisk ansträngning, men deras intensitet måste överenskommas med läkaren.

En sjuk person behöver ompröva kosten och komponenterna i kosten.

Samma åtgärd är nödvändig för dem som har lidit sjukdomen:

Flickrande hjärtarytmi: symptom och behandling av sjukdomen
 • För det första är feta livsmedel inte tillåtna.
 • För det andra bör menyn inkludera så många växtdelar som möjligt.
 • För det tredje, för att upprätthålla elektrolytbalansen, äter du regelbundet mat som är rik på kalium (per valnötter, torkade aprikoser, honung, ketchup, pumpa). Du kan inte äta på natten. Bråkstyrka rekommenderas också.

Titta på dig själv och följ din doktors rekommendationer, och då kan du klara av sjukdomen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply