Kvinnors hälsa

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling

Många spädbarn lider av buksmärta, avföring och ökad gasproduktion. När föräldrar märker dessa symptom, och barnet blir också rastlös, är det nödvändigt att kontakta läkare, eftersom orsaken kan vara Klebsiella oxytoca – patogen från familjen Enterobacteriaceae.

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling

Att komma in i människokroppen, oavsett barn eller vuxen, tränger den in i tjocktarmen, vilket i själva verket orsakar gastrointestinala störningar. Men ibland provar mikroben utvecklingen av en sådan farlig sjukdom som lunginflammation.

För de flesta vuxna är denna bakterie inte farlig. Han kan länge vara i kroppen utan att visa sig själv.

Men med inverkan av negativa faktorer blir plötsligt mer aktiv och främjar utvecklingen av Klebsiella.

Contents

Klebsiella oxytoka: vad är det för spädbarn

Klebsiella, som redan förstått, hänvisar till en villkorligt patogen mikroflora, det vill säga de manifesterar sig endast under vissa betingelser, till exempel med en minskning av immunitet. Externt är bakterien en pinne, den har en ganska stor storlek, är fast och bildar inte en spore.

Stången är täckt med en kapsel, som skyddar den under en tid när den går in i ogynnsamma förhållanden, till exempel vatten, jord och mat. Bakteriet tolererar medeltemperaturer, uppvärmning, men den dör när den kokas.

Flera former av infektion och deras effekt på kroppen

I medicin hänvisas klebsiella till enterobakterier (mikroorganismer som lever i tarmarna och andra organ). Det finns 7 typer av bakterier, men för barn är två farligare: Klebsiella lunginflammation (Frandlands sticka) och klebsiella oxytoka.

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling

Friedlands stav är en av de vanligaste patogenerna hos spädbarn hos spädbarn. Med barnets normala utveckling lever det i tarmarna och är inte farligt.

Emellertid penetreringen av mikroben i blodet, artikulär, hjärnvävnad, urinrör och aktivering i tjocktarmen är ett allvarligt hot mot barnets hälsa. I en sådan situation finns det klebsiella eller klebsielle sepsis.

I övervägande delen av mikroben provocerar tarmsjukdomar, mindre ofta – lunginflammation.

  Skorpor hos vuxna bakom öronen - hur och vad ska man behandla scrofula, eksem eller allergier?

Orsaker till sjukdomen och sättet att penetrera

Klebsiella oxytoc finns ofta i avföring av en helt frisk baby. I det här fallet utgör det inte ett hot. Bakterier kan komma in i kroppen från utsidan. I medicin kallas dessa vägar exogen infektion. Oftast infektion penetrerar genom smutsiga händer, vatten, mjölk, dåligt tvättas nippel (amning) av små droppar (hosta, nysning), tvättades med dåligt färsk frukt.

Anledningen till aktiveringen av denna infektion är oftast gömd i försvagningen av kroppens immunförsvar. Barn lider oftare, eftersom deras immunförsvar är underutvecklat, och det finns brist på normal mikroflora i tarmarna, andningsorganen och huden.

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling

Provande faktorer kan vara: allergier; problem med tarmarna virus- och infektionssjukdomar; brist på vitaminer och andra näringsämnen i kosten.

Aktivering av patogena mikroflora kan uppstå efter intag av antibiotika eftersom de hämmar den normala tarmfloran, vilket minskar den användbara bifidobakterier och laktobaciller. Frekvent administrering av antibiotika främjar utvecklingen av Klebsiella och hindrar signifikant behandlingen av den senare, eftersom bakterierna blir resistenta mot de tagna läkemedlen.

Symptom på aktivering av Klebsiella Oxytoka

Den sjukdom som provoceras av bakterien kännetecknas huvudsakligen av matsmältningsorganets nederlag (mag-tarmkanalen). Sjukdomsförloppet liknar akuta tarminfektioner med slemhinneskador, eftersom de lider av mikrobiella toxiner. Ibland med diagnosen finns det svårigheter, eftersom sjukdomen är mycket lik den vanliga dysbiosen.

Patologier kännetecknas av följande symtom:

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling
  • smärta;
  • uppblåsthet;
  • flatulens;
  • kolik;
  • feber;
  • Regurgitation av mjölk;
  • Ökad kroppstemperatur;
  • En flytande avföring, ibland med en blandning av slem, blod, en obehaglig surmjölkslukt;
  • Med långvarig diarré kan dehydrering uppstå.

Den kliniska bilden av sjukdomen beror till stor del på immunitet hos barn och vuxna. Med sitt bra svar kännetecknas sjukdomen av en trög kurs och en mild symptomatologi.

  Ruptur av frenum: behandling av de övre och nedre läppens patologi

När immunförsvaret av någon anledning försvagas utvecklas sjukdomen snabbt, tillsammans med uttalade symtom. Samtidigt finns det ett hot om uttorkning och berusning. I sådana situationer krävs en ambulans, sjukhusvård är nödvändig. I detta fall bör sjukdomen endast behandlas under konstant övervakning av läkare.

Komplikationer av sjukdomen

Som redan nämnts, om immunitet är normalt, var inte rädd, eftersom bakterien kommer att orsaka endast en smittsam sjukdom med en mild kurs som är väl behandlingsbar. En svår kurs eller ett försummat stadium är fylld med utvecklingen av komplikationer.

I framtiden kan det vara pneumoni (lunginflammation), konjunktivit, olika former av tarminfektioner, sinusit, andningssvikt, svåra sorter av vanlig förkylning, meningit, sepsis, sjukdomar i det urogenitala systemet.

Diagnos av sjukdomen

Behandling hos vuxna och barn med progression av Klebsiella oxytoc kräver sjukhusvistelse. Hospitalisering av patienten är nödvändig för allvarlig dehydrering, sepsis, infektions-toxisk chock. Sådana åtgärder är nödvändiga och vid allvarlig sjukdom.

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling

Isolerade lesioner i tarmarna innebär inte administration av systemiska antibiotika.

I denna situation, använd tarm-antiseptika; medel för stimulering och återvinning av tarmmikroflora; preparat för normalisering av vattenbalansen (lösningar av salter, glukos); enzymer för normal matsmältning.

Svår kurs kräver användning av antibiotika. Förutbestämd känslighet hos mikrober till de. Fonder är också föreskrivna för att öka immuniteten.

Än att behandla i barnet och den vuxna klebsiella oxytoku

Det är värt att notera att läkemedlet har utvecklat en särskild behandlingsplan som brukade undertrycka bakterierna. Enligt honom används sådana antibiotika som nifuroxazid, aminoglykosider, cefalosporiner, penicilliner. Behandling av barn med Klebsiella oxytoka sällan åtföljs av andra typer av dessa läkemedel, eftersom de har större toxicitet och högre risk för biverkningar.

Klebsiella Oxytoca: orsaker, symptom, behandling

Bakteriofager utses också, vilka har selektiva biologiska effekter. Följaktligen väljes läkemedel med aktivitet mot mikroben. I grunden denna komplexa piobakteriofag vätska, en renad vätska bakteriofag polyvalent Klebsiella oxytoca och Klebsiella fag renades flytande lunginflammation.

  Sår på benen: orsaker till utbildnings- och behandlingsmetoder

Medel av detta slag absorberar och eliminerar endast denna typ av mikroorganismer, utan att på något sätt påverka andra. Deras stora pol är avsaknaden av kontraindikationer, liksom hög effektivitet – de är nästan sämre än antibiotika.

De är föreskrivna för att undertrycka tillväxten av bakterier, om de finns i avföringen, i närvaro av negativa faktorer, liksom en ökad tendens till tarminfektioner.

Kom också ihåg: vid de första symptomen adress till experten. Hälsa åt dig och dina barn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply