Kvinnors hälsa

Natt hosta hos en vuxen: Hur hittar du orsakerna?

Hosta hos människor är en skyddande reaktion i kroppen. Det gör att bronkierna kan rengöras, därför är det av stor betydelse. Det är indelat i flera typer. Detta fenomen är provocerat av två huvudorsaker – sjukdomar och främmande kroppar. Ett plötsligt utseende indikerar till exempel att en främmande kropp har gått in i luftvägarna.

Fortsatt i mer än 2 veckor indikerar infektion, och om längre än 2 månader – om kronisk form.

Hos barn är orsaken till anfall oftast infektion.

Den kroniska formen är karakteristisk för bronkial astma, de är särskilt besvärliga på natten och efter fysisk ansträngning och uppstår också på grund av verkan av irriterande ämnen (kemikalier, tobaksrök).

Såsom styrs av symtomen, ta reda på vad som orsakar natthud hos vuxna?

Anledningen till den långa nattliga hosta vuxen kan vara astma, faryngit, SARS, allergi, lungsäcksinflammation, hjärtsvikt, lunginflammation, kikhosta eller laryngit. Beslag kan utlösas av inflammation i areola / luftvägar, kemisk, mekanisk och termisk irritation.

Det är också ett symptom på sjukdomar som kronisk bronkit, emfysem, svullnad eller lungcancer.

Med detta fenomens natur och medföljande tecken är det möjligt att fastställa grundorsaken:

 • Barkning åtföljs ofta av en hes röst;
 • Tyst – med förlamning eller förstörelse av vokalband;
 • Dövobstruktiv bronkit, emfysem;
 • Torka, blåsor – tumörer i luftstrupen, bronkier eller struphuvud;
 • Torr, smärtsam – besegra pleura;
 • Med sputum – suppuration i lungorna. Om slem är viskös, sällsynt – trakeit, bronkit, astma. Muco-purulent – akut fokal lunginflammation. “rostig“Färger – pleuropneumonia;
 • Riklig sputum med fetid lukt – genombrott av lungabscess;
 • Sputum, frossa, feber, svettning, försämring av tillståndet kan indikera tuberkulos, onkologisk patologi, speciellt när det gäller orenheter av blod i slem.
 • Sputum, som en manga – ett genombrott i leverabcessen
 • Medföljande feber, yrsel, kräkningar, svaghet – virusinfektioner;
 • Det enda symptomet. I detta fall kan tuberkulos, inflammation eller lungcancer uppstå;
 • Förlängd, torr kikhosta;
 • Sharp, varar i flera veckor. Det kan ske mot bakgrund av akuta luftvägsinfektioner eller när en främmande kropp går in i andningsvägarna djupt;
 • Akut torr, ersatt av våt och passerar – infektionssjukdomar;
 • Förlängd – ofta ett symptom på rinit, sinusit, adenoidit. Ledsagad av nasal congestion, andningssvårigheter genom näsan, stör störst på natten.

Natthosta, som varar längre tid hos en vuxen, kräver obligatorisk diagnos och behandling, så det kan orsaka komplikationer.

Varar mer än en månad kan det indikera en tumör i luftstrupen eller hjärtat, vara en följd av dålig härdad bronkit, etc.

Med sputumurladdning och utan sådant

Den första är som regel ett symptom på förkylning. Det finns en akut inflammatorisk process i halsen, det finns ett överskott av slem, en person vill rensa luftvägarna. Att behandla denna patologi använder olika antitussiva läkemedel. Någon av dem mjukar slemhinnan, lindrar krampen i bronkierna.

Våt uppstår från ackumulering av slem i luftstrupen, lungor, uppstår ofta efter torrhet. Lungorna renas från sputum, vilket är en lämplig odlingsplats för bakterier. Om det fortsätter under lång tid kan det få en kronisk form.

För bättre separation av slem används mucolytiska läkemedel. De späda sputum ut. Patienten visas också en riklig dryck (färskpressad juice, te, kompote, vatten).

Torka behandlas med hjälpmedel som kan lugna hosta och blöta med användning av läkemedel som förbättrar släckning av slem. Det är också värt att notera att torr kan gå till våt när en person ignorerar sjukdomen, men våt blir aldrig torr.

Utan feber och förkylning

För de flesta ARI kännetecknas bara en sådan klinisk bild. I detta fall kan både en obetydlig infektion och svår patologi vara närvarande i kroppen. Därför är det nödvändigt att konsultera en läkare, kvalitetsdiagnostik.

Det kan uppstå på grund av ingrepp av damm, infektion, allergener i andningsorganen. Med hjälp av kroppen rensas kroppen av olika sekret – slem, sputum, pus, blod, främmande kroppar (damm, matpartiklar, pollen).

Endast närvaron av detta symtom kan tyda SARS, allergier, stress, kroniska sjukdomar i övre luftvägarna, hjärtsvikt, sköldkörtelsjukdom, ett antal gastrointestinala sjukdomar, tuberkulos, cancer i sjukdomar i respirationssystemet.

Natthosta åtföljd av smärta

 • I ryggraden och bröstet – ett inflammerat membran som ligger i bröstkaviteten och påverkar lungorna. Oftast förekommer mot bakgrund av lunginflammation. I behandlingen används smärtstillande medel antibiotika, fixering av torso med bandage;
 • I sidan av bröstkorgsområdet – patologi i revbenen, bröstkorgsområdet, pleuraltumör, perikardit;
 • I revbenen kan skottkänslor indikera inflammation av nervändarna i det interkostala utrymmet;
 • Bröst och rygg – osteokondros, trakeit;
 • Sömnad eller skarp smärta med aktiv andning och hosta – Lungcancer;
 • Rygg eller bröst – Pneumothorax – En ackumulering av luft i pleura
 • Bröst – lunginflammation, akut bronkit, astma.

Diagnos av en natt hosta hos en vuxen

Det är värt att notera att detta fenomen läkare anser att ett vanligt symptom på sjukdomar i inre organ. Nattattacker provar ofta inte bara pulmonologiska patologier, utan även sjukdomar i mag-tarmkanalen, kardiovaskulärt system.

Dessutom är lungorna under sömnen inaktiva, eftersom personen är i vågrätt läge.

Som ett resultat kommer slem i nasofarynx inte ut, luftvägarna rengörs inte normalt, så hosta uppträder ofta ofta på natten.

Det bör också beaktas att den kalla och torra luften irriterar slemhinnan irriterande, vilket framkallar en attack. Men ändå indikerar detta tecken, som visas i mörkret, i de flesta fall pertussis och bronchial astma.

Vad ska man göra för att eliminera hosta hos vuxna

En kontinuerlig attack, sväljning i halsen, en frånvaro eller en minimal mängd sputum är symtom på torr hosta. Det stoppas av ett antal droger som påverkar ett visst centrum i hjärnan. Därför kan du bara ta det enligt läkarens ordination.

Du kan göra behandlingsprocessen effektivare genom att komplettera huvudterapin med hemmetoder:

 • Nattattacker är bra för att eliminera naturlig honung. Du kan dricka mjölk med det eller du kan lösa upp det som myntbuntar. Den har en lugnande och uppvärmande effekt;
 • Rädisa. Saften av denna rot har länge använts för att behandla både vuxna och barn. Den kan blandas med honung;
 • Citronsaft + honung + glycerin. Den resulterande sirapen tas på en tesked upp till 6 gånger om dagen.

Förutom expectorants med en våt host kan du använda en mängd olika växtbaserade infusionsdekok. Till exempel är ett välkänt medel ett avkolning för att samla kamille och kolfoot. Det tar bort slem, tar bort svullnad från lungorna. Inte mindre effektivt resultat från mottagandet av avkoket av den vilda rosmarin.

Med en mycket stark attacker under en kall, med en torr hosta, väsande spädbarn använda infusion av blomställningar fläderbär: ett par matskedar av växter häll en liter kokt vatten, som te och dricka tre gånger om dagen för 50 ml, lägga honung efter smak.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Samanthat 28.06.2024 at 10:46

  Insightful read! Your analysis is spot-on. For more detailed information, visit: READ MORE. Eager to see what others have to say!

 • Leave a Reply