Vad händer om jag har en mol på mitt ansikte eller på ryggen när jag rör den? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Vad händer om jag har en mol på mitt ansikte eller på ryggen när jag rör den?

Utseendet av mol beror på en genetisk predisposition, även om de uppträder vid senare ålder. Många av dem är helt säkra och orsakar inte obehag för människor. Ibland lägger de till och med charm, till exempel “flyga” över överläppen. Det är viktigt att övervaka deras tillstånd så att de inte degenereras till maligna former. Också vara uppmärksam om du har en mol.

Varför uppstår smärta?

Om “Fly” ger dig obehagliga känslor, klåda eller plucks, då kan du inte skjuta upp resan till en specialist. Oftast uppstår smärta som ett resultat av trauma, om födelsemärket berörs med hand, kläder eller annat föremål. Särskilt farlig hängande mol. De skadas ofta i arbetet med att använda rakhyvel. annan “Fienden” – Hårda tvättdukar.

Förklara varför en mol gör ont, kan sådana faktorer:

Vad händer om jag har en mol på mitt ansikte eller på ryggen när jag rör den?
  • En kraftig ökning eller fallande temperatur;
  • skada;
  • brännskador;
  • Bared nervändar.

Platsen kan vara sjuk eftersom den ständigt är och mekaniskt påverkar den. Om obehag inträffar när du trycker på det – det här är ett mycket farligt symptom. Det kan indikera negativa förändringar som uppstår i kroppen.

Som regel är smärtan inte uttalad, det är ganska bullrigt, så många människor uppmärksammar inte det länge. Denna försummelse är oförlåtlig – du bör alltid kontakta en läkare. Om “Fly” ständigt gnuggar grovt tyg, då är dess övre skikt skadat, så nervändarna är nakna. De ger obehagliga smärtsamma förnimmelser. För att ställa den exakta diagnosen och förklara varför molan gör ont i lugnt tillstånd eller när det pressas, kan bara läkaren.

Vad är risken för inflammation?

Om inflammationen sker i molområdet under en lång tid, kommer detta att leda till okontrollerad celltillväxt, vilket kan leda till cancerframkallande. Om födelsemärket har blivit inflammerat, kan du hjälpa dig själv genom att konsultera en läkare. Tack vare detta kommer du att undvika de beklagliga konsekvenserna.

Vad händer om jag har en mol på mitt ansikte eller på ryggen när jag rör den?

Definiera den inflammatoriska processen kan vara av sådan anledning: det är svullnad, rodnad eller omvänt pallor i molnsområdet. En speckline fälg är formad runt spetsen. Organismen reagerar på denna process med spasmer av blodkärl och försöker lokalisera den på ett ställe, så att andra organ och vävnader inte påverkas.

Experter rekommenderar omedelbart att ta bort de formationer som finns i de områden där det finns ökad sannolikhet för skada. Speciellt handlar det om konvex “Flugor” – deras skada är fylld med allvarliga problem

Negativ på villkor av plåster kan påverka ultraviolett strålning. De provocerar utseende av maligna former. Läkare rekommenderar att gömma dem från den öppna solen och var försiktig med att ta ett solbad. “Fly” på baksidan eller i ansiktet kan ont efter solbränna sessioner.

Vad ska man göra?

Först och främst är det nödvändigt att genomföra förebyggande åtgärder:

  • Vaktigt övervaka tillståndet av fläckar;
  • Tillväxt av mol – ett tillfälle ses regelbundet hos onkologen;
  • I tid för att ta bort farliga födelsemärken.
Vad händer om jag har en mol på mitt ansikte eller på ryggen när jag rör den?

Vad händer om jag har en moln?

När det är skadat måste det behandlas med ett desinfektionsmedel. Om du gör allt rätt kommer risken för infektion att minska avsevärt.

När läkaren bestämmer sig för att ta bort utbildningen, borde du inte vara rädd – operationen blir enkel och snabb. De elimineras med flytande kväve, laser eller elektrisk ström.

Under de första veckorna för det skadade området bör noggrant efterfrågas. Ibland krävs en ytterligare behandlingskurs, vilket fördröjer cellernas tillväxt.

Vad händer om molan kliar?

Om mullen inte skadar till exempel på baksidan eller andra delar av kroppen som kommer i kontakt med kläder, men det är en liten klåda, är det nödvändigt att eliminera alla yttre stimuli och försök att inte klia på den. Om klåda är mycket starkt och det gör ont i ansiktet, innan du besöker en specialist, kan du lindra tillståndet med folkrättsmedel.

Vad händer om jag har en mol på mitt ansikte eller på ryggen när jag rör den?

Förbered en svag vinägerlösning och dra in en bomullssvamp i den.

Applicera det på kliande stället i 15 minuter. I de fall då smärtan känns är det nödvändigt att desinficera det med grön eller väteperoxid.

Moles till viss del är indikatorer på hälsa, så några förändringar kan inte ignoreras. Speciellt handlar det om obehagliga känslor i detta område.


En kompetent specialist kommer säkert och smärtfritt att ta bort farliga formationer och rädda dig från hemska konsekvenser. Var frisk!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 5 =